Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Kuru Kuru Kururin

Vaikka Game Boy Advancen julkaisupelien joukosta ei löydykään uutta Tetris-peliä Game Boyn ja Game Boy Colorin tavoin, Nintendo yrittää korvata tätä todella oudolla puzzlepelillä nimeltä Kuru Kuru Kururin. Kyseessä on ehdottomasti Game Boy Advancen oudoin peli tähän asti.

Kurussa, pelaaja ottaa ohjattavakseen tikun (joka onkin itseasiassa futuristinen helikopteri, jota ohjaa ankka), joka pyörii jatkuvasti ympäriinsä. Tämä tikku on ohjastettava lukuisten tasojen läpi mahdollisimman nopeasti. Siinä tarina yksinkertaisesti kerrottuna.

Visuaalisesti, Kuru Kuru Kururin ei työnnä GBA:n graafisia kykyjä rajoille. Peli sisältää äärimmäisen värikästä piirrosmaista grafiikkaa joka lähinnä suorittaa tehtävänsä, mutta ei herätä minkäänlaisia elämää suurempia elämyksiä. Pelaajan ohjaama tikku on hyvin animoitu ja valikoissa oleva lisäominaisuus, joka mahdollistaa mm. tikun värjäämisen eri väriseksi, on hauska lisäominaisuus. Taustat ovat samaa luokkaa muun grafiikan kanssa (eli keskinkertaisia). Toisaalta, eihän Tetriskään visuaalisesti mikään mestariteos ole, mutta äärimmäisen addiktiivinen silti. Näin Kuru Kuru Kururinin visuaalisen loiston puuttumisen voi helposti antaa anteeksi, sillä grafiikka kuitenkin yltää siedettävälle tasolle.

Ääniosasto jatkaa edelleen grafiikan linjoilla. Toisin kuin esimerkiksi Castlevaniassa, jossa musiikki on erittäin tärkeässä osassa, Kuru Kurussa lähinnä taustalla pimputtava musiikki ei ärsytä, mutta ei samalla myöskään hämmästytä. Näin musiikkiosasto täyttää tehtävänsä. Ääniefektit ovat hieman parempaa tasoa kuin musiikki, ja etenkin rikkoutuvan tikun ääni sen osuessa seiniin on varsin sydäntäsärkevää kuultavaa.

Pelattavuus on todella yksinkertaista: pelaaja siis ohjaa pyörivää tikkua ja hänen on ohjattava tikku mielellään osumatta seiniin (kolme osumaa sallitaan) läpi jatkuvasti kapenevista käytävistä mahdollisimman nopeasti. Alussa eteen tulevat tasot ovat helppoja leveine käytävineen, mutta myöhemmässä vaiheessa tasot ovat erittäin ahtaita ja pelaajan on todellakin pistettävä aivonsa töihin keksiäkseen ratkaisun läpipeluuseen.

Mukana on neljä eri pelimoodia: Story (tarinamoodi, jossa pelihahmona häärivän ankan on pelastettava sukulaisensa menemällä kaikkiaan 35 tasoa läpi), Practise (voit pelata mitä tahansa pelin tasoa ja hioa kykyjäsi), Challenge (joka tarjoaa 50 uutta kenttää läpäistäväksi) ja Multiplayer (erittäin hauska moninpeli, jossa pelaajien on kilpailtava toisiaan vastaan kentissä. Voittaja on se, joka pääsee ensimmäisenä tason maaliin). Erityisen hauskaksi jokaisesta pelimoodista tekee se fakta, että oppimiskynnys on hyvin suunniteltu. Ensimmäiset tasot ovat aina helppoja, mutta vaikeusaste nousee tasaisesti, mitä pitemmälle pelaaja etenee.

Kaikkiaan, Kuru Kuru Kururin on erittäin positiivinen yllätys ja erinomainen lisäys GBA:n pelikirjastoon. Jos puzzlepelit kiinnostavat, KKK on mainio valinta seuraavaksi pelihankinnaksi.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi