Hitman: Sniper Challenge


Pelialan kasvaviin trendeihin kuuluu mitä erilaisimpien etujen tarjoaminen ennakkotilaajille. Siinä missä tavallisesti tyydytään ylimääräisiin asuihin, pukuihin tai tehtäviin, Square Enix ja IO Interactive korottavat panoksia Hitman: Absolutionin kohdalla. Pelin ennakkotilaajille annetaan nimittäin emopelistä irrallinen tarkka-ammuntaminipeli. Niin överiltä kuin idea kuulostaakin, osoittautuu se käytännössä mainioksi viihteeksi.

Hitman: Sniper Challengessa Agentti 47 istahtaa pilvenpiirtäjän katolle ja valmistautuu listimään asefirman pomon viereisestä rakennuksesta. Kaljupäinen komistus suorittaa tehtävänsä yksinomaan tarkkuuskiväärin kiikarin läpi silmäillen. Vaikka pelaajalle ei tarjotakaan liikkumavaraa, riittää toimeksiannossa silti mietittävää.

Sniper Challengeen sisällytetyn kohtauksen voi läpäistä puolihuolimattomasti muutamassa minuutissa. Tehtävän aikarajakin on lyöty 15 minuuttiin, joten Agentti 47:n persaus ei ainakaan pääse jäätymään. Hitman-pelien hengelle uskollisesti tarkoituksena ei ole hutaista hommaa pakettiin vaan tehdä se huomaamattomasti ja tyylillä. Asepamppua ei suinkaan kannata teilata keskelle juhlivaa väkijoukkoa. Mikäli haluaa suorittaa tehtävän kunnialla loppuun ja kerätä vielä hyvät pisteet, vaatii se kärsivällisyyttä ja aivonystyröiden aktivointia. Ytimekkyytensä ansiosta Sniper Challenge sopii mainiosti suorituksen hiomiseen. Motivaatiota uusiin yrityksiin tarjoavat tuttuun tapaan verkon tulostaulut.

Pelaajalle roiskitaan pisteitä nopeista peräkkäisistä tapoista, huomaamattomista hivutuksista, liikkuvien kohteiden kaatamisesta ja tietenkin pääosumista. Sivullisista uhreista rankaistaan kylmästi, mutta tehtävää ei keskeytetä. Jos kaikki menee putkeen, kukaan ei huomaa mitään, ennen kuin johtaja ja tämän vartijat on pistetty kylmäksi. Hälytyksen sattuessa tulee kiire, sillä kohteet alkavat ajautua kohti pakoreittejä. Show’n päätyttyä lasketaan vielä käytetyt luodit ja jäljelle jäänyt aika lopullista pisteytystä varten.
 

Lisämaustetta Sniper Challengeen tuovat ympäristöön piilotetut erilaiset yllätykset. Esimerkiksi naapurirakennuksen katolla väijyy joku epäilyttävästi Assassin’s Creedin assassiineja muistuttava veikkonen. Tiputtamalla huppuhemmon korkeuksista kuolemaansa saa avattua bonuskertoimen, joka pönkittää kaikkien myöhempienkin aikojen pistepottia. Näistä yllätyksistä tarjotaan vihjeinä lähinnä epämääräiset kuvaukset, joten löytämisen ilo jää pelaajalle.

Tanskalaiskehittäjien kädenjälkiä kelpaakin tutkiskella. IO Interactiven uuden pelimoottorin teknisiä lihaksia venytellään niin väkimassojen kuin valaistuksenkin osalta. Yksityiskohtia pursuava kaupunkimaisema tarjoaa komeat puitteet tarkka-ammuntapiknikille. Ampuminenkin tuntuu kivalta joskin aavistuksen kiikkerältä. Puristamalla liipaisimen puolittain perille voi aktivoida hidastuksen, joka helpottaa kriittisten osumien napsimista. Pitkien etäisyyksien vuoksi liikkuvien maalien kohdalla pitää muistaa ottaa ennakkoa. Vaimennetusta tarkkuuskivääristä huolimatta osumat tuntuvat makeilta, sillä kohteet putoavat voimalla tantereeseen.

Sniper Challengea menestyksekkäästi tahkonneet pelaajat saavat Hitman: Absolutionissa käyttöönsä tiettyjä bonusvarusteita tai -kykyjä. Tuntuisi myös kummalliselta, jos vastaavanlaista pistejahtia ei sisällytettäisi tavalla tai toisella lopulliseen peliin. Uudet Batman-pelit ovat näyttäneet, kuinka yksinpeliä voidaan ryydittää fiksusti suunnitelluilla haastetiloilla. Tarkka-ammuntaretket ja hiipimishipat sopisivat hyvin Hitman: Absolutionin henkeen. Kaikesta kritiikistä huolimatta näyttäisi nimittäin siltä, että Tanskassa tiedetään mitä siellä tehdään.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi