GT Advance Championship Racing

GT Advance on lisäys GBA:n pieneen autopelivalikoimaan. Top Gear Rally ei tainnut ihan paras peli olla joten onnistuuko GT Advance antamaan autopelien ystäville haluamansa?

Kun pelaat peliä ensimmäisen kerran, huomaat, että pelin grafiikka on todella mainiota! Enää se ei ole GBC:n tapaista elikkä et näe eteesi vaan pelaaja näkee mutkat jo ajoissa ja osaa jo jarruttaa ajoissa. Pelin autot ovat kolmiulotteisia ja ne ovat keskinkertaisesti mallinnettuja. Autot eivät ole mitään tuulesta temmattuja vaan ihan oikeita autoja joka voi löytyä jopa omasta pihastasi.

Pelissä on kahdeksan automerkkiä: Daihatsu, Mitsubishi, Suzuki, Honda, Nissan, Toyota, Mazda ja Subaru. Autot ovat myös säädettävissä, joskin aika suppeasti. Voit voittaa uusia moottoreita, iskareita ja kaikkea tarpeellista aina kunnon aerodynamiikkaan asti. Kuitenkin aika hyvä juttu pelissä on, että aina kaikkein nopeimmaksi viritetty auto ei ole paras mahdollinen kaikille reiteille, sillä jos otat kaikkein nopeimman auton jollekin mutkaiselle sora tielle, voit olla varma että löydät itsesi pian tien sivulta etkä päältä.

Pelin äänimaailma on aika kehnoa. Musiikkina toimivat pienet pimputukset, mutta ne eivät rupea ärsyttämään. Itse ajossa musiikin peittää ainainen jarrujen kitinä joka rupeaa pian ärsyttämään eikä sitä voi ottaa pois päältä. Autojen kiihdytysäänet ovat sieltä samalta tasolta.

Pelattavuus on todella mainiota. Autot tottelevat kaikkia käskyjä todella hyvin ja eri ajoteiden tyypit myös ovat realistisia. Sorateillä auto lähtee luisuun paljon pahemmin kuin asvaltilla. Sääominaisuudet puuttuvat pelistä, joka on huono juttu. Olisi ollut hauska pelata mutkaisia teitä sateessa tai lumella.

Elinkaari riippuu paljolti pelaajasta. Jos on enemmän tasoloikan tai seikkailun ystävä, tämä peli ei saata miellyttää niin paljon kuin jos pelaaja pitää urheilu ja/tai autopeleistä. Elinikää pidentää kylläkin jonkin verran se että pelin kaksi minipeliä: Mikroautot ja Formulat, ovat todella hauskoja ajettavia. Pääset ajamaan niillä vasta pelattuasi pelin läpi samoja ratoja, eli pelattavaa riittää. Kaksinpeliä ei voi pelata kuin ainoastaan kahdella pelillä joka on harmi. Pelissä on yksi todella iso miinus: Salasanatallennus. Aina kun on saanut uuden auton tai parhaimman ajan, joudut kirjoittamaan salasanan jonnekin ja miltei joka peli kerran jälkeen joudut kirjoittamaan uuden salasanan joka on 16 merkkiä pitkä! Ne ovat suurinpiirtein tämän näköisiä: THr% %7d/ NKpz 2#4f. On kauheaa aina pelin aloittaessa pistää noin pitkä rimpsu ja jos sattuu pistämään vähäsenkin hutaisemalla salasanat talteen saattaa olla että luulet merkkiä + merkiksi t ja noihin tahtoo mennä noin 5 minuuttia aina kerrallaan.

Realistisuudessa peli on parhaimmasta päästä, sillä juuri autojen säätöominaisuudet tekevät siitä mainion pelattavan. Vaikka autoja voi säädellä aika suppeasti, niin kuitenkin säätämismahdollisuuksia on kokonaisuutena kohtalaisesti. Myös autovalikoima on 48 auton kokoinen. Pelistä löytyy aina isoista, hyvin ohjattavista perheautoista aina nopeaan GTO-mallisia pikakilpureita. Pika-autot eivät kylläkään ole aina paras vaihtoehto ja siinä pelin paras ominaisuus onkin! Joskus kannattaa ottaa hitaampi mutta paremmin ohjattava auto mutkaisille radoille kuin nopea auto. Kyllä nopeita autojakin kannattaa ottaa nopeille radoille. Radat kylläkin rupeavat joskus toistamaan itseään.

Kaiken kaikkiaan GT Advance on hyvä peli varsinkin auto faneille mutta muiden kuitenkin kannattaa yrittää päästä koe testaamaan peli ensin.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi