Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom: Nukkena näyttämöllä

Tyypilliset vanhemmat olisivat iloisia, jos heidän pikkupoikansa sanoisi: "Äiti, olen kyllästynyt videopeleihin. Voinko mennä ulos leikkimään?" Gavin Moore on tyypillinen isä, mutta hän on myös pelisuunnittelija, ja pojan sanat saivat hänet miettimään. Mikä voi videopeleissä olla vikana, jos pikkupojat tiputtavat peliohjaimet lattialle ja rientävät pihalle potkimaan palloa tai rakentamaan puumajoja. Onko hyperaktiivinen toiminta turruttanut kasvavat mielet ja onko ultrarealistinen grafiikka riistänyt peleistä niiden taianomaisen satumaisuuden?

The Puppeteer pyrkii palauttamaan peleihin niihin kuuluvan ihmeellisyyden ja hämmästyttävyyden. Se on hakenut vaikutteita japanilaisesta bunraku-teatterista, jossa tarinaa kuljetetaan vaihtamalla lavasteita nukkejen ympärillä. Vastaavasti Puppeteerissa päähenkilö Kutaro pysyy ruudulle piirtyvällä näyttämöllä, jonka puitteet vaihtuvat tavalla joka tuo mieleen Baz Luhrmanin mestarillisen Moulin Rougen ja etenkin sen hengästyttävän avauksen.

Peli kertoo tarinan siitä, kuinka Kuun Karhukuningas kaappaa Kutaron Mustaan linnaansa. Kaapattu poika muuttuu sätkynukeksi, ja hän onnistuu kaiken lisäksi suututtamaan isäntänsä, joka puraisee häneltä pään irti ja heittää loppuruumiin menemään. Kutaron avuksi saapuu räsynukkemainen kissahahmo Ying Yang, jonka avulla poika lähtee etsimään päätään ja reittiä kotiin.

The Puppeteer on poikkeuksellisen kaunis peli. Lavasteiden liikettä ei ole mallinnettu fysiikkamoottorin voimalla, vaan jokainen verhon heilahdus on animoitu käsin. Koska prosessorisyklejä ei tarvita liikkuvan kameran hallitsemiseen, on vapautunut teho valjastettu partikkeliefektien ja valaistuksen hiomiseen. Lopputulos on huikaisevan upea yhdistelmä satua, tasoloikkaa ja ongelmanratkontaa.

Lyhyen lehdistötilaisuuden aikana Gavin esitteli pelin tajunnanräjäyttävää visuaalisuutta, sen kantavaa pelimekaanista elementtiä, eli esteiden läpäisemistä maagisten saksien avulla, sekä perinteikkäähkön näköistä tasoloikkaosuutta, jossa Kutaro juoksee ja hyppii näyttämöllä pyörivän tornin ulkoseinää nousevia portaita pitkin. Lupaukset näyttävyydestä voi ottaa tosissaan, ja sisältöäkin pitäisi löytyä enemmän kuin kukaan koskaan ehtii nähdä. Erilaisia näyttämökonsepteja on piirretty pitkälle yli viisi sataa, ja jokaiseen kenttään on piilotetty tukuittain yllätyksiä.

The Puppeteer on varmasti innovatiivisin peli, jonka pääsin Gamescomissa näkemään. Eriskummallinen tarina, silmiähivelevä ulkoasu ja hykerryttävä käsikirjoitus tekevät siitä ehdottomasti odottamisen arvoisen tapauksen.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi