Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

NHL 2K10

Turha tässä on lähteä totuutta kiertelemään. Kun EA Sports muokkasi tapaamme pelata jääkiekkoa pysyvästi vuonna 2006 innovatiivisella kiekkokontrollilla, siirryin takaisin lajin pariin. Aikaisempi aktiivinen kiekkoura oli vuodelta 1994, ja treeneissä tuli käytyä yhä harvemmin sitä seuranneina vuosina. Sota ja sen sivutuotteet veivät mennessään teini-iän kynnyksellä, eikä urheilulle löytynyt enää aikaa. Vuosi 2006 näytti jälleen, että ullakolle piilotetut luistimet voisi kaivaa taas esille. Sittemmin kavereiden kanssa on harjoiteltu yhdessä vuosittain, vaikka innostus on laskenut samasta syystä kuin aikanaan polvenkorkuisenakin: kaudet pysyivät liian samanlaisina. Tänä vuonna päätinkin vaihtaa seuraa. 2K Sports, tuo pukuhuoneissamme paljon parjattu kilpailija, teki tarjouksen, josta olisin voinut kieltäytyä. Veri veti vielä ainakin kertaalleen jäille, ja tässä sitä nyt ollaan. Väärän puolen maila kädessä, vaihtoaitiossa tuntemattomien joukkuetovereiden vierellä ja vastassa nuo pohjoisen karpaasit, joiden taktiikat on minulle jo lapsuudesta asti iskostettu selkäytimeen.

1. erä – haparointia jäällä

Ennen kentälle astumista on hyvä aika tutustua tulevaisuuden näkymiin. NHL 2K10 sisältää kaikki tutut pelimuodot sekä muutaman ylimääräisen melkoisen sekavaan käyttöliittymään upotettuna. Kaudet pelataan joko yksittäisinä tai jatkuvana Franchise-tilassa. Pelaajien vaihdosten ja oman tiimin kouliminen kauden parhaimmaksi on perin tuttua kalenterin ja tilastojen seuraamista. Franchisessa merkittävänä lisänä pelaajat kehittyvät kausittain menestyksen mukaan, mikä antaa kivan lisän yksinpeliä lätkiville. Toinen ääripää on viime vuodesta tuttu jääautolla ajo väliajoilla. Ketä oikeasti kiinnostaa putsata jäät erän jälkeen? Sinua ei lasketa Christoph Hartmann. Muut pelimuodot playoffista rankkareihin ja yksittäisiin peleihin on genren peruskauraa. NHL 2K10 tuo poikkeuksena mukaan jo aiemmilta vuosilta tutut 2vs2-minikaukalon sekä ilman sääntöjä pelattavan lampilätkän. Vaihtoehtokiekot ovat hetken hupia ja lähinnä turhia. Oikeaa kiekkoa pelataan kunnon säännöillä, isossa kaukalossa ja veren maku suussa.

Jäälle astuessa halli täyttyy yleisön mylvinnästä ja valoshow’sta. Joukkueiden sisääntulo ennen peliä ovat näyttäviä, mutta ensimmäisen kerran jälkeen ohitettavia tapauksia. Varsinainen paremmuus ratkaistaan peliminuuttien aikana jäällä, ei laserien vuoksi sokeutuneiden silmien määrässä. Kiekon pudotessa jäähän NHL 2K10 näyttää teränsä alkukahinoiden suhteen. Maila hienosäädetään tattia veivaamalle haluttuun kohtaan ja vedetään kiekon tippuessa kohti omaa joukkuetta. Selkeän aloitusvoiton tai häviön sijaan ne muistuttavat enemmän oikean elämän kiekkoa, jossa lätkä jaa pyörimään aloittajien jalkoihin.

Kiekon liukuessa aloituksen tiimoilta lapaan, herää epäilys vahingossa vaihtuneesta pelilevystä. Jääkiekon sijaan liikemomentti on lähempänä katukiekkoa – kävellen pelattavaa sellaista. Pelaajat liikkuvat kuin tervassa, eikä vauhdista ole tietoakaan. Erillinen spurttinappi on 1990-luvun keksintö, samoin kuin alkuperäinen näppäinkartta, jossa toiminnot on jaettu yksittäisille namiskoille. Asetusten vaihdon jälkeen on kotoisampi olo; laukaus tapahtuu veivaamalla ja syötöt sekä koukkaukset on sijoitettu loogisemmin. Kanki-Kaikkonen yllättää tosin kiekkomiehen. Sujuvan veivauksen sijaan tattiohjaus on yhtä jämerää kuin luistelu, eikä laukaus tunnu lähtevän lavasta kuin tuurilla. Jostain syystä näppäinkartasta riippumatta laukaukselle on määrätty tatin lisäksi myös yksi ohjaimen perusnapeista. Syöttöpeli on yhtä lailla hitaampaa, mutta jossain määrin realistisempaa.

2. erä – tasapaksua vääntöä

NHL 2K10:n eduksi täytyy tunnustaa hyvä tekoäly, joka hakee paikkoja ja käyttäytyy yllättävän viisaasti tietyissä tilanteissa. Hyökkäyspäässä ahtaalle ajettu bittiäly heittää lätyn ränniin ennemmin kuin menettää kiekon siniviivalla. Useimmiten ratkaisua seuraa välitön ketjunvaihto. Puolustuspelissä vastustaja ajaa aktiivisesti pelaajan ahtaalle, etenkin laitaa pitkin tullessa. Siniviivalla peluu on myös ilahduttavan toimivaa, eikä ylenpalttista syöttelypeliä ole liiemmin havaittavissa. Tältä osin NHL 2K10 voittaa kanadalaiset melko mittavalla erolla.

Presentaatio jättää tosin toivomisen varaa, vaikka ruudunpäivitys pysyy tasaisena tilanteesta riippumatta. Visuaalisesti NHL 2K10 on heikko, mutta sen huomaa vasta pelitilanteen rauhoituttua. Pillin vihellettyä interaktiivisuus loppuu kuin seinään, ja hahmot saattavat luistella toisten lävitse tai työntää tönkkösuolattua vastustajaa eteenpäin. Sen lisäksi pelaajat ovat ilmeettömiä ja ruumiinrakenteeltaan liki identtisiä kopioita. Pelin aikana moisesta ei ole tosin tietoakaan, vaan fysiikka on eri tilanteissa erinomainen. Hahmot reagoivat toisten tönimisiin luonnollisesti ja kunnon tällit lennättävät pelaajat vaihtoaitioon. Harhautukset ja yleinen liiketunnistus tuntuu välillä temppuilevan, mutta se on pääsääntöisesti varsin onnistunutta. Kiekko pomppii realistisen oloisesti, eikä turhauttavia pomppumaaleja tältä osin nähdä. Maalivahdin liikkeet ovat myös yleisesti ottaen varsin onnistuneet ja monipuoliset, mutta suurin osa maaleista tuntuu menevän molarin hölmöilyjen piikkiin. Helpoimmilla tasoilla riparikiekot ovat murhaavia, ja vaikeusasteesta riippumatta läpiajot päätyvät useimmiten tyhjään maaliin kuin hienoon torjuntaan. Maalibalanssia on vaikea saada kohdalleen, ja kiekko uppoaa takaverkkoon useammin kuin olisi suotavaa.

Uutena ominaisuutena peli aukaisee pienet ikkunat merkittäville tapahtumille, kuten jäähyjen loppumiselle tai kentänvaihdokselle, mikä helpottaa jossain määrin pelin seuraamista. Nämä ovat kytkettävissä pois niitä kaipaamattomille. Selostus sortuu samaan toistoon kuin kiekkopeleissä on usein tapana, joskin uutuudenviehätyksen vuoksi maltillisemmin kuin kanadalainen vastustajansa. Äänimaailma on sen sijaan oudosti miksattu. Maalisummeri on ihmeen vaisu, kun taas laukaukset kaikuvat liioitellun kovaa. Muuten tältä saralta ei tarjota mitään ihmeempää. Taustavalikkomusa on samaa pop/rock-biisejä kuin aiempinakin vuosina.

3. erä – maltillista säätöä

Pelin potentiaali tulee sen laajalti muokattavissa olevista säännöistä, tutummin slidereista. Kaikkea erän pituuksista pelaajien nopeuteen, jään kitkaan ja jäähyjen viheltämiseen on säädettävissä, mikä periaatteessa mahdollistaa yllämainittujen heikkouksien lieventämistä. Käytännössä tämä tarkoittaa tuntitolkulla yritys ja erhe -taktiikkaa oikean tasapainon löytämiseksi. Laiskimmat voivat kokeilla onneaan lataamalla muiden tekemiä säätöjä verkkopalvelusta. Ennen kaikkea slidereilla saadaan kuitenkin hiekassa tarpominen eliminoitua, mutta spurtista ei pääse edelleenkään eroon. Perusasetuksilla peli onkin todella heikko tapaus, ja sellaiseksi se myös useimmille pelaajille jää. Siinä missä vastustajan kiekkoleiri tarjoaa toimivat säädöt heti käyttöön, on NHL 2K10 tarkoitettu ennemminkin pelaajille, jotka haluavat nähdä vaivaa kunnollista kiekkoa varten.

2K Sportsin verkkopalvelu tarjoaa muiden tekemien säätöjen latauksen ohella helppokäyttöisen moninpelin, joskin arvostelijalla oli toistuvia vaikeuksia päästä edes serverille. Tekijät ovat tänä vuonna panostaneet nimenomaan verkkoyhteisöön, mikä näkyy ennen kaikkea integroiduissa liittymismahdollisuuksissa pelityypistä riippumatta. Kavereitaan pystyy kutsumaan vaikka kesken kauden mukaan. Viivettä ei yksittäisissä peleissä ollut liiemmin liikkeellä, mutta useamman pelaajan tullessa mukaan kuvioihin lagia alkoi esiintyä. NHL 2K10 tukee parhaimmillaan kahdentoista pelaajan nettipeliä. Verkkopalvelun kautta pystyy myös jakamaan tilastojaan sekä koostamaan omat parhaat palansa muiden nähtäväksi. Panostuksesta huolimatta 2K Sports jää EA-brändin jalkoihin verkkotuessa.

Murskahäviö

Peli oli menetetty jo kiekon tippuessa jäähän. Laitaa pitkin tullut John Riccitiello syötti täydellisen lätyn suoraan maalin nurkalle Peter Mooren lapaan. Tyhjä kulma ja sinnehän se kiekko päättyi, molarin taakse summerit huutaen. Keskiviivalle riviin järjestykseen ja käsi sydämelle, kun koko halli nousee kuuntelemaan Kanadan värssyjä tänäkin vuonna. Kiitokset vain vastustajalle pelistä, me palaammekin saman tien pukuhuoneeseen miettimään jo ensi kauden taktiikoita. Kyllä me viimeistään silloin näytämme, että osataan sitä vielä etelässäkin. Tai sitten vaihdan taas seuraa.

Galleria: 

Kommentit

Tämä arvostelu on murskahäviö ja ilmeisesti tehty alkuperäisasetusten perusteella... vaikuttaa lähinnä EA:n maksamalta provolta.

Ilmeisesti myös pelin pelaaminen on jäänyt melko vähälle, jos laukominen tuottaa ongelmia. Ehkä voisi sen verran panostaa pelaamiseen, että kontrollit edes oppii ennen arvostelun kirjoittamista.

Ääni maailmaan pystyy myös vaikuttamaan asetuksista, jos efektit on liian lujalla verrattuna muihin ääniin.

Spurttinappi on 90-luvun keksintö, mutta pitäisikö siitä luopua? Ei.
Eihän oikeassakaan kaukalossa luistella 60 minuuttia samalla temmolla.

Enpä ole näin heikkoa arvostelua lukenut pariin vuoteen. Huomaa oikein kuinka pintaa on vain raapaistu, tehty nopeita johtopäätöksiä ja kirjoitettu puolivillainen arvostelu, joka jopa alkaa EA:n jalustalle nostolla. Lisäksi arvostelussa sorrutaan pahasti ristiriitaisuuksiin, esimerkkinä ensin todettuna että 2k-sharesta voivat laiskimmat ladata toisten tekemät sliderit ja heti perään arvostelija mainitsee että pelistä ei saa mitään irti ilman slidereiden säätöä joka kuulema vie liikaa aikaa. No, kaikkimullehetinyt-mentaliteetilla ajateltunahan se on varmasti aivan kamalaa. Sen verran olisi voinut ajatella, että kyllä sieltä 2K-sharesta saa ladattua itselleen mieluisat sliderit ja tämähän juuri koko featuren idea on.

Spurttinapista: Mitä? Turhakeko? Tuskin, jos yhtään lajia tuntee, tai yleensäkään joukkue-pallopelejä (Joihin jääkiekkokin kuuluu, vaikka sitä ei pallolla pelatakaan.) Näissä lajeissa rytminvaihdot ovat suuressa roolissa 1vs1-kamppailuissa ja ilman spurttinappia tätä on melkoisen hankala toteuttaa. Lisäksi 2K-sharesta ladattavissa olevissa slider-seteissä on varmasti versio missä spurttinapin tehon merkitystä on laskettu niin, että se tuntuu luontevalta.

Kyllähän pelistä löytyy paljonkin parantamisen varaa, kuten pelaajien takaperin luistelun hitaus, maalivahtien toiminta joissakin tilanteissa ja pakkien AI joissakin tilanteissa. Muutakin pientä ja isompaakin löytyy, mutta kumma kyllä niitä ei tästä arvostelusta löytynyt, koska peliä ei taidettu kovin kauaa pelata ennen arvostelun kirjoittamista. Pelille 4 tähteä, arvostelulle puolikas tähti.

Olen arvostelijan kanssa täysin samaa mieltä. Peli tuntuu NHL 10 verrattuna aivan sysipaskalta. Pelaaminen on ihan hanurista ja tönkön näköistä. Suosittelen NHL 10:ä!

Tämä peli kyllä voittaa NHL10:n lähes kaikilla osa-alueilla.
* Kiekkofysiikka on loistavaa
* Aloituksissa on kunnon vääntöä
* Tekoäly on uskottava, eikä EA:n tekeleen kaltaista huijaavaa tekoälyä näy mailla tai halmeilla
* Pelaajien välillä on kunnon eroja
* Maaleja syntyy lukemattomilla eri tavoilla

Täytyy kyllä myöntää, että tämä oli aika negatiivinen arvostelu. Itselläni tämä peli toi maun takaisin virtuaalilätkään ja voin suositella tätä kaikille, jotka haluavat vaihtelua EA:n peleihin. Vikoja tietenkin löytyy, mutta mikäli 2k:n kiekkopeleissä tämä kehitysvauhti jatkuu, niin taitaa jäädä vastustaja vuoden parin päästä jalkoihin. 4/5 tähteä.

Kylläpä on omasta mielestäni todella heikko arvostelu. Pelissä on kyllä paljon parannettavaa (mm. animaatiot eli "kökköys"). Mutta siinä on vastapainoksi niin paljon hyvää (mm. erittäin hyvä teköäly, kiekkofysiikka, spurttinappi), että itselleni on jäänyt vain todella positiiviset fiilikset koko pelistä. Jäsen OlderSpaceMan68 kompatakseni, pelille 4 tähteä ja arvostelijalle toive että ei jatkossa pahoittaisi ihmisten mieltä kirjoittamalla tällaista paskaa.

Jos nyt mennään sitten jäsen Ellipsisen linjoille, niin sanottakoon että EA:n kiekossa on omat hyvät puolensa, esim. kaveriporukalla pelattavaksi se sopii mainiosti. Sen sijaan offline-yksinpelajaalle sen huijjaava teköäly on ärsyttävä tekijä. Itse suosittelen kaikille realistisen lätkän ystäville NHL 2k10!

Alustuksen tarkoitus on nimenomaan kertoa teille, että olen "ikäni" pelannut EA:n tekelettä, ja kyseessä on ensimmäinen harppaus 2K10:n pariin. Nykyään voin sanoa, ettei änärikään enää maistu kolmen vuoden takaisesta, ja tämä vuosi jätettiinkin ensimmäistä kertaa väliin, ja saa nähdä maistuuko tuo tulevanakaan päivityksenä. Lähinnä pointti kuitenkin nyt se, että siinä missä olen änäriä hakannut jo sen viitisentoista vuotta ja oppinut kikat sun muut ja arvostanut sen laadukkuutta, 2K10 joutui näyttämään taitonsa from ground up.

EA:n jalustalle nosto -vertausta ihmettelen kyllä, sillä itse en saa ekasta, selkeästi kieli poskessa kirjoitetusta, kappaleesta mitenkään sellaista. Vai voitteko oikeasti väittää, että 07-vuosimallin änäri EI mullistanut bittikiekkoa? Toki tässä voi olla kyse kirjoittajan sokaistumisesta omalle tekstille, mutta mielestäni kappaleesta käy nimenomaan ilmi se, että EA on polkenut suurimman osan taipaleestaan paikallaan.

Mitä slidereihin tulee, niin kuten kyseisen kappaleen päätänkin: "Siinä missä vastustajan kiekkoleiri tarjoaa toimivat säädöt heti käyttöön, on NHL 2K10 tarkoitettu ennemminkin pelaajille, jotka haluavat nähdä vaivaa kunnollista kiekkoa varten. ". Tietty tätä olisi voinut ehkä vähän vielä korostaa, mitä tarkoitan asialla. Kunnollisilla säännöillä 2K10:stä voinee saada erinomaisen pelin. Ja paino sanalla "voinee", sillä cavaleran ver. 4 (muistaakseni) paransi peli-iloa jo kymmenkertaisesti, mutta jätti silti paljon toivomisen varaa. Mutta jos puhutaan taviskäyttäjistä, jotka haluavat päästä pelaamaan samantien ilman tuntikausien slider-kikkailuja, niin 2K10 ON huono. Perusasetukset ovat käsittämättömän surkeat. Maaleja menee todella helpoilla roiskaisuilla sisään ja liikkuvuus on armotonta puuroa. Jälkimmäiseen isoin miinus, sillä kiekkopeli on hivenen mielekkäämpi kuin EA:n vastine. Ilmoitettakoon siis (ja tämä ei mielestäni revikkaan edes kuulu), pelasin muutaman hermojaraastavan perussääntömatsin jälkeen kaikki pelini cavin säädöillä. Mielestäni myös mainitsin, vaikkakin hivenen kriittisesti, säädösten saamisen netistä. Mutta vaikka nämä pisteytetty siellä onkin, on näidenkin kanssa melkoista yritys ja erhe -harrastusta harjoitettava ennen kuin omat säädöt löytyvät. Mielestäni pelissä on, ainakin peruspelaajan kannalta, hivenen vikaa, jos peliä pystyy pelaamaan kunnolla vasta monien tuntien puherruksen seurauksena. Myönnän siis, etten käyttänyt tuntitolkulla arvosteluaikaa etsiäkseni juuri niitä minulle sopivia säädöksiä, sillä mielestäni pelin tulisi tarjota edes pelattavat asetukset valmiina jossain muodossa. Cavaleran säädöksillä päästin jo huomattavasti pelattavammaksi.

"Kyllähän pelistä löytyy paljonkin parantamisen varaa, kuten pelaajien takaperin luistelun hitaus, maalivahtien toiminta joissakin tilanteissa ja pakkien AI joissakin tilanteissa. Muutakin pientä ja isompaakin löytyy, mutta kumma kyllä niitä ei tästä arvostelusta löytynyt, koska peliä ei taidettu kovin kauaa pelata ennen arvostelun kirjoittamista."

Asioista on mainittu (joskaan kaikkiin en törmännyt, myönnän), huomattavasti tiivistetymmsäsä muodossa. 2. erän ensimmäinen kappale on mielestäni aikalailla 2K10:n tekoälyn kehumiskappale, sillä siinä brändi voittaa EA:n kevyesti (lainaus arvostelusta: "Tältä osin NHL 2K10 voittaa kanadalaiset melko mittavalla erolla."). Kritiikki löytyykin heti seuraavasta kappaleesta, jossa kehun kiekkofysiikkaa, mutta sätin maalinteon helpoutta (Cavin säädökset tekivät pelistä tältä osin jo "realistisemman"). Ehkä sliderit korjaa nämä, mutta etsippä ne oikeat, kun revikkakin pitäisi saada kohtuullisen ajan sisään pihalle + minulla oli oikeasti todellisia vaikeuksia päästä 2K Sportsin servuille, mutta en tiedä oliko kyse promosta johtuvista syistä vai jostain muusta. Tähän liittyen onkin hyvä muistaa, että kaikilla pelaajilla ei välttämättä ole edes tietoa (saati pääsyä) verkosta löytyvistä asetuksista, tai kuten minun tapauksessa, sinne tuntuu olevan mahdoton päästä hakemaan niitä kunnollisia settejä.

Jos nyt tiivistetysti typistän omat (oleellisimmat) plussat ja miinukset pelistä, niin olisivat jotakuinkin seuraavat:
-- presentaatio (vaikka sinänsä graafisella ulkoasulla ei niin väliä, on 2K10 etenkin lähiotoksissa aneeminen)
--- perusasetukset järkyttävän huonot -> peli ei ole jääkiekkoa, vaan jotain ihan muuta. Tämä vaikuttaa omassa mittarissa ratkaisevan paljon, sillä te sarjan pitkäaikaiset fanit tiedätte, miten pelin saa pelattavaksi. Minä ja enemmistö (epäilisin ainakin) emme, vaan turhaudumme slidereihin.
++ sliderit. Cavaleran setti näytti jo, että pelistä saa edes pelattavan.
+ tekoäly valtaosan ajasta.

Tuossa nyt ensi alkuun.

"Vikoja tietenkin löytyy, mutta mikäli 2k:n kiekkopeleissä tämä kehitysvauhti jatkuu, niin taitaa jäädä vastustaja vuoden parin päästä jalkoihin."

Tämäkin löytyy arvosteluni toiseksi viimeisestä kappaleesta, joskin lisäsin vielä viime hetkellä "siirretään leiriä"-lauseen loppuun. 2K-brandissa on potentiaalia (ja siinä olen samaa mieltä, että enemmän kuin EA:ssa, joka on pysynyt jälleen kolme vuotta paikoillaan), mutta ei tänä vuonna. Mutta kuten sanoit, se katsotaan sitten vuoden parin päästä, pitääkö se paikkansa.

Kritiikki on aina tervetullutta, ja vaikka tässä onkin suurin osa kohdistunut minuun (/arvosteluuni), niin otan kaiken kyllä mielelläni vastaan jatkoa ajatellen. 2K10:ssä olen itse taas sitä mieltä, että negatiiviset osat jyräävät allensa sen (metsästystä vaativat) positiiviset puolet.

Arvostelija perusteli väittämiään edellisessä viestissä aika hyvin, vaikka asioista eri mieltä olenkin. Mutta tuohon spurtti-nappiasiaan ei tuossa viestissä taidettu puuttua. Miksi se on jollain tapaa vanhanaikainen? 07 tosiaan mullisti jääkiekkopelin, 08 oli tähän hyvä päivitys, mutta spurttinappia jäin kaipaamaan. Hyökkääjien yksi tärkeimmistä aseista puolustajaa harhauttaessa on nopea rytminvaihdos. Minusta se kuuluu peliin ehdottomasti. Oletusslidereilla spurttia sai varmaan pitää koko ajan pohjassa, mutta asetuksia muuttamalla tämäkin korjautuu.

Spurtti erillisenä nappina on vain mielestäni vanhanaikainen keksintö, vaikkakin teidän perustelut kaikki allekirjoitankin. Teidän selitykset olivat niinkin hyvät, että on vaikea keksiä siihen enää vastinetta:) Mutta enimmäkseen siinä ärsyttää se, että näppäinkarttaan tulee vain entistä enemmän (pakollista) painettavaa. Miksei tätä voida integroida (ja kuten tämä on tehtykin, mutta sitten vielä se viimeinen lisä erillisnamikkeen avuin) reagoimaan tatin liikettä? Pelaajien väsymys siihen vauhtiin vaikuttaa kuitenkin, joten pidempään kentällä ollut pelaaja ei jalkoihinsa vauhtia saa vaikka kuinka tattia veivais maksimiinsa.

Mutta tämäkin jää ainoastaan mieltymykseksi. Itse en vain kaipaa erillistä vauhtinappia peliin. Perusasetuksilla kyse on tosiaan lähes ainoa keino saada miehiin edes hituista vauhdintunnetta, cavin seteillä siinä ei puolestaan ollut juuri mitään eroa norminopeuteen. Ehkäpä tähänkin (kuten moniin muihinkin) löytyy sopiva balanssi, joskaan ei siltä osin, että sen saisi kokonaan pois. Mutta kuten sanoin, teidän perustelut ovat äärimmäisen pätevät, henk. koht. en vain moista kaipaa.

Haha :D Täällä on oikein ajojahti menossa arvostelija Pikkaraista kohtaan, kun hän kehtasi mennä lynkkaamaan "kaikkien arvostamaa" NHL 2K10:ä. Eikös se arvostelu ole aina sen tekijän mielipide? Voisiko olla mitenkään mahdollista, että arvostelija sattui pitämään enemmän EA:n tarjoamasta helposta ja toimivasta pelattavuudesta, johon pääsee heti sisään kikkailematta tuntitolkulla? Ehkä arvostelija vaan pitää enemmän Skill Stick ohjauksesta?

Ja mitä tulee siihen, että tuolla huudetaan, kuinka EA:n NHL 10 on ihan sysipaska kaikilla offline-osuuksillaan, niin rohkenen tässä olla eri mieltä! Itse sellaisen vajaa sata offline-ottelua pelanneena en voi allekirjoittaa väitettä, että kone huijaisi jatkuvasti ja tekisi jatkuvasti maaleja, mistä tahtoo. Tuohon koneen käyttäytymiseen pääsee muuten käsiksi SLAIDEREILLA, joiden säätöön itseltäni meni KOLME OTTELUA ja 15 MINUUTTIA default-slaidereidenkin jo tarjoillessa oikein maukasta kiekkoa.

Menkää ihmiset pelaamaan sitä jumaloimaanne NHL 2K10:ä ja jättäkää arvostelija rauhaan, hän kirjoitti vaan oman mielipiteensä! "Toivottavasti tämmöistä sysipaskaa arvostelua ei tarvitsisi heti lukea uudestaan.." vai miten se tarkka sanamuoto nyt menikään? Joopajoo :D

Ihanteellistahan olisi jos ei erillistä spurttinappia olisi, vaan että se olisi toteutettu pelkästään vasenta analogitattia hyödyntäen. Taitaa vain olla niin että konsolien ohjaimissa näiden tattien liikerata on niin rajallinen ettei tätä pysty toteuttamaan niin että pelaaminen olisi mielekästä.

Kyse ei ainakaan ole kohdaltani ajojahdista ja sanon suoraan että jos olisin itse arvostellut pelin ensimmäisen pelaamani viikon jälkeen, en todellakaan antaisi sille mainitsemaanin neljää tähteä. Tämä van kuuluu niihin peleihin, joita pitää pelata hiukan pidempään ennen kuin sen todellisen mielipiteen voi luoda.

Jos nyt verrataan EA:n sarjaan, niin tottakai siinä on kaikki valmiina. Helppo lähestyä, mutta siinäpä se sitten onkin. Se mitä ensimmäisillä pelikerroilla saat, saat saman sitten aina. Sarjan kymppiosan kohdalta asiaa en voi kommentoida, mutta pelkästään pelaajakommentteja lukemalla voi kuka tahansa tehdä johtopäätöksen että alkuihastuksen jälkeen ei juurikaan mitään ole muuttunut edellisestä painoksesta, jota pelasin paljon. Samat glitchit ja exploitit ovat tallella ( http://www.youtube.com/watch?v=pcOISMwrlxc ), sama "huijaava" tekoäly jatkaa "voittokulkuaan" ja yksinpelistä puuttuu syvyys. Onlinepuoli on ainakin pelin hakemisen ja pelin katkeamattomuuden osalta toiminut EA:lla paremmin kuin 2K:lla. Olen myös varma että jaksaisin pelata myös EA:n tämän kauden painosta, se on varmasti ihan hyvä peli. ;)

Ja Kovalchuck... Mekin kirjoitimme vain mielipiteemme.

Olderspaceman kiteyttikin aika hyvin omat ajatukseni. Ja Kovalchukin ei kannata huudella yhtään mitään, kunnes on testannut 2K10:ä realistisilla slidereilla muutaman kymmenen matsin verran (mitä tuskin tapahtuu).

Totean vain, että arvostelija sortuu samaan kuin näemmä lähes kaikki pelin arvostelleet: peliä ei yksinkertaisesti ole pelattu tarpeeksi. Vähän sama, kuin arvioisi roolipelin pelkän alun kotikylän perusteella ja ilman, että hahmo ehtii kehittyä yhtään. Tai tuomitsisi autopelin ajomallinnuksen, vaikkei jaksa opetella autojen käyttäytymistä yhtään. Nyt arviosta välittyi viesti, että pelissä pitäisi olla samantien täydelliset sliderit, jotta se olisi hyvä. Se, että realististen asetusten eteen joutuu näkemään vaivaa puolen minuutin latauksen verran, ei tee pelistä sen huonompaa - kyllä ne sieltä sharesta löytää, jos löytää kausipelinkin. Lisäksi käyttäjien arviointeihin slidereista pystyy luottamaan melko hyvin, huonot asetukset eivät yksinkertaisesti saa hyviä pisteitä. Todella hyviä settejä on muutama, ja niistä löytää muutaman pelin testauksella mieleisensä. Kauden edetessä asetuksia voi muuttaa koko ajan ja jos huomaa jonkun asian olevan epätasapainossa, pystyy häiritseviä juttuja hiomaan itsekseen pikkuhiljaa.

Ja olen hyvin eri mieltä siitä, että pelin huonot puolet jyräisivät hyvien yli. Tämäkin tulee ilmi enemmän pelatessa. Suosittelen arvostelijaa ottamaan vielä reilut kymmenkunta matsia vaikkapa v6.1-slidereillani (tai Venomin HC2-sliduilla), luulisi pelin hienouksien pikkuhiljaa löytyvän. Teköäly, luistelu ja laukominen paaaljon on paremmassa tikissä kuin v4:ssä. NHL 2K10 on monipuolisten ottelutapahtumien myötä offline-pelaajan valinta, sillä yksikään matsi ei ole samanlainen - toisin kuin EA:n kiekossa. Miksei myös online-puolen, sillä peliseura on sen vaatiman syventymisen myötä helvetisti kypsempää kuin kilpailijan puolella.

Ja kyllä, olen testannut kumpaakin pelisarjaa hirvittävillä tuntimäärillä pitkin syksyä, ja vaikka alkuun NHL 10 tuntui paremmalta, kallistuu vaaka koko ajan vain enemmän 2K:n puolelle.

Se, että pelissä on nyt arvostelun jälkeen paremmat sliderit, jotka tekevät pelistä X-verran paremman, ei valitettavasti auta, jos niitä ei varsinaisena arvosteluhetkellä ole käytettävissä. Tällöin asiat tehdään sen hetkisen tilanteen mukaisesti, ja kuten arvostelussani mainitsin, on ainakin teoriassa mahdollista, että mainitsemiani negatiivisuuksia saa poistettua slidereita kääntämällä.

Tottahan toki minä olisin voinut paneutua täysin ummikkona x-määrän tuntien verran nippeleiden hienosäätämisen hienouksiin, ehkä löytää sieltä haluamani säädöt, jolla peli olisi mekaniikaltaan hioutunut liki täydelliseksi, mutta rajallisen arvosteluajan turvin kaikkea ei vain yksinkertaisesti ehdi tekemään sille suotavan ajan turvin. Cavaleran ropeviittaukseen vielä lisäten (kun niitä tykkään arvostella:), niin haluaisin nähdä sen arvostelijan, joka oikeasti pelaa jonkun roolipelin läpi nuohoten edes suurimman osan sivutehtävistä läpi ennen revikkaa. Kun (RPG-)peleihin saa pelkän pääjuonen osalta upotettua tolkuttoman määrän tunteja, ei monellakaan yksinkertaisesti ole aikaa (omassa elämässä saati revikan deadlinessa) tehdä ns. täydellistä arviota.

Se, että NHL 2K10 on minun mielestäni (lähes) täysin pelikelvoton ilman slider-saloihin panostusta on melko raskaasti painava tekijä arvosteluvaa'assa. Ja vaikka itse en siihen massiiviseen pelaajakuntaan kuulukaan, niin monilla ei ole mahdollisuutta tai tietotaitoa edes käydä Sharesta/foorumeilta hakemassa niitä parempia slidereita, jolloin peli myös jää torsoksi ilman mittavahkoa panostusta säätöjen saloihin (ajatellaan nyt jälleen pelisarjaan tutustumatonta, joka joutuu opettelemaan oikeasti alusta saakka, eikä edellisvuoden version muistikuvilla).

Kyllä minäkin tein Pentti Perusjätkä -tason tumpelokorjauksia, jossa pistin kitkat ja spurtit minimiin, joilla pyrin korjaamaan minua häiritseviä erheitä, mutta silti peliin jäi valtava määrä heikentäviä tekijöitä. Cavaleran v4 (saatto olla myös 3, en muista tosiaankaan) säädöt olivat kertaheitolla paremmat, ja teki pelistä jo mielestäni huomattavasti mielekkäämmän, mutta oli edelleen hyvin "keskeneräinen" ja tönkkö. Mutta ennen kaikkea näillä säädöillä sain poistettua sen, ettei peli ollut ensimmäisen erän jälkeen 6-2. Jo se, että vasta nyt, V6.1. slidereilla peli on "paljon paremmassa tikissä kuin v4", kertoo mielestäni jo jotain. Mutta annan uusille asetuksillesi testin joku kaunis ilta, kun minulla on aikaa. Edellyttäen, että pääsen serverille. Tähän arvosanaan se ei tule kuitenkaan vaikuttamaan, sillä kyse on "sen hetkisen" tilanteen arvio, ei tulevaisuuden.

Se on totta, että itse otan mieluummin pelin, jossa pystyn nauttimaan pelistä heti käynnistäessäni, thus EA, mutta en minä nykyiselle inkarnaatiolle lämmennyt. Vähäisten testipelien perusteella mielestäni se on vain askel taaksepäin (eniten hermoja raastaa vastustajan vauhdista riippumaton imaisu laitakahinoihin) edellisvuodesta, mutta sen enempää en ota asiaan kantaa, kun ei ole kokemusta. Tosin olen sitä mieltä, että NHL 10 vs NHL 2K10 -keskustelua/väittelyä ei tänne tarvitse tuoda, sillä niillä ei (pitäisi) olla mitään tekemistä yksittäisen pelin hyvyyden/huonouden päättämisessä. Minua/arvosteluani saatte kehua (as if :) tai kritisoida niin kuin mielenne tekee, ja näihin pyrin vastaamaan, mikäli aihetta löytyy. Turha lietsonta ei palvele ketään.

edit: ja kuten jo huomasin, niin se on hyvä, että olette käyneet sanomassa myös mielipiteenne 'rankingiin.

Mielenkiintoista keskustelua. Toki liputan auliisti sellaisten tekeleiden puolesta, jotka paranevat/syvenevät pelituntien saatossa, mutta kyllähän pelin alkuasetusten täytyy olla käyttäjäystävälliset; ja jos ne eivät ole, niin tähdet hupenevat. Outo valinta pelintekijöiltä.

Spurttinappi tuskin katoaa ennen kuin tattien liikeradat saadaan järkeviksi – jos silloinkaan. Tämä reliikkihän säilyy yhä myös jalkapallopeleissä. Tosin spurtin vaikutusta pelimekaniikkaan pitäisi mielestäni korjata, mutta se on jo eri tarina.

Tässä nyt on se, että tehdäkkö arvostelu casual vai hardcore pelaajan näkökulmasta. Casual pelaajat (lähes kaikki) eivät tosiaan tajua ladata mitää slidereitä, vaan pelaavat perusasetuksilla (kuten arvostelija sanoi) ja HC pelaajat taasen tekevät niin ja pelistä tulee parempi.

Mutta peli on huono, vaikka sliderit olisivat mitä, koska offline pelaaminen on ainakin itselleni nykyään todella tylsää, josta syystä en sitä enää juuri harrastakaan. Online puolihan tässä on surkea. Sitä tuskin kukaan kiistää.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi