Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Spellspire kansi 10tons

Kotimaisessa sanapelissä viuhuvat maagiset sanat

Kotimaisen 10tonsin Spellspire on saapunut sekä mobiililaitteelle että kotikonsolirintamalle. Kyseessä on sanapeli, jossa on tarkoituksena keksiä mahdollisimman monta järkiperäistä sanaa ruudulla olevista kirjaimista.

Tuotos kuulostaa varsin toimivalta kosketusnäytöllisen laitteen ruudulle, mutta miten se toimisi PlayStation 4:n tyylisellä kotikonsolilla? Ei ehkä yhtä näppärästi, mutta ei lopputulos silti hassumpi ole.

Alohomora!

Spellspiressä pelaajan tehtävänä on keksiä mahdollisimman monta sanaa ruudun alalaidassa olevan kirjainkasan aineksista. Kun englantilaista kielioppia noudattava sana löytyy, voi vihollisia päin heitellä taikoja. Mitä enemmän sanassa on kirjaimia, sitä suurempaa vahinkoa saadaan aikaan.

Strategista näkökulmaa on nähtävissä eri varusteissa, joilla sankarina toimivaa maaginalkua varustetaan. Tarjolla on liuta taikasauvoja, jotka voivat olla varustettuja vaikkapa jää- tai myrkkytaioilla. Näiden eri ominaisuuksien avulla pystytään esimerkiksi hidastaa tai myrkyttää vihulaisia. Osa örmyistä on heikkona tietyntyyppisiä hyökkäyksiä vastaan, joten varusteita on syytä vaihdella tilanteen mukaan.

Myös muuta roipetta on ostettavissa erilaisista hatuista kaapuihin, jotka voivat vaikka parantaa kolmikirjaimisten sanojen hyökkäystehoa. Taisteluista saatavalle rahalle riittää käyttökohteita, eikä kaikkea pääse haalimaan heti pelin alussa. Vihulaiset tiputtavat lisäksi välillä esineitä, joita voi käyttää taistoissa vaikkapa oman energiamittarin täydentämiseksi.

Maagin taikasauva

Pelaaminen edellyttää englanninkielen taitamista, vaikka sitten edes hitusen. Pikkuhiljaa alkaa huomata tukun sanoja, joita tulee toistettua maneerinomaisesti kirjainten niin salliessa. Esimerkiksi Tin, Ton, Tan ja Ten olivat kovassa käytössä useammassakin taistelussa. Ja mikäli mukana on s-kirjain, niin perussanoja voi helposti jatkaa monikoiksi. Tins, Tons, Tans sekä Tens ovatkin näppärä jatkumo edellisille. Onneksi joka taisteluun annetaan käytettäväksi uusi satsi kirjaimia. Ja samoja sanoja ei tietenkään voi toistella useampaan kertaan per ottelu.

Kolmikirjaimisilla tuotoksilla ei vielä pitkälle pötki. Pidemmät sanat tekevät enemmän vahinkoa, ja niitä kannattaa hahmotella varsinkin voimakkaampia pomohirmuja vastaan. Pelaajalle näytetään hupaisasti joka matsin jälkeen montako sanaa kyseisillä kirjaimilla olisi saanut aikaan. Useimmiten tarjolla olisi ollut reilusti yli 200 sanaa, mutta itselle teettää vihollisten uhatessa vaikeuksia löytää edes kahtakymmentä.

Odotum suojelius!

Mikäli on pelannut studion aiemmista peleistä Tennis in the Facea tai Baseball Riotia, tunnistaa nimikkeen graafisen tyylin välittömästi. Ruudulla möllöttävät otukset näyttävät positiivisella tavalla hölmöiltä aina hahmodesigniaan myöten. Vastaan näet asettuu mobiileja hilloja, snobeja goblineita sekä kaloilla mätkiviä ritareita.

Tekemistä riittää hyvä määrä, sillä pelaajan tehtävänä on taistella tiensä satakerroksisen tornin huipulle asti. Aikaa tähän saa kulumaan kosolti, etenkin jos koluaa kertaalleen selvitettyjä kerroksia tähtien toivossa. Tähtöset avaavat käyttöön lisää varusteita, joita ostetaan käteisellä.

Kaikesta huolimatta peli alkaa toistaa itseään ennen pitkää. Sanoja suolletaan koko matka alusta loppuun, aina sinne sadanteen kerrokseen asti. Onneksi oikeiden varustusten valitseminen ja päivittäminen lisää menoon hieman sivumakua.

Kautta Agamotton kaikkinäkevän silmän

Vaikka Spellspiressä ei kaksinpeliä olekaan, saa siitä lisähupia ottamalla mukaan muitakin pelaajia. On varsin hupaisaa keksiä sanoja useamman henkilön kesken yhden pelaajan napsiessa haluttuja kirjaimia.

Kun pääsee mekaniikasta kärryille, ei suurta vaihtelua ole enää odotettavissa. Näin ollen taikoja ei välttämättä halua suoltaa tunteja putkeen. Hupaisa, pienimuotoisempi tuotos sopiikin paremmin lyhyempiin pyrähdyksiin. Homma toiminee paremmin mobiililaitteilla, mutta kehtaa sanailua harrastaa myös PlayStation 4:llä – edelleen pienemmissä pätkissä.

Kirjaudu kommentoidaksesi