Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Crackdown

Halo 3:n betan kylkiäisenä myyty peli jäi pahasti tunnetumman pelisarjan jalkoihin, monet pahat kielet jopa väittivät ainoan syyn Crackdownin ostamiseen olevan betaan käsiksi pääsemisen. Tämä on kovin valitettavaa, sillä Realtime Worlds on onnistunut kehittämään äärimmäisen viihdyttävän yhdistelmän hiekkalaatikko- ja supersankaripeliä.

Crackdownin viihdyttävyyden taustalla on monia pikkutekijöitä. Liikkuminen korkeiden talojen täyttämässä kaupungissa on hauskaa, varsinkin siinä vaiheessa, kun sankarin reisissä alkaa olla ruutia pitempäänkin loikkaan. Ajelu ja ammuskelu on hilpeää, näihin molempiin liittyy myös taitojen kehittymisaspekti, joka palkitaan sekä parantuneena suorituskykynä että achievementeina. Kirsikkana kakun päällä on kuivaa kommenttia päästelevä kertojanääni, jonka tokaisut tyyliin "minä voin nähdä taloni täältä" luovat rentoa henkeä pohjimmiltaan varsin ankean taustatarinan vastapainoksi.

Crackdown on konsolipelaamisen höttöpullaa. Siihen on helppo tarttua ja siitä on vaikea olla pitämättä, mutta sitä ei koskaan tulla arvostamaan samalla tavalla kuin peliskenen arvokkaimpia brandeja. Sääli, sillä kyseessä on kuitenkin tuotos, josta todellisia virheitä ei juuri löydy.

Kirjaudu kommentoidaksesi