Muistakaa, että jouluksi annetuista Nintendon Switch -peleistä jää huono maku suuhun myös tänä jouluna.

Ei, tämä ei tarkoita välttämättä sitä, mitä luulette.

Homman pihvinä on nimittäin muistuttaa, että Switch-pelikasetteja ei kannata nuoleskella. Tänäkään vuonna.

Kuten tapana on

Olemme jo vuodesta 2017 ottaneet tavaksi, jouluperinteeksi suorastaan, muistutella teitä arvon lukijat, kyseisten kasettien pahasta mausta. Niistä uhkuva makuelämys on nimittäin jotain niin järkyttävää, että se voi suorastaan pilata muilla jouluisilla ruoilla ja suklailla nautiskelleen makupaletin.

Jaa, miksikö näin? Tälle on selkeä syy, sillä kaseteissa on denatoniumbentsoaattia, kitkerintä tunnetuista kemikaaliyhdistelmistä. Myrkytöntä pukelia käytetään muun muassa rotanmyrkyissä, pakkasnesteissä sekä aineissa, jotka estävät kynsien pureskelua. Tämä herkku saa pelit maistumaan suorastaan kamalalta, jotta fyysiset pelit eivät päätyisi (ainakaan pitkäksi aikaa) lemmikkien tai perheen pienimpien suihin.

Varoittelun lisäksi olemme ottaneet yhden osuman tiimin puolesta maistamalla jotain vuoden aikana julkaistua nimikettä. Vähemmän maistuvaksi on vuosien varrella todettu muun muassa Tetris 99, Snipperclips Plus: Cut it out, together! ja No More Heroes III. Viime vuonna käsittelyyn päätyi Fire Emblem Heroes: Three Hopes, joka niin ikään oli suorastaan kamala makukoettelemus.

Pelinä maistuva, mutta toisaalta taasen ei.

Tänä vuonna kielelle päästettiin hypähtelemään Pikmin 4 -kasetista peräisin olevat kemikaalit. Vaikka itse peli olikin mitä hupaisinta puuhaa, ei samaa voi sanoa sen fyysisestä maistelusta.

Nimittäin! Kuppainen kitkeryys ei iske heti. Mutta kuten aina, myös tällä kertaa halju hirveys hyökkää päälle pienellä viiveellä. Makuelämystä on aiemmin tullut verrattua vaikkapa hometalon savupiipun sisäpinnan nuoleskeluun. Sama pätee edelleen, en pysty keksimään toista yhtä tummanpuhuvankitkeränkatkerankamalaa vertauskuvaa.

Arvosanaksi 1/5. Se yksi tähti tulee jälleen erikoisesta kokemuksesta, jota en suosittele yhtään kenellekään.

Jos itse olet joskus testannut samaa tai vaikkapa imeskellyt PlayStation 5:n virtakaapelia, kerro siitä kommenteissa. Jos kehtaat.

Lisää aiheesta:

Kirjaudu kommentoidaksesi