Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Ms. Splosion Man (XBLA)

Ms. Splosion Man on jatkoa Live Arcadessa vuonna 2008 ilmestyneelle ’Splosion Manille. Ykkösosan antisankari on vangittu, joten kehään astuu tämän yhtä räjähdysherkkä tyttöystävä. Ms. Splosion Man on täynnä tyttöenergiaa, joka purkautuu milloin tanssina, milloin kirkumisena. Tarina on sivuseikka vauhdikkaan toiminnan rinnalla. Pelaaminen onnistuu sekä yksin että enintään kolmen kaverin kanssa.

Riks, raks ja poks

Ms. Splosion Man on sivulta kuvattu tasoloikka, mutta hyppimisen sijaan kentissä edetään räjähtelemällä. Kolmen posauksen jälkeen hahmon on huilattava maassa tai seinällä liukuen. Myös räjähdetynnyrit ja kenttien kuumat kohdat palauttavat Ms. Splosion Manin täyteen loistoonsa. Yksinkertainen pelimekaniikka iskostuu nopeasti selkärankaan. 

Yhden napin ohjauksesta huolimatta Ms. Splosion Manissa on kylliksi vaihtelua. Uusia elementtejä esitellään vähän väliä, joten 50 kentän yksinpelin läpäisee tylsistymättä. Checkpointteja on tiuhassa ja niille on käyttöä, sillä vaikeustaso on melko ankara. Kylliksi kuoltuaan pelaaja voi ohittaa kiperän kohdan, mutta oikomisesta rangaistaan.

Lyhyiden kenttien ansiosta ohjaimeen voi tarttua vaikka vain vartiksi. Vartti tosin muuttuu nopeasti tunniksi, kun pelaaja päättää läpäistä ”vielä yhden kentän”. Pidemmissä sessioissa poksahtelu saattaa puuduttaa, mutta pienissä pätkissä Ms. Splosion Man viihdyttää erinomaisesti.

Räiskettä ja kimallusta

Tasohyppelyssä on lainattu temppuja vanhoilta mestareilta. Kenttiin siirrytään erilliseltä kartalta monista Marion seikkailuista tuttuun tyyliin. Donkey Kong Country -sarjan kaivosvaunut ja tynnyritykit saavat modernit vastineet rakettiautoista ja jonkinlaisista scifi-tykeistä.

Vaikka pelattavuus onkin rautaa, niin Ms. Splosion Man kärsii tylsästä ulkoasusta. Futuristiset esineet ja maisemat eivät säväytä. Donkey Kong Countryn ampiaisia tulee ikävä, kun niiden sijaan väistetään pyöriviä laitteita, jotka tuskin edes esittävät mitään. Näyttävimmillään räjähderouvan seikkailut ovat vauhdikkaissa ilmalennoissa, joissa pelaaja on pelkkä katsoja kulkusuunnan ollessa ennalta määrätty.

Ms. Splosion Manin tehnyt Twisted Pixel on pieni studio, joten huokean ulkoasun ymmärtää. Minkä pikkustudio häviää resursseissa, sen se voittaa persoonalla. Sisällöstä huokuu tekijöiden usko asiaansa. Viimeistään tajunnanräjäyttävää loppuvideota katsellessa tekijöiden into tarttuu pelaajaan. Paras. Lopetus. Ikinä.

Jaettu tuho on paras tuho

Tekeminen ei pääty lopputeksteihin. Pelin sisäisellä valuutalla voi ostaa runsaasti lisäsisältöä, kuten videoita, konseptitaidetta ja asusteita omalle Avatar-hahmolle. Läpipeluun jälkeen avautuu myös Hardcore-tila, jossa kentät tulee läpäistä kuolematta. Ms. Splosion Manin vahvin valtti on kuitenkin 2-4 pelaajan moninpeli, jossa on omat 50 kenttää. Kimppapeliä voi pelata sekä samalla sohvalla että verkossa.

Verkossa viive haittaa ryhmärähinää, mutta samalla ruudulla ilo on suurimmillaan. Kimppapeli vaatii tiivistä yhteistyötä, ja pulmat ovat usein mutkikkaampia kuin yksinpelissä. Tavarat ja hahmot hukkuvat harmillisen usein ympäristöön, kun kamera katselee toimintaa kauempaa.

Pikkuvioistaan huolimatta Ms. Splosion Man on uusien tasohyppelyjen aatelia. Noin 10 euroa on pieni hinta, kun viihdyttävää tekemistä riittää jopa 20 tunniksi.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi