Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Trinen sankarikolmikko

Haastateltavana miehiä Trinen takana - osa 1

Varhaiskeväisenä iltapäivänä KonsoliFINin dynaaminen duo TT-2k ja Paavi kävivät vierailemassa Frozenbyten toimistolla tarkoituksenaan haastatella PlayStation 3:lle ja PC:lle ilmestyvän Trinen kehitystiimin jannuja.

Keskellä helsinkiläistä teollisuuskompleksia olevaa tuikitavallisen näköistä toimistotaloa ei päältä uskoisi pelifirman päämajaksi. Sisällä kaikki oli kuitenkin toisin; pitkää päivää painavia koodareita ja graafikkoja isojen näyttöjen kelmeässä loisteessa, loputtomasti limsapulloja ja energiajuomia sekä tietysti paljon kaikenlaista peleihin liittyvää krumeluuria siellä täällä.

Istahdimme kuitenkin rauhallisempaan soppeen ja pienen pelisession päätteeksi kaivettiin kysymykset esiin. Pöydän toisella puolella istuivat Frozenbyten pääsuunnittelija Lauri Hyvärinen sekä business/PR-puolen sekatyömieheksi itseään tituleeraava Joel Kinnunen.

Mistä Trine kertoo ja mistä tarina alkaa?

Lauri: Trine on artefakti, jota on säilytetty Astral Academyssä. Varas on tullut nyysimään Trinen, kun on kuullut, että sillä on arvoa. Kuningaskunta on ihan kaaoksessa, ja kaikki ovat lähteneet kävelemään sieltä. Varaskin kelaa, et nyt sinne voi mennä, kun siellä ei oo ketään. Astral Academyyn on kuitenkin jäänyt jälkeen myös kaksi tumpeloa. Ritari on eksynyt ruokavarastoon, kun sillä on tullut nälkä. Velho puolestaan on saanut omintakeisen tulipalloloitsujuomansa naamalleen. Varkaan epäonneksi nämä kaksi tulevat sinne samaan aikaan. Siitähän Trine innostuu ja imaisee ne kaikki sisäänsä. Pelissä kolmikko selvittää, mistä tässä on kyse, ja mikä se Trine on, ja miten sieltä pääsee pois. Lopuksi kaikki vielä nivoutuu yhteen koko kuningaskunnan kohtalon kanssa, totta kai.

Mistä pelin nimi, Trine, tulee?

Lauri: Nimeäminen on meillä ollut aina mielenkiintoinen prosessi, ja nyt se oli kans tässäkin. Kun väännetään jotain sanaa noin kolkyt kertaa, niin sit todetaan, että ei jakseta nyt enää säätää. Sitä varmaan vuoden ajan mietittiin, et mikä se nimi voisi olla. Itse asiassa meillä oli loppusuoralla kaksi vaihtoehtoa, jotka meidän julkaisijalle sitten heitettiin. Sit ne sano, et toi se on. Todettiin että hyvä, että edes joku jaksaa päättää näitä.

Mistä idea peliin syntyi? Perinteisesti porukalla kapakassa istumalla?

Lauri: Idea on syntynyt iteroimalla. Tähän ollaan päästy vähän reilun vuoden esituotannolla. Sitä on ollut pieni tiimi väkertämässä, tuottaja ja pari harjoittelijaa. Jossain vaiheessa on huomattu, että hei täähän on hyvä idea, ja sit laitettiin kaikki jäbät hommiin.

Joel: Ja se idea on nimenomaan muuttunut aikaa myöten.

Lauri: Projekti on muuttunut aika dramaattisesti matkan varrella.

Tuliko teillä ensimmäisenä mieleen pelkkä puzzle-peli vai nimenomaan puzzle-peli fantasiateemalla?

Joel: Lähtökohta on oikeastaan ollut aika lailla sama koko ajan, mutta se on vaan muuttunut pikkuhiljaa. Monta pikkuasiaa on tehnyt isompia muutoksia.

Lauri: Lähtökohta oli fantasiatasoloikka, ja se että tässä on kolme hahmoa. Mutta tarkempi pelimekaniikka ja varsinkin se, että velho pystyy luomaan erilaisia objekteja tulivat myöhemmin mukaan kuvioihin. Graafinen tyyli syntyi tässä vasta viime kesän jälkeen oikeastaan. Meidän ydintiimi on ollut tässä vasta vuoden.

Tässä on ilmeisesti oma maailmansa ja jonkinlainen taustatarina?

Joel: Ihan oma tuotos, ja oma IP (Intellectual Property, pelisarja, toim.huom.) samalla.

Lauri: Meillä on tää ihme juttu, että pitää tehdä omaa IP:tä. Meillähän on toistaiseksi ollut vain Shadowgrounds-sarja, ja yksi IP jota ei ole vielä tuotu julkisuuteen. Trine julkistettiin viime vuoden joulukuussa, ja meiltä tulee vielä neljäskin oma IP loppuvuoden puolella. Me ollaan jotenkin fiksauduttu siihen, että tehdään aina omaa uutta IP:tä. Se on niin kivaa, kun siinä menee vain noin puolitoista vuotta, että sen saa kehiteltyä.

Miten tarinankerronta on Trinessä hoidettu?

Lauri: Kaikkien lataustaukojen aikana narraattori kertoo sitä tarinaa, että mihin ne kaverit edellisessä kentässä pääty, mihin nyt mennään jne. Hahmot myös keskustelevat kentissä keskenään, ja syventyvät enemmän vasta sen myötä. Alku- ja loppudemo meillä on pidemmän puoleiset ja niiden välissä on 15 kenttää.

Selviääkö tarinan kertojan henkilöllisyys jossain vaiheessa?

Joel: Ei, se on vähän sellainen perinteinen sadunkertoja. Me ei olla mitään tosi eeppistä "lotri-fiilistä" (Taru sormusten herrasta, toim.huom.) tähän haettu, vaan enemmän ei niin vakavaa sadun kertomista.

Lauri: Me ei olla perinteisesti oltu kauhean tarinakeskeisiä, mutta kyllä Trine on meidän kaikista juonellisista varmaan paras. Siinä on ensimmäisenä haettu sitä, ettei se juoni ärsyttäisi. Vaikka miellyttävä kertojaääni selittää niitä juttuja, toi alkutarina ei ensimmäisellä kattelukerralla kyllä aukee. No, ehkä seuraavassa pelissä sitten tehdään vähän vielä paremmin.

Kun perinteisissä fantasiaelementeissä liikutaan, onko jotain, mistä lainataan elementtejä?

Lauri: Vaikutteitahan me imetään kaikkialta aina, peleistä ja leffoista pääsääntöisesti. Ja peleissähän on se kultainen sääntö, että 90 prosenttia vanhaa ja 10 prosenttia uutta. Me ollaan oltu ehkä niin rohkeita, että meillä on 15 prosenttia uutta. *naurua* Totta kai kaikki on LOTRin nähny, ja se varmasti vaikuttaa. Mutta kummiskin kaikilla kehitystiimin jäsenillä se taustalla oleva esikuvapeli, jos sellaista on, niin se on varmaan ihan eri kaikilla kyllä.

Mitä mahdollisia pelikliseitä tässä nähdään? Onko räjähtäviä tynnyreitä? Näkymättömiä seiniä?

Joel: No siis laatikoita on paljon...

Lauri: Laatikoita on niin paljon kuin pelaaja niitä luo sinne. Voi olla enemmänkin kuin paljon.

Miten Trine poikkeaa muista peleistä?

Lauri: Ehkä se mitä aina jaksan hokea on se meidän taikuri, joka EI osaa sitä fireballia, eikä myöskään opi sitä missään välissä.

Jos otetaan kolme sanaa tai kolme termiä, miten Trine erottuu kaikista muista peleistä?

Joel: Hahmot... Fysiikka... Grafiikka, oisko?

Lauri: Hahmot, kyllä sen uskaltaa sanoa, fysiikka, audiovisuaalisuus. Siihen sai kaksi asiaa yhteen sanaan.

Miten päädyitte valitsemaan konsolialustaksi nimenomaan PlayStation 3:n?

Lauri: Mmm... Sanotaan, että meidän julkaisija Nobilis auttoi paljon siinä valitsemisessa. Ne ilmotti, että tehkää tolle. Sit me sanottiin, et okei.

Tuleeko Trine vain PlayStation Storeen vai myös retail-pelinä kauppojen hyllyille?

Lauri: Retail-tasoinen peli kyllä, mutta tulee vain Storeen. Tää on ihan tietoinen valinta.

Onko hinnasta vielä tietoa?

Lauri: Varmaa sanaa ei ole, siinäkin Sony ja Nobilis on aika paljon sitten puuhaamassa. Ei tää varmaan vitosen tai kympin hintaluokkaan mee, mielellään korkeempaan. *naurua* Tässä on vastinetta rahalle niin paljon, että kehtaa pyytääkin vähän enemmän.

Miten pyritte vakuuttamaan kuluttajan siitä, että Trine laajempi ja monipuolisempi kuin keskiverto PlayStation Network -peli?

Lauri: Lähinnä me pyritään tuomaan tätä visuaalisuutta aika voimakkaasti esille. Visuaalisuuden kauttahan sen pystyy näyttämään, että tällä on korkeat tuotantoarvot. Toinen on pelin pituus (15 kenttää). Niistä riemua riittää plus co-op sitten päälle, ja unlockattavia pelimoodeja tulee kolme vielä, kun pääsee ekan kerran läpi. Uudelleenpeluuarvoa on kyllä ihan tarpeeksi. Jokaisen puzzlen kun voi ratkaista noin, sanotaan, kymmenellä tavalla plus kaikki variaatiot. Co-opissa on ihan omat ratkaisumallinsa sitten, kun pystyy tekemään juttuja, mihin ei pysty yksinpelissä.

Mitenkäs laajennukset ja ladattava sisältö?

Lauri: Kovasti noita on mietitty, mutta ne totta kai riippuu paljon myynneistä. Sanotaan, että kyllä sitä tulee, jos ... Ei tartte edes kauhean ihmeellisiä myyntejä. Ja meidän ladattava sisältö ei ole sit mikään uusi viitan väri tai lenkkarit ritarille, vaan kyllä se on sitten oikeasti uusia kenttiä ja uusia pelimoodeja.

Haastattelun toisessa osassa ensi viikolla lisää jännää juttua yhdestä jos toisestakin asiasta. Pysy valppaana!

Galleria: 

Kommentit

Hyvä haastattelu, odotetaan seuraavaa episodia. Noi kuvat on kyllä nättejä :)

Jep, kiitos haastattelusta. Kotimaisista pelitaloista kuulisi mielellään useamminkin KonsoliFIN:n juttujen kautta.

Nisupulla: Toiveesi saattaa tässä kevään aikana vielä toteutuakin. ;)

Hyvä haastattelu! Odotellaan toista puoliskoa.

Ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa, kiitoksia haastattelusta. Onko tuo muuten 1080p vai 720p?

pouget: 720p tulee olemaan Pleikalla.

Juttu nosti kyllä mielenkiintoa Trineä kohtaan. Tosin on hieman sääli, että tässäkin jutussa käy ilmi, miten paljon grafiikalla on liikaakin merkitystä kehittämisessä nykyään. (Pelasin tuossa justiinsa Shadow of The Colossuksen läpi, ja mietin lopussa, että niin sitä vain jaksaa pelata mielenkiintoisen pelin yhä uudestaan läpi, vaikka visuaalisesti parempaa shittiä on saatavilla sadoittain.. toki tuokin oli aikanaan ihan näyttävä ja on tavallaan vieläkin.. mutta idea on silti ihan jossain muualla kun graffoissa)

Co-op -> pakko-ostos. Ja ylimääräinen bonus suomalaisuudesta ja ladattavuudesta.

Vähän samoilla linjoilla Scatterbrainin kanssa. Aina kun rupeaa PS2 pelejä taas pelaamaan, muistaa miten hyviä ne onkaan.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi