Red Steel 2

Red Steel 2 oli yksi vuoden 2010 hypetetyimmistä peleistä, eikä suotta sillä se on yksi Wiin parhaista peleistä. Ohjattavuus on parasta mitä Wiillä on toimintapelien saralla nähty, vaikka tietysti myös jotain parannettavaa löytyy. Miekkailu on todella tarkkaa, ja Wiikakea hyödynnetään myös jossain minipeleissä. Erityisesti plussaa voi antaa taistelussa hyödynnettävistä erikoisiskuista, joiden käyttö on yleensä nappi+liike. Näissä ilahduttavinta oli huomata, että liikkeisiin vaaditaan juuri se liike kuin kerrottiinkin. Pelkkä random heilutus johtaa auttamatta liikkeen epäonnistumiseen. Pelissä voi suorittaa reippaasti yli tusinan verran erilaisia lopetusliikkeita, jotka on lähes poikkeuksetta tyylikkäitä ja usein myös raakoja. Paljon puhetta aiheuttanut veren puute ei ainakaan allekirjoittaneella aiheuttanut päänvaivaa, ja näin myös 16+ vuotiaat pääsee pelistä nauttimaan.

Grafiikka pelissä on tyylikästä cell-shadingiä, jonka vuoksi ympäristöjä katseleekin ihan mielellään. Lännenteema näkyy pelissä vahvana, ja myös pelin musiikki tukee teemaa kokoajan. Soundtrack kuuluukin pelimaailman parhaimmistoon, ja kelpaisi vaikka aitoihin vanhanajan lännenelokuviin. Pelin maailma on jaettu alueisiin joita vaihdellaan ovien välityksellä. Tästä rakenteesta huolimatta tutkittavaa riittää, ja maailma on aika avoin. Maailmaa tutkiessa ei pääse aika tulemaan pitkäksi, kun ympärillä on vaikka mitä hauskaa tuhottavaa. En ole varmastikaan missään muussa pelissä hyödyntänyt (tuhonnut) ympäristöä yhtä tehokkaasti kuin tässä; tynnyrien, laatikoiden, pullojen yms. tuhoaminen onkin yksi pelin hauskimmista puuhista, ja itse harrastin tätä hupia valehtelematta yli 90%:ssa tutkimistani alueista. Se on myös hyödyllistä, sillä se palkitaan rahalla, jota pelissä tosin jaellaan muutenkin melko avokätisesti.

Ainoat miinukset tulevat pelin kliseisestä juonesta ja bonustehtävien typerästä rakenteesta. Bonustehtävät kun ovat yleensä tyyliä "etsi esine X" tai "aktivio torni Y". Muuten ratkaisu olisi OK, mutta tuntuu typerältä kulkea takaisin kentän alkupäähän aktivoimaan tornia jonka on nähnyt jo kenttään astuessaan, mutta ei ole silloin vielä kyennyt aktivoimaan.

Pelissä on hyvä valikoima "piilotettuja" liikkeitä, jotka voi halutessaan ostaa ylimääräisellä rahalla. Myös aseitaan ja armoreitaan voi päivitellä mukavan laajasti. Varsinkin uusien taitojen hankkiminen on hyvä motivaattori ylimääräisen rahan hankkimiseen, sillä osa taidoista on hyvinkin hauskoja ja palkitsevia suorittaa. Nämä piilotaidot olivatkin pitkälti ainoa syy, joiden vuoksi allekirjoittanut jaksoi läpäistä myös lähes kaikki puuduttavat bonustehtävät.

Kaikenkaikkiaan pelistä jäi kuitenkin hyvä maku, ja jatko-osaa kehtaa odottaa innolla. Peli on myös mainio malliesimerkki Motion+ laitteen potentiaalista ja toimivuudesta. Harmittamaan jääneestä juonesta huolimatta pelin rautainen toiminta jaksaa pitää otteessaan alusta loppuun saakka, ja ohjainta onkin hyvin vaikea laskea ennenkuin lopputekstit pyörivät ruudulla.

Tässä tiivistettynä:
+ Loistava ohjaus.
+ Kenttäsuunnittelu.
+ Grafiikat.
+ Mainio soundtrack.
- Juonessa ei syvyyttä; joidenkin välivideoiden tyylikkyydestä kuitenkin plussaa.
- Bonustehtävien typerä rakenne.
- Osa hahmoista huonosti ääninäytelty.

Oma arvosana 9- (Jonka tähtiasteikolla pyöristän ylöspäin 5 tähteen)

Kirjaudu kommentoidaksesi