Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

OlliOlli

Skeittipelit kuolivat käytännössä sukupuuttoon Tony Hawkin rullattua auringonlaskuun surullisenkuuluisan Riden jälkeen ja Electronic Artsin hylättyä mainion Skate-sarjansa. Roll7 iskeekin hyvään rakoon OlliOllilla, joka tuo pelkistettyä lautailua PlayStation Vitalle. Studion konsolidebyytiksi jälki ei ole lainkaan hassumpaa.

OlliOllin määrittelee perustavanlaatuisesti sen kaksiulotteisuus. Vaikka kyseessä on skeittipeli, se ei kulta-aikojen Tony Hawkien tapaan luota niin vahvasti temppupaikkojen hahmottamiseen, vaan suurempi painoarvo on tasohyppelymäisellä etenemisellä. Kaatumisesta rankaistaan aina kentän alkuun palauttamisella, joten uudelleen yrittäminen kuuluu vahvasti pelin henkeen. Aivan putkessa radalla ei voi edetä, sillä kentissä nähdään usein pari vaihtoehtoista etenemistasoa.

Kontrollien hallitseminen vaatii todellista sorminäppäryyttä ja keskittymiskykyä. Hyppiminen ja temppuileminen hoidetaan pääosin vasemmalla tatilla, kun pyörähdykset ja erilaiset muokkaukset trikkeihin saadaan aikaiseksi olkanapeilla. Tatilla huolehditaan myös reileihin tarttumisesta, kun taas onnistunut laskeutuminen varmistetaan X-nappulalla. Ajoitus on molemmissa tapauksissa kriittisessä asemassa, sillä nappiin mennyt ländäys tai grindaus paitsi tuo enemmän pisteitä myös pitää vauhtia yllä, mikä helpottaa elämää erityisesti loppupään kentissä. Kontrollit toimivat muuten mainiosti, mutta joskus skedejamppa jättää tarttumatta reiliin tai hyppäämättä pelaajan mielestä syyttä suotta.

Parhaimmillaan OlliOlli on huippupisteitä metsästäessä ja maailmanlistoilla kivuttaessa. Uratilan tulostaulut on jätetty turhan piiloon, mutta kenttien erinäisiä tavoitteita suorittamalla pelattavaksi avautuu toinen sarja tasoja, joissa suoritus katkeaa välittömästi kaatumiseen tai laskeutumiseen. Tavoitteena on siis tehdä mahdollisimman pisterikas yksittäinen temppuketju. Samassa hengessä suoritetaan myös päivittäin vaihtuva haaste, jossa vieläpä jokainen saa vain yhden yrityksen. Treenata voi toki niin paljon kuin ehtii, mutta varsinaisella kisavedolla homma on kerrasta poikki, ja sekös pistää sormet jäätymään kriittisellä hetkellä.

OlliOlli
on monella tavalla elementissään juuri Vitalla. Värikäs kaksiulotteinen grafiikka pääsee oikeuksiinsa Sonyn käsikonsolin erinomaisella näytöllä. Yksittäiset vedot eivät pitkään kestä, joten pelin voi ottaa hyvillä mielin esille aina pienen suvantohetken tullen. Lähinnä pienet hankaluudet kontrollien kanssa ja sen kriitisen viimeisen silauksen puuttuminen estävät sitä todella loistamasta.

Peli on ladattavissa PlayStation Networkista 9,95 euron hintaan.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi