Dragon Quest VI: Realms Of Reverie

Nintendon kaksiruutuinen käsikonsoli on viime vuosien saatossa osoittautunut vakaaksi kodiksi yhdelle jos toiselle roolipelille. Tällä kertaa vuorossa on Square Enixin klassisen Dragon Quest -sarjan kuudes osa, joka löytää nyt ensimmäistä kertaa tiensä länsimaisten pelaajien käsiin.

Lohikäärmeiden maa

Dragon Quest VI: Realms Of Reverie on varsin perinteinen esimerkki japanilaisesta roolipelistä. Muinaisen pahan uhatessa maailmaa esiin astuu nuori sankari, jonka täytyy seurueineen nousta pimeyden vastavoimaksi. Matkan varrella tapetaan kasoittain hirviöitä, hamstrataan parempia varusteita ja tutkitaan eteen tulevia kaupunkeja sekä luolastoja. Välillä kohdataan kovempia pomovastuksia, joita varten on syytä pitää sankarijoukkio hyvässä iskussa. Lajityypille ominaisesti pelihahmoja kehitetään tapetuista vihollisista saatavilla kokemuspisteillä.

Vaikka kyseessä on paranneltu versio pelistä, ei pyörää olla lähdetty keksimään uudelleen. Muutamaa uudistusta lukuunottamatta muutokset keskittyvät lähinnä ulkokuoreen. Grafiikkaa on rukattu uuteen uskoon, eikä lopputulos ole lainkaan hullumpi. Keskiajasta vaikutteita ammentavat maisemat piirtyvät kauniisti konsolin pienille ruuduille, ja hahmoille lisätyt animaatiot pyörivät sulavasti. Äänipuoli on tuttua sarjan muita osia pelanneille, ja useista vanhoista sävellyksistä onkin tehty uudet versiot. Audiovisuaalinen toteutus on kaiken kaikkiaan miellyttävää.

Taistelut käydään vuoropohjaisesti tyhjästä ilmestyviä vihollisia vastaan. Perushyökkäysten lisäksi hahmot saavat kehittyessään käyttöönsä erikoiskykyjä, kuten tehokkaampia lyöntejä sekä loitsuja. Kokemuspisteiden lisäksi hirviöiden lahtaaminen auttaa kartuttamaan rahavarantoja, joita tarvitaan uusien varusteiden ostamiseen. Hahmoilla on käytössä luokkajärjestelmä, joka mahdollistaa kullekin ryhmän jäsenelle omanlaisensa kyvyt.

Hauska tappaa vanha tuttu

He, joille pelin alkuperäinen versio on tuttu, huomaavat parin ominaisuuden puuttuvan. Hirviöitä ei voi enää värvätä avukseen, eikä siihen liittyvää hahmoluokkaa enää ole. Sen sijaan matkan varrelta löytyy muutamia limaotuksia kaveriksi, mikäli suorittaa tiettyjä tekoja. Onpa sekaan heitetty myös yksi limoihin liittyvä minipeli. Muutakin kerättävää pelissä riittää: Ympäri maailmaa on sijoiteltu erityisiä mitaleita, joita voi vaihtaa tavaroihin. Lisäksi pelin läpäistyä aukeaa uusia luolastoja koluttavaksi.

Dragon Quest VI tarjoaa varsin perinteistä menoa sarjan ystäville niin hyvässä kuin pahassa. Pelattavaa ja tutkittavaa riittää kymmeniksi tunneiksi, mutta niin riittää myös satunnaisia taisteluja. Mikäli kärsivällisyys ei ole hyveesi, tämä ei ole paras vaihtoehto ensimmäiseksi itämaiseksi roolipeliksi. Lohikäärmeseikkailuista aiemmin nauttineet saavat puolestaan taattua laatua kauniilla kuorrutuksella.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi