Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Medal of Honor

Kyseessä on ilmeisen kiireellä markkinoille tuotu ihan kelpo sotapeli. Aihe on poikkeuksellinen, sillä vielä joitain vuosia takaperin puhuttiin jopa Vietnamin sodan olevan liian arka aihe käsiteltäväksi pelien kautta. Nyt se tehdään käynnistä olevasta sodasta.

Yksinpeli turhan helppo, jopa hard-tasolla. Ainutkertaisia fiiliksiä pystyy kuitenkin tarjoamaan. Kuten kilometrien päästä tarkkuuskiväärillä ampumiset selvällä viiveellä tai helikopterissa ampujan tuolissa istuminen. Koneen ohjaamat taistelutoverit osaavat hommansa, vaikka joissain kohdin jäävät turhan selvällä tavalla odottamaan käsikirjoituksen mukaista siirtoa pelaajalta.

Yksinpelin kautta avautuva Tier 1-moodi (käytännössä Insane-vaikeustaso) haastaa pelaajat kokemaan yksittäiset tehtävät kelloa vastaan ja nämä ajat laitetaan vertailuun kaverilistojen kautta. Tämä pelin kolmas komponentti hiukan paikkaa tuota muuten ohkaiseksi moitittua sisällön määrää. Peli on armotonta ja kuolemasta aina tehtävän alkuun.

Verkkopelissä viihtyy, varsinkin suomalaisen peliseuran mukana. Noita arvostelun mainitsemia ongelmia äänikommunikoinnissa ei voi allekirjoittaa, tämä puhtaasti omien kokemuksien kautta. Siellä tulee jatkuvaa raportointia vihujen liikkeistä ja mikä parasta, ulottuu keskustelu koko oman puoliskon korville - ei yksin neljän hengen tiimin kontolle. Pienen partyn koko-ongelma väistyy taas pelaajien liittyessä suoraan toistensa peleihin. Käytännössä meillä on tällöin 12 pelaajan party. Perässäsi tulleet heitetään väliin vastapuolelle tilaongelmien vuoksi, mutta sen järjestyessä osaa peli siirtää täydennysmiehet puolellesi. Automatiikka toimii sikäli loogisesti.

Verkkopelin sisältö jäänyt kuitenkin aika köyhänlaiseksi aikansa siellä tapeltuaan. Onko se merkki kiireestä, vai onko politiikka muuttunut alustan tarjoamisesta täyteen hintaan ja sisällön ujuttamiseksi (maksullisten) DLC-pakettien kautta?

Peli on kuitenkin kokonaisuutena lähempänä neljää tähteä. Sotapelien ystäville sieltä Bad Companyn ja Modern Warfaren välimaastosta.

Gameplay-videoita: http://www.konsolifin.net/media/search/medal/

Kirjaudu kommentoidaksesi