Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom: Kuolleet eivät ole kuolleita Zombi U:ssa

Nintendon seuraavan kotikonsoli Wii U:n tärkeimpiin julkaisuikkunan peleihin lukeutuva Zombi U oli Gamescomissa messuväen pelattavana. E3-messuilla vakuuttavan show'n ansiosta pelille on asetettu varsin suuret odotukset, eikä lyhyehkö demo pettänyt verenhimoisten pelaajien toiveita.

Zombi U:n tärkein elementti paljastuu heti kättelyssä: tunnelma on kohdillaan. Kymmenminuuttisen demon aikana ehditään vierailla niin ulkona kuin sisätiloissakin, mutta epäinhimillisten huudahdusten ja örvellysten kuuleminen ympäri aluetta onnistuu luomaan pakokauhun tunteen. Nurkan takaa tai selustasta yllättävä elävä kuollut tuntui jokaisella kerralla yhtä epämiellyttävältä ilmestykseltä. Vaaran tunne on jatkuva eikä rauhallista hetkeä tuntunut tulevan, vaikka raadot olivat jälleen kuolleita. Hirtetyn zombien näkeminen oli vaikuttava muttei kovin iloinen näky.

Pelin ahdistavuutta ei ainakaan auta hivenen epätarkalta vaikuttanut ohjaus. Tähtääminen tuntui epätäsmälliseltä ja osittain jopa arpapeliltä mutta toisaalta korosti pelin fiilistä sopivasti. Hitaasti pelaajaa kohti marssiviin vihollisiin ei ollut järin helppoa osua - eivätkä edesmenneet ymmärtäneet edes kuolla jokaisesta pääosumasta. Ammuksien pihtailu tuntui varsin kohtuulliselta: tarkasti ampuva selvinnee ilman sen suurempaa hätää. Pistoolin ohella matkan varrella mukaan tarttui machete ja varsijousi, joten aseet eroavat toisistaan varsin selvästi.

Wiin tablettiohjainta hyödynnettiin varsin onnistuneen tuntuisesti, sillä ympäristön skannailut tai oven tiirikoinnit vaativat keskittymistä. Tavaroiden kerääminen matkan varrelta ei myöskään ole pelkkä napinpainallus, vaan tavarat täytyy siirtää kosketusnäytöllä omaan varustekassiin. Ainakin lyhyen testipätkän aikana ratkaisut tuntuivat onnistuneelta. Tekninen toteutus muuten jätti hivenen karvaan maun, sillä ulkoasullisesti testiversio ei ollut häävi. Maisemat olivat laadullisesti nykyisen pelisukupolven keskitasoa.

Zombi U vaikuttaa virkistävän erilaiselta zombie-peliltä kilpailijoihinsa verrattuna. Kuulokkeet päähän kunhan julkaisu koittaa, niin edessä on - jos nyt ei aihepiiristä johtuen miellyttävä - niin ainakin toimivasti Wii U:n ominaisuuksia hyödyntävä julkaisu. Kuolleiden palauttaminen majan maille kannattaa ainakin demon perusteella laittaa tehtävälistalle, kunhan julkaisu joskus koittaa.

       
Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi