Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Vuonna 1993 julkaistu Mega Man X oli kova peli. Ja on muuten edelleenkin.

Super Nintendolla päivänvalon nähnyt nimike toimii vielä nykyäänkin, kiitos muun muassa hyvien kontrollien ja mielenkiintoisten, salaisuuksia piilottelevien kenttien. Unohtaa ei kuitenkaan sovi todella mallikasta musiikkipuolta, joka potkii edelleen kuin mikäkin hevonen, ylväs ja sähkökitaraa renkuttava sellainen.

Mega Man X on Mega Man -pelien astetta synkempi spinoff-sarja, jossa tasohypellään ja ammuskellaan vuoden 20XX maailmassa. Ensimmäisessä osassa homman nimenä on pistää kahdeksan kapinallista androidia palasiksi ennen ison pahan Sigma-peltiheikin kurmottamista. Jokainen näistä pahiksista piilottelee vihollisia kuhisevien kenttien perukoilla.

Mutta mikäpä sitä näiden ruutujen läpi loikkiessa, kun taustalla soi varsin mallikasta musiikkia. Esimerkkinä vaikkapa jo koko homman käynnistävä Central Highway -introkenttä, jossa tehdään tutuksi nimikkeen mekaniikat. Eli se, että viholliset voittaa, kun niitä kurmottaa tarpeeksi.

Mitenkäs sitten ne varsinaisten kenttien rallit? Mallikas meno ei häviä mihinkään, sillä jokainen kahdeksasta kentästä vyöryttää pelaajan korviin tarttuvia renkutuksia. Esimerkiksi vaikkapa Spark Mandrillin ruutu.

Mega Man X:n musiikkirintamasta lienee mahdotonta puhua halaistua sanaa mainitsematta Storm Eagle -kentän sankarilliselta kuulostavaa rallia. Kyseinen sävellys lienee pelin tunnetuin/mieleenjäänein/puhutuin/kehutuin?

Itse olen kovin tykästynyt Armored Armadillon kentän taustalla soivaan renkutukseen, jopa edellistä esimerkkiä enemmän.

Sekin kertonee osaltaan jotain, että pelin musiikkia on coveroitu vaikka ja kuinka paljon. Hyviä esimerkkejä tästä olisi valittavana vaikka kuinka, mutta miten olisi trendikkäästi nimetyn Boomer Kuwanger -hahmon tunnusmusiikki puhallinsoitinten kera?

Hienoa, eikö mitä? Alle vielä koko pelin soundtrack yhteen videoon koostettuna.

Mega Man X ei ole ainoa peli, jossa on kuultu laadukasta musiikkia. Tarkista vaikka oheiset juttumme ja totea väite todeksi:

Tämän vastapainona korvat voi puhdistaa vaikka tämän kamaluuden avulla:

Kirjaudu kommentoidaksesi