Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom: Cybertronilla soditaan

Harva asia on samalla tavalla miehisyyteen vetoavaa kuin kerrostalon kokoinen robotti. Paitsi kerrostalon kokoinen robotti, joka pystyy halutessaan muuttumaan panssarivaunuksi tai hävittäjäksi. Transformers: Fall of Cybertron on jo melkein kaupoissa, sillä julkaisupäivä on elokuun 24. päivä. KonsoliFIN pääsi kuitenkin kuuntelemaan PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja PC:lle julkaistavan pelin tuottajan höpinöitä helteisessä Gamescomissa.

    

Transformerit lienevät tuttuja lähes kaikille, mutta sille viimeisellekin luolassa asuneelle neanderthalin ihmiselle täytynee antaa pieni pohjustus. Transformerit ovat valtavia robotteja, jotka aloittivat menestystaipaleensa jo vuosikymmeniä sitten leluina. Sittemmin geneerisiin toimintaleffoihin ja videopeleihin levinnyt tuoteperhe on onnistunut hetkittäin paremmin ja toisinaan huonommin. Edellisosa Dark of the Moon jäi edeltäjänsä rinnalla hienoiseksi pettymykseksi, mutta uutta Fall of Cybertronia varten kehittäjän penkille istutettiin jälleen sarjan onnistuneimmista peleistä tuttu firma, High Moon Studios.

Tarina jatkaa Transformers-universumin sisällissotaa. Robottien kotiplaneetta Cybertron on pitkällisen autobottien ja decepticonien sisällissodan jäljiltä tuhoutumisen partaalla, joten toiminnan ohella pelaajalle kerrotaan kuinka "hyvikset", eli autobotit päätyvät lähtemään kohti Maata. Sitä ennen vihollisia täytyy kuitenkin laittaa korjaukseen enemmän kuin varaosia riittää.

Ensisilmäys toimintaan paljastaa enemmän kuin tuottajan tuhat sanaa: taistelun kokoluokka on valtava. Roimetta ja räimettä tapahtuu jatkuvasti, eikä eri hahmojen erikoiskyvyissä säästellä. Transformerit pystyvät vaihtamaan olomuotoaan jatkuvasti, joten sodan tapahtumapiste vaihtelee maan ja ilman välillä. Kieltämättä näky on mielikuvitusta hivelevä, kun tantereella pyörivä hävittäjä tiputtautuu tuhoamaan nyrkein vihollisen js palaa tämän jälkeen takaisin ilmasotaan.

Eri robottien luvattiin eroavan toisistaan merkittävästi. Autobottien johtaja, Optimus Prime ei kenties ole kaikista isoin ilmestys, mutta kykenee hyödyntämään noin Kuoleman tähden kokoista tykkirakennelmaa. Uudistuksena mukana on myös dinosaurusrobotteja, joiden erikoiskykynä nämä voivat teroittaa hammaskalustonsa pienempiin otuksiin. Lyhyen esittelyvideon perusteella toiminta on todella vaihtelevaa, eikä tarina edes keskity pelkästään toisen osapuolen touhuihin. Fall of Cybertron kertoo tarinan Cybertronista, joten pelattavissa osuuksissa päästään näkemään asiat niin autobottien kuin decepticonienkin perspektiivistä. Toivottavasti puolelta toiselle loikkiva tarina ei hajoa liian irrallisiksi paloiksi, vaan pysyy kompaktina pakettina.

Moninpelin sisin on neljään hahmoluokkaan keskittyvä robotin luonti, jossa erilaisia peltisuojuksia ja naamavärkkejä avautuu pelaamalla. Hahmoluokat perustuvat robotin ajoneuvomuotoon, eli hävittäjäksi tai autoksi muuttuvat transformerit ovat erilaisia myös pelattavuudeltaan. Taisteluissa menestymällä ja saatavia kokemuspisteitä hyödyntämällä kauppapaikalta on ostettavissa hahmon kustomointia varten suunniteltuja varusteita. Ilmeisesti erilaiset panssarit eivät vaikuta pelillisesti mitenkään, mutta toki täysin omanlaisensa robotin luominen on kutkuttava ajatus. Erityinen kunniamaininta on annettava ulkoasun väriä muuttavaan metallisäätimeen, joka muokkaa pintakerroksen kuluneisuutta. Parhaat päivänsä nähneet värit olivat todella tyylikkäitä, samalla kun upouusi pintamaali näytti perinteisemmältä sci-filtä.

Transformers: Fall of Cybertronin demo on jo julkaistu, eikä valmista tuotostakaan joudu kauaa odottamaan. Toiminnan monipuolisuus vakuutti, eikä kovin moni asia onnistu miellyttämään samalla tavalla lapsellista kiinnostusta tekniikkaan kuin jättirobotit. Valmista julkaisua kannattaa pitää silmällä, sillä ennakkomaistiainen jätti todella hyvän jälkimaun.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi