Shiftlings

Pieruhuumori harvoin jättää ketään kylmäksi. Rock Pocket Games on luottanut kyseiseen naurattajaan luodessaan sekopäisten avaruusolioiden tasohyppelipeli Shiftingsin, jossa seikkaillaan pitkin tv-ohjelman kuvauksia.

Liian hapokasta

Kaksi avaruusolentoa lähtevät tavoittelemaan voittoa tv-ohjelman kilpailussa. Kesken matkan toinen hahmoista päättää juoda pullon kuplivaa, joka aiheuttaa vakavia ilmavaivoja ja saa otuksen kasvamaan isokokoiseksi palloksi. Muodonmuutos vaikeuttaa etenemistä, sillä oliot on yhdistetty toisiinsa happikaapelilla ja pelin tasot ovat täynnä erilaisia koloja sekä hyppypaikkoja. Matkalla tarvitaankin paljon tiimityötä, joten helpoksi etenemistä ei ole tehty.

Shiftlings aiheuttaa hetkittäin tunteenpurkauksia, joiden jälkitunnelmat näkyvät mustana ruutuna konsolin mennessä kiinni. Esteiden läpäiseminen vaatii ilmavaivan siirtämistä hahmolta toiselle painamalla X-näppäintä. Pieruttomalla oliolla pääsee ohittamaan ahtaimmat kolot, kun taas läskimpi toimii pomppupallona kohdissa, joissa on mentävä ylöspäin.

Kilpailussa on yhteensä 50 kenttää, joista tämän hullunkurisen kaksikon on selvittävä läpi. Esteiden ylitse ja alitse pääseminen vaatii pulmanratkontataitoja. Tasoissa on myös paljon mekaanisia vipuja, joita vääntämällä esimerkiksi ovet aukeavat. Matkalle on piilotettu kolapulloja, joita kaksikon tulisi kerätä kaiken muun touhuamisen ohessa.

Ärsyttävä tv-juontaja

Shiftlings ei kärsi värimaailman puutteesta ja peli näyttää krapulan jälkeiseltä liskojen yöltä. Kentät ovat täynnä yksityiskohtia, jotka vievät huomion itse pelaamiselta. Shiftlingsin ulkoasusta tulee väistämättä mieleen Oddworld-sarja, mutta paljon värikkäämpänä.

Äänimaailma loistaa puutteellisuudellaan. Pelissä ei juuri musiikkia kuulla, ja liki kaikki muut äänet ärsyttävät. Esimerkiksi hetkittäin kommentoiva tv-juontaja päästää suustaan omituisia kommentteja. Jäin kaipaamaan oheismusiikkia pulmaratkonnan taustalle.

Mukavaa olisi ollut, jos peli olisi toteutettu Wii U:lle huolella konsolin ohjain huomioiden. Nyt peli pyörii vain televisioruudulla ja padin näyttö jää käyttämättömäksi. Shiflings olisi ollut oiva kokonaisuus pelattavaksi GamePadin kosketusruudulta, jossa kenttiä olisi voinut tutkailla lähempää ja tarkemmin. Nyt kentän zoomaus hoidetaan kohtalaisesti tv-ruudun kautta, jättäen silti arvailun varaa.

Kaksin kaikki on hauskempaa

Shiftlings on pelattavissa yksin tai kaksin. Ensimmäisen kerran yksin seikkaillessa huomaa nopeasti, että eteenpäin päästäkseen peli huutaa kaveria avuksi. Hahmojen välillä pierun vaihtaminen on huomattavasti helpompaa, kun toisen ohjaimen päässä avaruusoliota kontrolloi kaveri. Vaikka hahmojen liikuttamiseen ei tarvita muutamaa nappulaa enempää, on näppäinten sekoittaminen yleisempää kuin sujuva pelaaminen. Kriittisellä hetkellä väärän napin painaminen aiheuttaa tuskastumista, kun pulman ratkaiseminen pitää aloittaa alusta.

Pelistä jää puuttumaan ja paljon. Vaikka Shiftlings tarjoaa useita eri kenttiä, on se silti hidastempoinen ja tylsistyttävä. Myöskään tv-ohjelmateema tai kolapullojen keräily eivät tunnu kokonaisuuden kannalta merkittäviltä. Nyt Shiftlings jää latteaksi tasohyppelyksi joka ei viihdytä.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi