Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Tee oma Xbox 360 -pelisi jo tänään

Microsoft on julkaissut XNA Game Studio Express -pelinkehitysalustansa ja avannut siihen liittyvän kehitysyhteisön. Tuoreen XNA-työkalun avulla kuka tahansa voi ohjelmoida Windows-tietokoneella pelin, joka on pelattavissa sekä PC:llä että Xbox 360:lla.

Konsoli on valmis vastaanottamaan kotikutoisia pelejä, kun sille on asennettu ilmainen XNA Game Launcher ja käyttäjä on liittynyt maksulliseen Creators Clubiin. Asennus ja liittyminen hoituvat suoraan Live-kauppapaikalta.

Tarjolla ovat neljän ja 12 kuukauden jäsenyydet, joiden hinnat ovat 49 ja 99 euroa. Yhteisöön liittyminen takaa oppaita ja valmismateriaalia pelinkehityksen helpottamiseksi.

XNA Game Studio Expressin voi hakea veloituksetta Microsoftin verkkosivuilta. Ohjelma vaatii alleen modernin PC:n ja ilmaisen Visual C# 2005 Express Editionin.

Tulevaisuudessa Microsoft aikoo saattaa parhaat peliprojektit kaikkien saataville Live Arcaden kautta. Ensimmäinen mahdollisuus siihen annetaan tammikuussa alkavassa Dream-Build-Play -kehityskilpailussa.

Galleria: 

Kommentit

Ihan vakavissaan porukan pitäisi maksaa siitä, että saavat tehdä Boksille pelejä. On se vaan aika hieno vekotin, kun kilpailijoilla se on toisin päin; pelin tekijöille maksetaan. :)
Ei vaan, kai se MS sitten antaa jonkun osan voitosta, noista Livessä julkaistuista peleistä.

Loistavaa että tämä kehuttu kehitysplattari on nyt myös jokaisen kotikoodarin saatavilla. Innolla odottelen millaista tavaraa ihmiset onnistuvat tuottamaan. Itsekkin tekisi mieli kokeilla kyseistä alustaa, mutta omat 3D-ohjelmointitaitoni ovat täysin olemattomat, joten jätänpä tämän homman sen paremmin osaaville.

pziuz:

Käsittääkseni ei kuitenkaan millekkään muulle konsolille ole koskaan ollut saatavilla yhtä kattavaa vapaasti levitettävää kehitysalustaa? Kyseinen alustahan on hieman riisuttu versio oikeasta XO:n kehitysalustasta. Sitä kuinka paljon sitä on riisuttu, en tiedä.

Käsittääkseni kerhojäsenyys mahdollistaa myös muiden tuottamien open source -pelien pelaamisen Xbox 360:lla. Pian tarjolla on varmasti satoja pikku pelejä. Tällä tavoin (ja Starter Kittien muodossa) jäsenmaksu maksaa itseään takaisin.

PC-pelien tekeminen ei vaadi jäsenyyttä, joten työkaluun tutustuminen kannattaa.

Njoo, eipä pahemmin kiinnosta maksaa että saa koodata Microsoftin rajapinnoilla kun voi ilmaiseksi koodata tietokoneelle ja vieläpä paljon helpommin levitettäväksi, veikkaisin että maailmassa on enemmän Linux/Windows tietokoneita kuin XBoxeja. Lisäksi tällöin voi käyttää standardia C++:aa ja OpenGL:ää eikä Microsoftin C# ja DirectÖ patentteja.

No mistä kukin tykkää. C# on todella elegantti kieli, ja DirectX on
erittäin kehittynyt ja monipuolinen pelikehitysrajapinta. Tuollaisista
laadukkaista ja hyvin dokumentoiduista ympäristöistä oppii nauttimaan
kun on vähän aikaa väkertänyt vaikka PSP:lle 'epävirallisilla' kehitys-
työkaluilla... ;)

Ainoa moittimisen aihe on kyllä tuo Visual C# Express IDE. Mieluummin
käyttäisin Visual Studiota, mutta vaatii pientä virittelyä jotta XNA:n
saa toimimaan mokoman kanssa... :(

pziuz: "Ihan vakavissaan porukan pitäisi maksaa siitä, että saavat tehdä Boksille pelejä. On se vaan aika hieno vekotin, kun kilpailijoilla se on toisin päin; pelin tekijöille maksetaan. :)
"
Tarjoaako nämä kilpailijatkin hyvin dokumentoidut kehitystyökalut 3D-moottoreineen, ja suoran mahdollisuuden ajaa koodia muuttamattomana sekä konsolissa että tietokoneessa? Luuletko tosiaan että MS varastaa jonkun tekemän uuden ja mullistavan pelin sekä ottaa siitä kaiken voiton itselleen?

Hyvistä kehitystyökaluista 100 vuodessa ei ole mitään. Sony ja Nintendo ovat valovuosien päässä tämän tason pelintekotyökalujen tarjoamisesta eivätkä välttämättä koskaan tarjoa samanlaista mahdollisuutta pelinkehittäjille kuin MS nyt. Tästä tulee iso juttu.

Rasanger:

Tuosta rajapinnasta ja sen käyttämisestä ja sillä PC:lle koodaamisesta ei edelleenkään tarvitse maksaa yhtään mitään.

Linux koneiden määrä maailman pöytäkoneina on ikävä kyllä promillejen luokkaa, joten niille pelien tekeminen on melko olematonta. OpenGL on hyvä alusta joka taas on tainnut parhaat päivänsä jo nähdä. Nykyään lähes kaikki vakavasti otettavat PC-puolen pelinkehittäjät käyttävät DirectX:ää pääkehitystyökalunaan.

Game Studio Expressin rajapinnasta johtuen XNA-yhteisö on myös mainio väline pelitaloille hakea uusia lahjakkuuksia omiin Windows- ja Xbox 360 -projekteihinsa. Esimerkiksi Load Incin (Mad Tracks) Denis Bourdain sanoi KonsoliFINille, että he mielellään näkisivät XNA-näytteitä työnhakijoilta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Linux#Market_share_and_uptake

Tuon mukaan 2.8% pöytäkoneista ja 25% servereista pyörii Linuxilla. 2.8% ei toki ole kovin paljoa, mutta ei kuitenkaan aivan "promilletasoa".

"Tuosta rajapinnasta ja sen käyttämisestä ja sillä PC:lle koodaamisesta ei edelleenkään tarvitse maksaa yhtään mitään.

Linux koneiden määrä maailman pöytäkoneina on ikävä kyllä promillejen luokkaa, joten niille pelien tekeminen on melko olematonta. OpenGL on hyvä alusta joka taas on tainnut parhaat päivänsä jo nähdä. Nykyään lähes kaikki vakavasti otettavat PC-puolen pelinkehittäjät käyttävät DirectX:ää pääkehitystyökalunaan."

Sehän nyt olisi kaiken huippu jos pc:lle koodaamisestakin pitäisi maksaa Microsoftille.

Niin ja OpenGL on laitteistoriippumaton, tiedoksi, eli kukaan ei pakota jättämään niitä pelejä Linux versioiksi, mutta DirectX-pelit ovat vain ja ainoastaan Windowsille. Nyt ollaan kympin mukana menossa vielä niin huonoon suuntaan että ainoastaan uusin Windows (Vitsa) tukee tätä, ei edes aiempi Microsoftin vitsaus (XP).

Rasenger:

Totta, siksipä (ja muistakin syistä) sanoinkin OpenGL:ää hyväksi rajapinnaksi. Se oli aikanaan The rajapinta, mutta sen asema vaikuttaa nykyisellään vaan melko heikolta pelikehitysmaailmassa.

EDIT:

Tuo Linux kommenttini oli lähinnä vaan huomautus Linuxin olemattomasta asemasta pelikoneena. En ajatellut pointtiasia tarpeeksi pitkälle, että oisin tuon Linxu-OpenGL yhteyden tajunnut.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi