Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

GameCuben 2003, osa 1

Vuosi 2003 tulee olemaan hienoa aikaa GameCube-pelaajille. CubeFIN kertoo seuraavaksi muutamia esimerkkejä tämän vuoden huippujulkaisuista.


Skies of Arcadia Legends

Julkaisija: Sega


Tekijä: Overworks


Pelityyppi: Roolipeli


Pelaajia: 1
Alunperin Dreamcastille ilmestynyt Skies of Arcadia on nyt kääntymässä GameCubelle Legends-lisänimen alla. Kyseessä on loistava ja pitkähkö roolipeli, jossa pelaaja ohjaa ilmalaivalla ympäri maailmaa matkustavia piraatteja. Tarinalinja on monitahoinen ja Dreamcast-versioon nähden uuttakin on lisätty mukaan, kuten muutama hahmo sekä pari ylimääräistä juonenkäännettä. Nämä muutokset ovat kuitenkin varsin pieniä, sillä pelin ydin säilyy tekijöiden mukaan täysin samana. Näin ollen DC-editiota pelanneet eivät välttämättä lämpene GC-käännöksesta, vaikka visuaalista yleisilmettä onkin viilattu hieman parempaan suuntaan.

Pelaaja liikkuu ympäristöissä ja taistelee silloin tällöin vihollisia vastaan keräten näin kokemusta. Tappelut ovat vuoropohjaisia ja niissä voi joko paeta, käyttää tavaraa, hyökätä, taikoa tai kerätä voimaa. Eri hahmoilla on omat erikoisominaisuutensa, joita pitää käyttää hyväksi seikkailun edetessä. Matkan varrella pelaajan seurueeseen liittyy uusia sankareita. Normaalin roolipelimättämisen lisäksi pelaajan täytyy myös haravoida luolastoja, ratkaista yksinkertaisia puzzleja ja etsiä aarteita. Mukana oleva 3D-maailma on massiivinen ja sen kauttaaltaan tutkimiseen menee aikaa useita kymmeniä tunteja. 70 asetta, 36 taikaa ja 22 pelattavaa hahmoa antavat varmasti lisää miettimisen aihetta.

GameCuben pula kunnollisista roolipeleistä on ilmeinen, mutta Skies of Arcadia Legends täyttää tätä tyhjiötä varsin mallikkaasti. Pelityypin ystävät tulevat varmasti ihastumaan Segan Overworks-studion aikaansaannokseen.


Rayman 3: Hoodlum HavocJulkaisija: Ubi Soft


Tekijä: Ubi Soft


Pelityyppi: Tasohyppely


Pelaajia: 1
Ranskassa päämajaansa pitävä Ubi Soft on jo muutaman vuoden ajan työstänyt virallista jatko-osaa sen mainetta niittäneelle multiformaattitasohyppelylle Rayman 2: The Great Escape. Uusi seikkailu jatkaa edeltäjänsä linjoilla ja mukana on 10-15 tuntia pelattavaa. Normaalin tasohyppelyn lisäksi tekijät lupaavat lukuisia hauskoja minipelejä ja normaalista poikkeavia tasoja. Pelin myös luvataan pyörivän 60fps, joten tiedossa on varmasti jämäkkä loikintapeli.

Mielenkiintoista kyllä, Ubi Soft lupailee linkkikaapelitukea Rayman 3:n Game Boy Advance- ja GameCube-versioiden välille. Ennakkotietojen mukaan kaksi versiota yhdistämällä on mahdollista imuroida uusia tasoja ja haasteita GBA-versioon, mutta varsinainen käyttöaste jää vielä toistaiseksi hämärän peittoon. Peli ilmestyy lähes samanaikaisesti PlayStation 2:lle, Xboxille, GameCubelle ja Game Boy Advancelle.


Legend of Zelda: The Wind WakerJulkaisija: Nintendo


Tekijä: Nintendo


Pelityyppi: Seikkailu


Pelaajia: 1
GameCuben kiistatta tämän hetken odotetuin peli Retro Studiosin Metroid Primen ohella on tietenkin Shigeru Miyamoton luomus Legend of Zelda: The Wind Waker. Kyseessä on suoraa jatkoa legendaarisen statuksen saavuttaneelle Zelda-pelisarjalle. Uusi titteli sijoittuu sata vuotta Nintendo 64:llä mainetta niittäneen Ocarina of Time -pelin jälkeiseen aikaan. Edelleen sankarina häärivä Link seikkailee täysin uusissa pelimaailmoissa etsimässä Arilla-siskoaan. Taustalla on tietenkin paljon suurempi voima, ja juoni avautuukin pelaajalle vähitellen.

Kovaa keskustelua aiheuttanut cellshading-grafiikkaa käyttävä pelimoottori on upeaa katseltavaa ja ainakin GameWorld-messuilla pelattavana olleen demoversion perusteella tiedossa on valtavan hienoa piirrosmaista ilotulitusta. Wind Waker näyttää henkiin herätetyltä sarjakuvalta ja Segan Jet Set Radiosta lähtöisin olevaa visuaalista tyyliä ei tyydytä käyttämään pelkkänä halpana tehokeinona. Sensijaan uudesta grafiikasta otetaan kaikki irti. Tämä korostuu niin peliympäristöissä kuin lukuisissa erikoisefekteissäkin.

Peli rakentuu uuden vedellisen teeman ympärille ja sankarimme purjehtiikin uudella aluksellaan ympäri meriä etsien uusia tutkittavia saaria. Matkan varrella kohdataan useita mielikuvituksellisia vihollisia ja taistellaan valtavia loppuhirviöitä vastaan. Seikkailun pitäisi olla usean kymmenen tunnin mittainen. Tämän lisäksi mukana on taatusti elinkaarta nostattavaa lisämateriaalia, joka pidentänee seikkailun kestoa entisestään. Luvassa on siis taattu Zelda-annos, jonka pitäisi miellyttää sarjan ystäviä.

Kaiken muun hyvän lisäksi Japanissa ja Yhdysvalloissa pelin ennakkotilanneet saavat ylimääräisen bonus-DVD:n, jossa on muutaman GameCube-aiheisen videon ohella Nintendo 64 -käännökset peleistä Ocarina of Time ja Ura-Zelda (Master Quest länsimaissa). Näistä jälkimmäinen on vielä julkaisematon 64DD:lle suunniteltu projekti, joka lisää OoT-peliin uusia luolastoja ja vihollisia. Euroopan Nintendo ei ole vielä kommentoinut vastaavan paketin tuloa myös meidän PAL-pelaajien ulottuville, mutta tämä seikka on kuitenkin enemmän kuin todennäköistä. Aika näyttää, ja Japanin versiota pelanneet ovatkin vuolaasti ylistäneet The Wind Wakerin pelimaailmaa. Jotain laadusta kertoo se, että arvostettu Famitsu-lehti antoi tittelille täydet 40/40 pistettä.


Super Monkey Ball 2

Julkaisija: Sega


Tekijä: Amusement Vision


Pelityyppi: Puzzle


Pelaajia: 1-4
Originaali Super Monkey Ball oli ehdottomasti yksi GameCuben Euroopan lanseerauksen parhaita pelejä. Amusement Visionin kehittämä hullu apinoiden tähdittämä puzzlepeli löi itsensä läpi yksinkertaisella pelattavuudellaan, mielikuvituksellisilla kentillään ja mahtavalla moninpelillään.

Suhteellisen nopealla aikataululla kehitetty jatko-osa lupaa jatkaa edeltäjänsä linjoilla. Samojen tekijöiden valmistamasta uutukaisesta löytyy luonnollisesti kaikki edellisen osan loistavaksi tehneet elementit. Tämän lisäksi soppaan on lisätty uusi tarinamoodi, 150 kokonaan uutta kenttää ja 12 addiktiivista Party-peliä. Näistä Story-pelimuoto sisältää 10 eri teemaista maailmaa, joista kukin sisältää 15 kiemurtelevaa rataa. Edellisen osan ärsyttäviä äkkikuolemia on pyritty karsimaan, mutta vaikeimmat kentät vaativat edelleen uskomattoman paljon taitoa (tai tuuria). Tarinaosastolla ilkeä apinatiedemies Dr. Bad Boon on varastanut joukon banaaneita ja pelaajan tehtävänä on palauttaa viekkaudella anastetut hedelmät takaisin oikeille omistajilleen. Menoa siivitetään silloin tällöin muutamalla välianimaatiolla, jotka tuovat syvyyttä muuten niin suhteellisen monotoniseen tarinalinjaan.

Minipeleistä kuusi on uutta ja toiset kuusi taas ovat vanhoja tuttavuuksia. Paluun (uusittuina versioina tietenkin) tekevät Monkey Race, Monkey Fight, Monkey Target, Monkey Billiards, Monkey Bowling, ja Monkey Golf. Uusia tuttavuuksia taas ovat Monkey Tennis, Monkey Baseball, Monkey Soccer, Monkey Boat Race, Monkey Shot, and Monkey Dog Fight. Luvassa lienee siis ainakin taattua moninpelihupia ja jenkkiversiota pelanneiden ennakkomietteet ovat olleet positiivia. Odotuksen arvoinen titteli, joka parantaa GameCuben asemaa todellisena bilekoneena entisestään. Ensimmäisestä osasta pitäneet ovat varmasti kuin kotonaan tämän Amusement Visionin jatkotuotoksen parissa.


Resident Evil Zero / 2 / 3 / Code Veronica

Julkaisija: Capcom


Tekijä: Capcom


Pelityyppi: Toiminta


Pelaajia: 1
Yksi GameCuben alkuvuoden odotetuimpia julkaisuja on ehdottomasti Capcomin Resident Evil Zero, joka sijoittuu juonellisesti aikaan ennen sarjan ensimmäisen osan tapahtumia. Pelaaja ohjastaa S.T.A.R.S.-agentti Rebecca Chambersia ja entistä Navy SEAL -sotilasta Billy Cohenia. T-virus on jälleen valloillaan ja tapahtumat sijoittuvat zombielauman täyttämään junaan sekä sen lähiympäristöön.

Pelityyli on uudessa Zero-tittelissä täysin sama kuin sarjan edellisissäkin osissa. Kuvakulma on aina ennaltamäärätty ja pelaaja kävelee kentissä ympäriinsä ratkaisten yksinkertaisia puzzleja sekä ampuu siinä ohessa pari sataa zombia lihoiksi. Mitään jatkuvaa räiskintää meno ei kuitenkaan ole, ja tekijät kutsuvatkin tuotostaan hyvin mielellään "kauhupeliksi". Tunnelma onkin jatkuvan piinaava, ja silloin tällöin peli onnistuu säpsähdyttämään varomattomaa pelaajaa yllättävillä käänteillään. Zeron pelattavuus on identtinen Cuben mainion originaalin Resident Evil -pelin käännöksen kanssa. Näin ollen hahmot liikkuvat edelleen varsin robottimaisesti. Taustat on esirenderoitu ja visuaalinen ulosanti näyttää edelleen ainakin ennakkoon tarkastettuna loistavalta.

Uutta tässä Capcomin kauhueepoksessa on mahdollisuus kontrolloida kumpaa tahansa kahdesta pelihahmosta. Yksinkertaisella Z-nappulan painalluksella voi vuorotella Billyn ja Rebeccan välillä. Tämä tuonee ripauksen strategiaa toimintaan, sillä molemmat hahmot olisi mielellään pidettävä seikkailun loppuun asti hengissä. Kummallakin sankarilla on lisäksi omat erikoisominaisuutensa, joita voi käyttää hyväksi eri puzzleja ratkaistaessa. Cohen voi esimerkiksi käyttää voimaansa hyväkseen työntämällä raskaita esineitä. Näin ollen Resident Evil Zero lienee taattua mannaa sarjan ystäville ja se paljastaa yhä uusia mielenkiintoisia koukeroita ilkeän Umbrella Corporationin takaa.

Sarjan aiemmat osat välistä jättäneet voivat ottaa vahingon kiinni GameCubelle julkaistavilla uudelleenlämmittelyillä. PlayStationilla debytoineet Resident Evil 2 / 3, sekä Dreamcastilla ensiesiintymisensä tehnyt RE: Code Veronica ovat tulossa Kuutiolle joskus tämän vuoden aikana. Valitettavasti pelit ovat suoria käännöksiä, eikä edes grafiikkaa ole vaivauduttu muuttamaan mitenkään. Tittelit toimivat kuitenkin oivana välipalana ensi vuonna julkaistavaa Resident Evil 4:ää silmälläpitäen.


Soul Calibur 2

Julkaisija: Namco


Tekijä: Namco


Pelityyppi: Tappelu


Pelaajia: 1-2
Dreamcastille yksinoikeudella julkaistu Soul Calibur oli loistava tappelupeli, joka herätti ansaitsemaansa ihastutta niin pelaajien kuin kriitikoidenkin keskuudessa. Menestyksen myötä jatko-osa oli väistämätön asia ja lopulta Namco vastasi huutoon ilmoittamalla SC2:n kehitystyön olevan käynnissä. Suurin osa edellisen osan hahmoista on edelleen mukana muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Uusi tuttavuus Yunsung korvaa Hwangin ja Cassandra korvaa isosiskonsa Sophitian. Täysin uusia hahmoja ovat eurooppalainen Raphael ja Aasiasta vaikutteita imenyt miekanheiluttelija Talim. Cube-version omistajat pääsevät myös taistelemaan Zelda-sarjan päähahmolla Linkillä.

Toista Soul Caliburia pelanneet ovat kehuneet tittelin visuaalista antia, vaikkakin Dreamcast-versioon verrattuna graafisia uudistuksia on tietojen mukaan mukana varsin vähän. Uutta sensijaan on Namcon päätös pudottaa pelin nopeutta. Tämä vaatinee hieman totuttelua, mutta parin pelikerran jälkeen hakkaus jatkuu taas normaaliin malliin. Neljän nappulan tappelusysteemi koostuu yhdistelmästä ylähyökkäys, alahyökkäys, potku ja suojaus/blokki. Tekijöiden mukaan suurin osa edellisen osan liikkeistä on edelleen mukana, mutta jokaiselle hahmolle on myös ideoitu koko joukko täysin uusia hyökkäyksiä. Lisäksi mukana on tiettyjä hyökkäyksiä, joita voi tehdä vastustajan ollessa seinää vasten.

Soul Calibur 2 julkaistaan multiformaattipelinä näillä näkymin GameCubelle, Xboxille ja PlayStation 2:lle. Sitä ennen titteli nähdään kuitenkin kolikkopelihalleissa. Edellisen osan ystävät ottavat tämän uutuuden avosylin vastaan, muille kokeilu ennen ostoa on todennäköisesti suositeltavaa.


Wario WorldJulkaisija: Nintendo


Tekijä: Treasure


Pelityyppi: Tasohyppely


Pelaajia: 1
Wario World tulee olemaan mielenkiintoinen tuttavuus GameCuben pelivalikoimassa. Nintendon ilmoitettua aloittavansa yhteistyön Japanilaisen Treasure-pelitalon kanssa, tältä paljon myöhästelleeltä titteliltä on lupa odottaa paljon. E3 2002 -messuilla debytoinut Wario World on tasohyppelyä ja seikkailua yhdistelevä sarjakuvamainen seikkailu, jossa pääosassa seikkailee Marion pahana puoliskona tunnettu Wario. Mukana olevat vaihtelevat tasot sisältävät vihollisten hakkausta, aarteenetsintää, paljon minipelejä ja yksinkertaisten puzzle-ongelmien ratkaisua. Kyseessä on siis epäsuora jatko-osa Game Boy -koneella nähdyille loistaville Wario Land -peleille.

Ensimmäistä pelattavaa versiota esiteltyään Nintendoa kritisoitiin kunnollisten ideoiden puutteesta. Treasuren hypättyä kehityskelkkaan Wario World tarjoaa todennäköisesti huomattavasti aiempaa paremman pelikokemuksen. Pelistä ei ole paljastettu liiemmin yksityiskohtia ja sitä onkin viime aikoina kehitetty salassa. Tittelin julkaisun siirryttyä ensin viime joulusta alkuvuoteen ja sittemmin kesään, voidaan epäillä suurien muutoksia tehtävän kulissien takana. Peli ehtinee kuitenkin Eurooppaan vielä tämän vuoden aikana ja kyseessä tulee varmasti olemaan rahojen arvoinen seikkailu. Aika kuitenkin näyttää, tuleeko Wariosta ikinä Marion kaltaista tunnettua supersankaria. Kaikki riippuu nyt Wario Worldista.


1080 Snowboarding: AvalanceJulkaisija: Nintendo


Tekijä: NST


Pelityyppi: Urheilu


Pelaajia: 1-4
Nintendo 64:lle ilmestynyt 1080 Snowboarding oli aikoinaan varteenotettava lumilautailupeli, joka keräsi kehuja ja myi siinä ohessa kevyesti yli miljoona kappaletta. Jatko-osa esiteltiin Spaceworld 2001 -messuilla White Storm -lisänimen alla. Silloin pelin myös kerrottiin ilmestyvän GameCubelle ja tekijänä häärii nykyään Seattlessa majaansa pitävä Nintendon sisäinen tekijätiimi NST. Usean vuoden kehityskaari ei vieläkään ole päätöksessään ja varhaisia versioita kokeilleet ovat raportoineet lukuisista ongelmista niin pelattavuuden kuin grafiikankin osalta.

Peli on kuitenkin kehittynyt huomattavasti tähän päivään mennessä ja lopullisesta julkaisusta Nintendo lupaileekin onnistunutta kokemusta. Jossain vaiheessa pelin raportoitiin myöhästyneen jo vuoden 2004 puolelle, mutta hiljattain julkaistuissa tiedotteessa Nintendolta kerrottiin pelin ehtivän tänne Eurooppaankin vielä tämän vuoden puolella. Lupausten pitäminen ei ole koskaan ollut ison "N":n parhaita puolia, mutta toivotaan parasta GameCuben potiessa ainakin tällä hetkellä kunnollisten lumilautailupelien puutteesta.1080: Avalanchen toivoisi saapuvan paikkaamaan pian tätä tyhjänä ammottavaa aukkoa.

Kirjaudu kommentoidaksesi