Until Dawn, melkein kuin mökki metsän keskellä

Gamescom: Teinikauhua ennen aamunkoittoa

Teinikauhu oli 80-luvulla suosittu elokuvan tyylilaji, ja tätä taidehistoriallisesti merkittävää suuntausta kunnioitetaan PS3:lle ja Movelle suunnitellulla uutuudella Until Dawn. Peli kertoo kahdeksasta nuoresta, jotka lähtevät leireilemään jonnekin Washingtonin osavaltion perämetsiin. Kaikki kahdeksan ovat pelattavia hahmoja ja genreen sopivasti kunkin karmaisevaa loppua pääsee todistamaan ajallaan. Pelin pääsuunnittelija suorastaan ylpeili sillä, miten häpeilemättömän kliseisesti peli seuraa esikuviensa tarinankerrontaa.

Esittelypätkässä cheerleader- ja futissankarihahmo kulkevat metsän halki kohti mökkiä, jossa aikeissa on tehdä jotain mitä teininuoret tykkäävät tehdä metsän keskellä olevissa mökeissä. Matkaa valaisee ainoastaan Movella hallittava taskulamppu ja jännitystä revitään metsän eläimistä sekä muista masinoiduista säikkyefekteistä. Pelistä on yritetty tehdä yhtä lailla katseltava kuin pelattava, ja tässä on demon perusteella onnistuttu.

Until Dawnin käsikirjoitukselta on lupa odottaa kovia, sillä siitä on vastuussa toistaiseksi nimeämätön Hollywood-kynäniekka. Myös ääninäyttelijöiksi väitetään palkatun nimekkäitä tähtiä, mutta nämä jäivät yhtä nimettömiksi. Enemmän tietoa putoilee aikanaan. Esitetyn pätkän aikana sanailu kuulosti ihan mukiinmenevältä, vaikka parempaankin on törmätty.

Until Dawn on alusta asti rakennettu pelkän Move-ohjaimen varaan, edes Navia ei tarvita. Taskulamppua ja sen myötä katseen suuntaa ohjaillaan kapulaa kääntelemällä ja liipaisimella hallitaan liikkeen nopeutta. Välillä tartutaan vipuihin tai painellaan nappeja, eli mihin kaikkeen liiketunnistusta on yleensä totuttu käyttämään. Kääntyminen näyttää juuri siltä, mitä Move-peliltä voi odottaa: hitaalta ja kömpelöltä. Osa vaikutelmasta voi johtua siitä, että kapulaan ei päässyt tarttumaan itse vaan sitä heilutti Supermassive-studion edustaja. Kehitysaikaakin on vielä jäljellä, sillä julkaisuajankohdaksi ilmoitettiin vain vuosi 2013.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi