Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Ei uutta Xboxia E3-messuille

Microsoft on vahvistanut, ettei se tuo Xbox 360:n seuraajaa näytille kesäkuussa Los Angelesissa järjestettäville E3-messuille.

Kotakulle toimittamassaan tiedotteessa Microsoft toteaa, että vuosi 2012 on omistettu Xbox 360:lle ja se on konsolin paras vuosi ikinä. Odotettavissa ovat muun muassa Halo 4, Forza Horizon sekä Fable: The Journey ja muita mahtavia Kinect-pelejä.

Myös Sony on ilmoittanut, ettei se tuo seuraavaa kotikonsoliaan E3-messuille. Nintendon Wii U messuilla todennäköisesti nähdään, sillä sen odotetaan tulevan kauppoihin vuoden lopulla.

(Kuvan Xbox ei liity mihinkään)

Galleria: 

Kommentit

Nintendo saa luvan sitten laittaa kunnon shown pystyyn jos nuo kaksi muuta eivät viitsi keksiä muuta kuin uutta Call of Dutyä.

^ ... Sony ja Microsoft tähtäävät edelleen siihen konsolin 10 vuoden elinkaareen. Nintendolla on kiire, koska Wii'n rauta on auttamatta niin vanhentunutta (oli sitä jo konsolin julkaisupäivänä). Hyvä vaan, että uutta PS3:sta ja X360:sta ei ole tulossa lähimailla, niin voi keskittyä rauhassa vielä tämän konsolisukupolven viimeisimpiin huippupeleihin (mm. (luultavasti) ensivuonna tulossa oleva GTA V).

En malta odottaa näitä mahtavia Kinect-pelejä!

"Kuvan Xbox ei liity mihinkään"

Itse en näe kuvassa minkäänlaista Xboxia.

Todellakin hyvä vain että eivät tuo uusia vehkeitä markkinoille. Vastahan tuota näytönohjaimet uusimmat tulivat AMDllä ja Gforcella. Entäs sitten vielä prossut kun tulossa kans uusia. Itse toivoisin uusilta koneilta virransäästöä mutta silti vääntöä, nopeat kiintolevyt, riittävästi muistia ja hyvää tuuletusta.. Meinaa ainakin oma PS3 slim välillä lämmetä jos pelaa yli 4h putkeen :D

Execta, samaan tapaan PS3:n ja 360:n rauta oli auttamatta vanhentunutta jo julkaisussa. Mm. huonot levyasemat, käyttötarkoitukseensa aivan riittämättömät kiintolevyt, laitteiden huono rakennuslaatu ja mikä tärkeintä, ikivanhat ohjainratkaisut! Sonyn ohjaimessa ei ollut edes tärinää. Näitä on onneksi vähitellen saatu korjattua sukupolven edetessä, mutta silloin ensimmäisinä vuosinaan Wii oli hinta-laatu-suhteeltaan täysin ylivoimainen ratkaisu näihin kahteen lähtöviivalta hädin tuskin liikkeelle päässeeseen konsoliin verrattuna.

Mahewcoro: Ikivanhaksi kutsumaasi ohjaustapaa kyllä mielestäni sanoisin edelleen hyvin toimivaksi ellen jopa sanoisi täydelliseksi. Se taas mitä Wii ja PS3 yrittivät tehdä omilla liikkeentunnistus ohjaimillaan on kaukana siitä ohjaustavasta mihin sitä voisi minun mielestäni käyttää ja laajentaa joten ennemmin ottaisin "vanhan" toimivan kuin uuden ja keskeneräisen tavan. Ja jos puhuitkin WiiU:n ohjaimesta niin se ei todellakaan ole vielä todistanut itseään hyödylliseksi pelatessa mitä ei voisi toteuttaa loppupeleissä vanhalla ohjaimella tai näytöllä.

Milläs tavalla Wii oli laatu laite?

"Xboxin paras vuosi" ja perään mainitaan kolme aikansa eläneen franchisen jatko-osaa. Hohhoijaa.

^ Joo, MS:lla on ollut aika tylsiä ja varmoja pelejä viime aikoina.

Tituksen kanssa samaa mieltä. Peliteollisuus on totaalisen kuollut tällä hetkellä. Paitsi jos tykkää jatko-osista ja toisiaan toistavista tekeleistä. Tai no, Mahewcorolle varmasti kelpaisi. Lyödään vaan uusi ohjain käteen eikä muuteta mitään ja homma on valmis. Ja jos tämä sukupolvi on jotain kasuaalipelaajalle osoittanut niin :

pad > wiimote/kinect/psmove.

Haluan nauttia niistä vähistä hetkistä kun tulee jotain pelattua. Jos on pakotettu huitomaan kohti ruutua epätarkan ohjauksen viedessä suurimman osan huomiosta, niin ei kiitos. Siinä vaiheessa jos nämä pelleilyohjaukset tulee ainoaksi mahdollisuudeksi pelata, niin harrastus vaihtuu välittömästi.

Traddash, puhuin Wiistä. Eihän kukaan vielä tiedä, minkälaatuisia pelikokemuksia Wii U tulee lopulta tarjoamaan.

Vaikka PS3 ja 360 tarjosivatkin enemmän suoritustehoa kuin Wii, Wii oli rakennettu tarkoituksenmukaisesti ja aikaansa sopien. Wiin levyformaatti oli itse asiassa suurempi kuin XO:n, mutta sillä ei ollut kuitenkaan samoja latausongelmia kuin PS3:n ensimmäisen sukupolven BR-asemalla. Wiin rauta oli tehty ajalle, jolloin suurimmalla osalla ihmisistä oli vielä kuvaputkitelevisiot käytössä, mutta se tuki myös korkeampia resoluutioita 480p-moodin kautta. Ei HD:tä monine siitä seuraavine ongelmineen, vaan Wii oli kutakuinkin täydellinen konsoli televisioiden SD-ajan päätteeksi.

Se tarjosi samalla aivan uuden käyttöliittymän, jota tuettiin myös softatasolla: vertaapa esim. Move ja XMB, se ei vain toimi. Kaksiosainen, modulaarinen ohjain on jo itsessään nerokas ratkaisu, joka antoi kaikille pelaajille sekä myös erityisryhmille kuten vasenkätisille aivan uusia mahdollisuuksia pelaamiseen. Wii-rauta on ohjaimia myöten myös erittäin kestävää ja helppokäyttöistä kilpailijoihin verrattuna, ja ohjaimet eivät kärsi vastaavanlaisista lataus- ja yhteysongelmista. Wiin oma sisäinen muisti oli liian pieni myöhemmin esille tulleisiin tarpeisiin (esim. WiiWare-pelit), mutta se tarjosi kuitenkin fyysisesti pienikokoisen, kestävän tallennusratkaisun nopeilla lukunopeuksilla, ja ilman etenkin X360:lle tyypillistä kiintolevyhässäkkää.

Ja tietenkin ne pelit. Wiillä on valtavasti laadukkaita pelejä. HD-konsolien hitaina alkuvuosina Wii pääsi kerryttämään huomattavan pelivalikoiman, joka myös erottuu kilpailijoiden tarjonnasta, ja siinä on paljon valittavaa monenlaisille pelaajille.

Hei nyt oikeesti!

Mitä parannuksia seuraavaan Xboxiin voitaisiin tehdä:
1. Integroitu liikkeentunnistusohjaus. Kinect tuntuu erittäin erilliseltä kokemukselta normaaleihin XO-peleihin verrattuna. Olisiko jotain keinoa pakata jokin liiketunnistusohjaus mukaan kaikkiin myyntipakkauksiin ja tehdä siitä vakio-ohjain? Vaikkapa napein varustettu tunnistussauva, jota Kinect seuraa?
2. Seuraavan sukupolven optinen asema. Hiljainen mutta nopeasti lataava asema, joka hyödyntää uusinta tekniikkaa.
3. Jos padi pidetään, sen perusongelmat pitäisi korjata. Analogitattien driftaus ja onneton "ristiohjain" saattavat kummuta niin syvältä ohjaimen perusdesignista, että se pitäisi laittaa kokonaan uusiksi. Samalla olisi syytä keksiä parempi virtaratkaisu ja vähentää yhteysongelmia. Käytännössä koko padin sisällä olevat tekniset ratkaisut pitäisi toteuttaa uudestaan ihan alusta alkaen.
4. Vapaus käyttää laitteessa omaa massamediaa kuten kiintolevyjä tai muistikortteja, jotka näyttäytyisivät käyttöjärjestelmälle tasavertaisina tallennusratkaisuina Microsoftin erikoisformatoitujen levyjen sijaan.

Mahewcoro, en ymmärrä noita sun ohjausongelmia... Yhteysongelmia? Ei mulla ainakaa. Ristiohjain? Enpä oo omissa peleissäni tarvinnu juurikaan, ainakaa ohjaukseen. Virtaratkaisu? Mitä vikaa nykyisessä? Ite en ainakaa pelien jatko-osista voi valittaa. Olkoot jatko-osia, ei haittaa. Pelattavaa on niin paljo ettei aika riitä millään kaikkeen.

Minua harmittaa että Wiille ei koskaan tullut paljoa pelejä sen potentiaalisimmasta pelityypistä, räiskinnöistä. Ne pari COD:ia mitä olen pelannut on vienyt kontrolleillaan padeja 10-0. Sama juttu Goldeneyessä. Puhumattakaan Red Steel 2:sta, hauskimmat kontrollit koskaan IMO.

Ja juuri kun Motion+ on todistanut että myös liiketunnistuksella (ei pelkästään IR-ohjauksella räiskinnöissä) voi tehdä padien kanssa kilpailevat kontrollit, Nintendo päättää keksiä pikku iPad-ohjaimensa. Minun mielestäni iPad-ohjain on virhe ja suuri takinkääntö liiketunnistusta kohtaan. Pian pelinkehittäjät yrittävät keksiä miten voi parhaalla tavalla runkuttaa pientä kosketusnäyttöä sormellaan. Ja kun pelit suunnitellaan pääasiallisesti iPad-ohjaukselle, voivat liiketunnistuskontrollit jäädä hyvin helposti puolivillaisiksi.

Näin Xbox-pelaajana ei kyllä kiinnosta lainkaan mikään noista kolmesta "mahtavasta pelistä".

"3. Jos padi pidetään, sen perusongelmat pitäisi korjata. Analogitattien driftaus ja onneton "ristiohjain" saattavat kummuta niin syvältä ohjaimen perusdesignista, että se pitäisi laittaa kokonaan uusiksi. Samalla olisi syytä keksiä parempi virtaratkaisu ja vähentää yhteysongelmia. Käytännössä koko padin sisällä olevat tekniset ratkaisut pitäisi toteuttaa uudestaan ihan alusta alkaen."

Ei jumalauta. Olen pelannut vuodesta 2005 asti viallisella peliohjaimella. Kiitokset tästä paljastuksesta. Luulin pitäneeni käsissäni peliurani parasta padia.

"1. Vaikkapa napein varustettu tunnistussauva, jota Kinect seuraa?"

Elät menneisyydessä. Oikeaan liiketunnistukseen nimenomaan EI pidä ympätä mitään pakollisia sauvoja pidettäväksi. Ainoa asia, jota kannattaa korjata, on liiketunnituksen tarkkuus. Sen jälkeen sauvoja niin kovasti kaipaavat pelaajat voivat napata käteensä vaikka sen lähimmän sauvansa, ja pelaaminen hoituu silti täysin ongelmitta. Miksi pitäisi vaatia liiketunnistupelien kahlitsemista johonkin tiettyyn ohjauslaitteeseen, sehän sotii täysin koko ideaa vastaan?

"2. Seuraavan sukupolven optinen asema."

Elät menneisyydessä. Optiset asemat alkavat pelikäytössä olla jo historiaa nimenomaan hitautensa takia. Pidemmän peliuran keränneet muistavat vielä ajan ennen optisia asemia: ei naurettavan pitkiä latausaikoja kenttien välillä, vaan täysin saumaton pelikokemus. Siinä vaiheessa kun optiset asemat yleistyivät, tulivat kuvaan mukaan nämä välillä suorastaan naurettavan pitkät ja liian usein toistuvat lataustauot. Osa pelaajista niihin toki on jo tottunut (kun eivät paremmastakaan tiedä), mutta eivät kaikki. Seuraavan sukupolven myötä dataa on ladattava entistä enemmän, joten optinen asema tarkoittaisi entistä pidempiä odotustaukoja. Microsoftin huhuttu siirtyminen muistikortteihin tai muuhun vastaavaan nopeampaan mediaan olisi siis erittäin toivottu uudistus.

"3. Jos padi pidetään, sen perusongelmat pitäisi korjata. Analogitattien driftaus ja onneton "ristiohjain" "

Elät menneisyydessä. Ristiohjain on jo korjattu. Uusi, korotettava ristiohjainmalli (se kääntyvä malli) toimii loistavasti kaikissa ristiohjainta vaativissa peleissä. Siis kaikissa niissä kolmessa. Ristiohjaintahan kun ei nimittäin enää nykyään tarvita pääohjaimena muuta kuin kaikkien pahimmissa retrotasoloikissa, joita ei kyllä kovin montaa ole. Xboxin erittäin onnistunut analogitattien sijoitus on tämän muutoksen onneksi mahdollistanut.

"4. Vapaus käyttää laitteessa omaa massamediaa kuten kiintolevyjä tai muistikortteja,"

Elät menneisyydessä. Tämä mahdollisuus on jo. Boksiin voi laittaa muistitikun kiinni ja tehdä siitä valikon kautta itselleen kovalevyn kanssa tasavertaisen tallennusmedian. Ainoa ero on kokorajoitus, mutta ehkä on ihan hyväkin ettei käyttäjän anneta luottaa liian paljon dataa pelkän helposti katoavan ja mahdollisesti tietoa korruptoivan halvan muistitikun varaan. Datan hajauttaminen useammalle muistialustalle on yleensä aina hyvä idea, jos haluaa välttää täydellisen katastrofin.

"Elät menneisyydessä. Oikeaan liiketunnistukseen nimenomaan EI pidä ympätä mitään pakollisia sauvoja pidettäväksi. Ainoa asia, jota kannattaa korjata, on liiketunnituksen tarkkuus. Sen jälkeen sauvoja niin kovasti kaipaavat pelaajat voivat napata käteensä vaikka sen lähimmän sauvansa, ja pelaaminen hoituu silti täysin ongelmitta. Miksi pitäisi vaatia liiketunnistupelien kahlitsemista johonkin tiettyyn ohjauslaitteeseen, sehän sotii täysin koko ideaa vastaan?"

Wiimotet / Movet eivät todellakaan sodi liiketunnistuksen ideaa vastaan. Pelit tarvitsevat nappeja, siksi Padi-ohjaimissa on ollut napit jo useamman vuosikymmenen ajan. Liiketunnistuksen saapuminen ei ole muuttanut sitä faktaa, että pelit tarvitsevat nappeja (ja nykypäivänä myös tatteja). Miten ajattelit liikkua avoimessa maailmassa pelkän liiketunnistuskameran varassa, ilman Nuntsukan tattia?

Mikäli liiketunnistusta käytetään, sitä on voitava käyttää kaikenlaisiin peleihin, ei pelkästään minipeleihin tai raiteella liikkuviin peleihin.

"Miten ajattelit liikkua avoimessa maailmassa pelkän liiketunnistuskameran varassa, ilman Nuntsukan tattia?"

Jos liikkeentunnistus on riittävän tarkka, niin siihen "napin" painallukseen riittää pelkkä sormen liike. Kymmenen sormea vastaa jo kohtalaisen montaa nappia. Jos taas kaipaat jotain monimutkaisempaa systeemiä, niin kukapa estää yhdistämästä oikeaan liikkeentunnistukseen vaikkapa perinteistä pädiä.

"Jos liikkeentunnistus on riittävän tarkka, niin siihen "napin" painallukseen riittää pelkkä sormen liike. Kymmenen sormea vastaa jo kohtalaisen montaa nappia."

Mutta joku sormien liikuttelu ilmassa ei todellakaan ole hyvä vaihtoehto, sormet kaipaa fyysistä vastinetta. Ja jos taas otat käteesi jonkun kepin jonka pinnalla sitä sormea liikuttelet, ongelmaksi nousee että kamera ei pysty aina näkemään tuota liikettä, joka tekee ohjauksesta erittäin epätarkan.

Täysin puhtaasti toteutuskysymys. Tarkka kamera pystyy tulkitsemaan liikkeitä yllättävän hyvin, vaikkei näkymä olisikaan täydellinen. Ja kukaanhan ei myöskään estä yhdistämästä erilaisia ohjausmuotoja. Missään tapauksessa liikkeentunnistusta ei kuitenkaan pidä kahlita pelkän kapulan seuraamiseen.

Minun näkemukseni mukaan ne kapulat ovat nimenomaan niitä nappeja varten, ja napit ovat pelaamisessa pakollisia siitä ei pääse minnekään. Toteutettiin kameratunnistus miten hyvin tahansa, on nappien painaminen silti käytännöllisempää. Pelinkehittäjän on paljon helpompi tehdä peliohjeet napeille ja liikkeille standardisoidussa ohjaimessa, kuin kameralle jossa yksi pelaaja käyttää ohjaimenaan hammasharjaa ja toinen lapiota. Ja pelaajan on paljon helpompi opetella kontrollit standardisoidulle ohjaimelle, koska ne ovat kaikissa peleissä suurin piirtein samantyyppiset.

TkHX:
Liiketunnistuksen tarkoitus on lisätä pelaajan vaihtoehtoja, ei poistaa niitä. Pelit tarvitsevat yhä nappeja. Jos Kinectistä mitään on opittu, niin se ei todellakaan ole tarpeeksi tarkka eikä nopea edes useimpien tämänhetkisten pelien tarpeisiin.

Optisissa asemissa taas on viimein saavutettu tarpeeksi suuri nopeus ja luotettavuus korkeakapasiteettisilla levyillä. Jokin muu pelimediaratkaisu voisi olla mielenkiintoinen, mutta tuskin käytännöllinen.

Jos yrittää puolustella Xbox 360:n ristiohjainta (mukaanlukien sitä muutettua mutta ei oikeasti ollenkaan "korjattua" versiota), ei kannata samaan hengenvetoon vähätellä sen tärkeyttä ja ilmaista, että sen tarkkuudella ei ole niin väliä. Huono tarkkuus vaikuttaa lukemattoman monissa peleissä.

Kannattaa myös tarkistaa, miten USB-tallennusmediat toimivat Xbox 360:ssa. Ne eivät vastaa kiintolevyjä. Tämäkin muutos oli toki kehitystä parempaan entiseen verrattuna.

Nykyisessä Xbox 360:ssa on siis runsaasti parantamisen varaa, ja vaikka MS voikin ratsastaa tämänhetkisellä USA:n menestyksellä ilman uutta konsolia, se ei tarkoita että MS:n tämänhetkiset ratkaisut kelpaisivat kaikille ja että uudelle, parannetulle konsolille ei olisi tarvetta.

Toivottavasti optiset asemat ovat historiaa.

"Jos Kinectistä mitään on opittu, niin se ei todellakaan ole tarpeeksi tarkka eikä nopea edes useimpien tämänhetkisten pelien tarpeisiin."

Ei olekaan, vielä. Sinä kuitenkin puhuit siitä, mitä seuraavalta Xboxilta on syytä toivoa. Toivomus on Kinectin tarkkuuden lisääminen, ei suinkaan koko liiketunnistuksen idean rampauttaminen sinun toivomillasi (menneisyyteen kuuluvilla) kapulaohjaimilla. Ja kuten olen jo moneen kertaan sanonut: koko kehon liiketunnistus ja nappulat eivät ole toisiaan poissulkevia ratkaisuja. Mukaan voidaan aivan hyvin liittää jonkinlainen ohjainratkaisukin, mutta missään nimessä liiketunnistus ei saa jäädä pelkäksi kapulakikkailuksi.

"Optisissa asemissa taas on viimein saavutettu tarpeeksi suuri nopeus ja luotettavuus korkeakapasiteettisilla levyillä."

Ei ole. Ja jos optisissa asemissa edelleen pysytään, niin ongelmat tulevat seuraavassa sukupolvessa pahenemaan entisestään, kun dataa pitäisi saada liikuteltua sukkelasti entistäkin suuremmat määrät. Optiset asemat jääkööt suosiolla pelkkään leffakäyttöön, johon ne paremmin sopivat.

"Jos yrittää puolustella Xbox 360:n ristiohjainta (mukaanlukien sitä muutettua mutta ei oikeasti ollenkaan "korjattua" versiota)"

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Kyseinen ristiohjain on tällä hetkellä paras ristiohjain, mitä millään (nyky)konsolila on tarjota. Paras testihän ristiohjaimen hyvyydelle lienee Super Meat Boy, ja sen testin kyseinen hopeaohjain selvittää suorastaan "lentävin värein". Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että ristiohjaimella on nykypeleissä varsin vähän käyttöä.

"Kannattaa myös tarkistaa, miten USB-tallennusmediat toimivat Xbox 360:ssa. Ne eivät vastaa kiintolevyjä."

Minulla on käytössä, ja toimii peruskäytössä aivan vastaavasti. Sinä et ilmeisesti ole tätäkään oikeasti kokeillut? (Epäilen, että sinulla ei edes ole Xboxia?)

Kinect on parhaimmillaan ihan kiva, Move on parhaimmillaan ihan kiva, kosketusnäytöt ovat parhaimmillaan ihan kivoja - mutta mikään näistä ei korvaa sitä perinteistä padia. Ei nyt eikä tulevaisuudessa. Nämä "et tarvitse ohjaimia" tai "kosketusnäyttö on pelien tulevaisuus" sloganit ovat PR-miesten päiväunia, todellisuus on jo todistettu olevan toisenlainen. Ne ovat mukava LISÄ, mutta ne eivät tule korvaamaan täysin mitään perinteisiä tapoja.

Sony on tajunnut kohtuu hyvin tämän Moven kanssa, joka on alusta lähtien ollut lähinnä yksi lisä työkalupakissa. He tajuavat ettei kukaan jonota tuolla enää pelejä joissa on pelkästään liiketunnistus - turha niihin on ziljoonia dollareita investoida. Parasta on tehdä pienempiä ja halvempia projekteja (+ muutamat isommat täsmäpelit joilla viidakkorumpua päristetään), koska pelaajille liiketunnistus on kuitenkin lähinnä casual/social/family-puolen juttu. Niiden jälkeen mennään pelaamaan yöksi takaisin CoDeja, Skyrimejä ja Masseffectejä.

Parasta on se, että pelintekijät ja studiot päättävät itse (noh, tietysti julkaisijoilla on näissä vahva sana myös, ei sitä voi kieltää) mikä on paras ohjausvaihtoehto millekin pelille ja tekevät sen ympärille laadukkaan paketin. Välillä voi käyttää molempia vaihtoehtoisesti, eli esim. padia ja liiketunnistusta. Surkein vaihtoehto on aina se, että mennään jonkin tietyn ohjainvaihtoehdon edellä, vaikka se ei peliin oikein hyvin sopisikaan.

"Ne ovat mukava LISÄ, mutta ne eivät tule korvaamaan täysin mitään perinteisiä tapoja."

Tämähän nyt on täysin selvä asia. Tuskinpa tällä foorumilla kukaan oikeasti haluaisikaan, että mikään konsoli pohjautuisi pelkkään liiketunnistukseen (tai no, Mahewcorosta en ole ihan varma). Nythän olikin kyse lähinnä siitä, että mihin suuntaan sitä käytännössä jo pakolliselta vaikuttavaa liikkeentunnistuslisäkettä tulisi kehittää. Pädi on toki omasta mielestänikin aina ja ikuisesti selvä ykkösvaihtoehto.

...ja muita mahtavia Kinect-pelejä.

Uusi Steel Battalion ja Crimson Dragon.
Shut up and take my money!

"Minulla on käytössä, ja toimii peruskäytössä aivan vastaavasti. Sinä et ilmeisesti ole tätäkään oikeasti kokeillut? (Epäilen, että sinulla ei edes ole Xboxia?)"

Olen omistanut boksin vuosikausia, mutta sitä ei nykyään enää tule käytettyä, koska pelivalikoima yhdistettynä muihin ominaisuuksiin ei vastaa minun odotuksiani. Ehkä USB-muistien käsittelyä on muutettu jossakin viimeaikaisista loputtomista päivityksistä, jotka eivät kuitenkaan näytä tekevän mitään kovin konkreettista paitsi heikentävän käyttöjärjestelmän selvyyttä? Tarkistapa ominaisuudet uudelleen: ainakin silloin kun boksia vielä käytin, USB-muistit olivat ikään kuin isokokoisia muistikortteja, eivät kiintolevyjä.

Ei jeesus mitä kommentteja. Sony / Nintendo / MSoft tekee noita konsoleita isoille markkinoille ja massoille. Ei assburgereille jotka odottaa että joka hel.. peli on joku eeppinen mestariteos ja täysin uusi konsepti. Ja konsoleiden komponentteja valittaessa tehdään aika pitkään harkittuja kannattavuuslaskelmia, kuten kaikessa muussakin bisneksessä. Ja ihan näin kysymyksenä kaikille noista pelisarjoista ulisijoille, kuinka kauan ajattelisitte pelitalojen pärjänneen jos ne eivät ajattelisi rahaa? "Microsoftin mukaan Halo 3 nousi julkaisupäivänsä myynnin kokonaisarvolla mitattuna Yhdysvaltain kautta aikain tuottoisimmaksi viihdejulkaisuksi, ohittaen sekä Hämähäkkimies 3 -elokuvan että uusimman Harry Potter -kirjan. Kappalemäärältään Halo 3:n avausmyynti ei ole edellä mainituista suurin, mutta pelin elokuvaa ja kirjaa korkeampi yksittäishinta nostaa myynnin kokonaisarvon näistä korkeimmaksi.".

Reach ja Ostd vai mikä olikaan myyneet hyvin, looginen jatkumo on Halo aina n:nteen asti, kunnes ideat oikeasti loppuvat ja peli ei enää myy. Nämä asiat huomioonottaen vuosi 2012 voi hyvinkin olla boksin paras vuosi.

"Tarkistapa ominaisuudet uudelleen: ainakin silloin kun boksia vielä käytin, USB-muistit olivat ikään kuin isokokoisia muistikortteja, eivät kiintolevyjä."

Suosittelen sinulle itsellesi ominaisuuksien tarkistamista ja testaamista pelkän mutuilun sijaan. Kuten sanottu, minulla tuo systeemi on käytössä ja minulla on jo monta peliä asennettukin usb-tikulle. Myös pelitallennuksille voi valita kohteeksi tikun ja kaiken muunkin tähän asti vastaan tulleen sisällön on voinut asentaa/tallettaa usb-tikulle. Kyseinen tikku näkyy tasavertaisena tallennusmediana pelivalikoissa normaalin kiintolevyn rinnalla. Mitä oleellista sinun mielestäsi puuttuu? Ehkäpä et vaan osaa?

@Roiccae Ehkä pelaajia kiinnostaa enemmän pelivuosi pelaajien kannalta kuin M$:n tilipussin kannalta.

@Sande45 Ehkä aika monia pelaajia ilmeisesti kiinnostaa kun kerran se tilipussikin on niin iso? Jätitkö osan lukematta tuosta edellisestä kenties?

^Ei pelaajia kiinnosta paljonko M$ nettoaa Generic Shooter 4:llä, vaan se miltä pelivuosi heidän osaltaan näyttää. Täällä monien mielestä näyttää omalla kohdalla huonolta ja he tuovat sen esille. Sinä sitten alat heille vaahdota jollain Halojen myyntiluvuilla aivan kuin ketään kiinnostaisi. Mitä muuta (aiheeseen liittyvää) tuosta viestistä olisi pitänyt saada irti?

"Ei pelaajia kiinnosta paljonko M$ nettoaa Generic Shooter 4:llä, vaan se miltä pelivuosi heidän osaltaan näyttää. Täällä monien mielestä näyttää omalla kohdalla huonolta ja he tuovat sen esille."

Älä pelkää, kyllä boksille tulee riittämään niitä täsmälleen samoja monialustapelejä kuin P$3:llekin, vaikkei niitä ole erikseen mainittukaan. Aika lailla marginaalisessa osassa pelitarjontaa nuo yksinoikeudet ovat olleet molemmilla konsoleilla.

No mitä ilmeisimmin kuitenkin aika monia pelaajia kiinnostaa, koska pelejä ostetaan niin jäätävät määrät? Vai ostaako joku näitä johonkin varastoon eikä PELAA niitä?

No juurihan tuossa yllä valitettiin, miten nuo massoille suunnatut paljon myyvät pelit ovat huono juttu. Yksinoikeuspelit nyt sattuvat olemaan juuri niitä varman päälle pelattuja jatko-osia ja viimeisen päälle laskelmoituja pelejä. Ja yleensä nekin ovat vielä enemmän tai vähemmän kopioita toisistaan (forza/gt, gears of war/killzone, lips/singstar jne...). Ne todelliset helmet ja oikeasti erilaiset pelit löytyvät kyllä yleensä sieltä monialustapelien joukosta (tai sitten latauspeleistä). Toki monialustapelien joukkoon mahtuu paljon roskaakin, mutta se nyt taas on täysin ymmärrettävää kun ottaa huomioon niiden täydellisen ylivoiman nykypelien kokonaismäärästä.

Sitten jos yksinoikeuspelien joukkoon erehtyykin muutama epätyypillisempi peli, joilla ei kosiskellakaan niitä samoja hc-pelaajia, niin sekin on yhtäkkiä huono juttu. Kannattaisi yrittää päättää mitä oikeastaan edes haluaa...

Roiccaen logiikalla aina kun julkaistaan uusi codi, pelimaailman tulisi juhlia riemuiten, kun myy sen 20 tsiljoonaa kappaletta. Myyntiluvut =/= oikeasti merkittävä ja ihmisiä kiinnostava peli.

@TkHX Joo en minä itse edes ota asiaan kantaa. En edes omista boksia. Ihmettelin vain Roiccaen viestiä, kun ei ihmiset näköjään saa tylsängeneerisiä pelejä kritisoida.

Kyllä se valitettavasti näin menee, että myyntiluvut tuppaa kertomaan juurikin tuon asian. Kun nyt puhutaan kerran keskiarvoisesta pelaajasta, eikä siitä naapurin Samista, joka pelaa edelleen pelkkää n8 bittistä, vain ja ainoastaan koska ne pelit ovat vain niin paljon "parempia". En nyt jaksa väitellä tästä enää, koska et ymmärrä että asiaa voi katsoa erilaisista näkökulmista.

Olet ohittanut mun pointin joka viestissäsi, etkä edes yritä perustella väitteitäsi. Se olen minä, joka kohta tähän vääntöön kypsyy. Ymmärrän tasan mitä tarkoitat, mutta pysyn kannassani, että esimerkiksi Dark Souls on paljon merkittävämpi ja pelivuoden hyvyyttä enemmän nostava peli kuin vaikkapa MW3, sanovat myyntiluvut mitä tahansa.

Eikä tässä muutenkaan ole tarkoitus koko pelaajakuntaa kollektiivisesti tutkia, vaan porukka täällä puhui juurikin omasta näkökulmastaan. Viimeistään siinä vaiheessa tyrkyttämäsi myyntiluvut lentävät jorpakkoon.

a) Kommentti kommenteista ei ollut jutun pääpointti alunalkaen. Ei minua kiinnosta oikeasti / haittaa jos joku ei tykkää jostakin pelistä. Sinä takerruit tähän jo muutamassa kommentissasi. Ainakin sain huomion aloituksella.

b)Uutisessa oli kyse Microsoftin lausunnosta, jossa he sanovat että vuodesta 2012 tulee xbox 360 paras vuosi. Microsoftin kannalta asia voi erittäin todennäköisesti näin olla.

c)Tuo on juurikin varmasti Sinun mielipiteesi (ja varmasti joidenkin muidenkin), että Dark Souls merkittävämpi blablabla kuin mw3. (Onhan se saman kohdan hakkaaminen tunteja tietysti yksi keino pidentää pelin elinkaarta ;)) Mutta ei varmastikaan suurimman osan mielestä. Itsehän en codeja pidä minään, ainakin moninpeli aivan käsittämätöntä kuraa. Kallistunkin ennemmin BF3:sen puolelle.

d)On myös erittäin suhteellista, että milloin pelisarja oikeasti väsähtää. Se että se on samatyylinen kuin edeltäjänsä, on mielestäni reilusti fiksumpaa, kuin se että muutetaan perusjuttuja, ja mennään ihan metsään. Jos tehdään eri peli, niin sitten varmaan ihan rehellisesti julkaistaan se eri nimellä. Voithan vaikka ajatella Halo 3, Halo 2 dlc packina jos muuten tekee pahaa.

En oikeastaan enää edes muista että mitä kaikkea tässä pitäisi perustella ja mihin vastata.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi