Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Tekken Hybrid

Japanilaiskehittäjä Namco on viettänyt viimeiset pari vuotta hiljaiseloa taistelupelimarkkinoilla. Loppusyksystä kauppojen hyllyille kuitenkin hiipi aavistuksen tavallisuudesta poikkeava Tekken-kokoelmalevy. Nimensä mukaisesti kyseessä on hybridi, joka koostuu kolmesta osa-alueesta. Päärungon muodostaa PlayStation 2:n julkaisupeleihin kuulunut ja nyt uusintakierrokselle HD-käsittelyn saanut Tekken Tag Tournament. Lisäksi levyllä tarjotaan maistiaisia kuluvan vuoden joulumarkkinoille tähtäävästä jatko-osasta Tekken Tag Tournament 2 Prologuen avulla. Turpakäräjien välissä voi uppoutua pelien maailmaan sijoittuvaan Tekken: Blood Vengeance -elokuvaan.

Paluu turpaanvedon kulta-aikoihin

Ensimmäiseksi syyniin joutuu alkuperäinen Tekken Tag Tournament. Nimi herättää monille lämpimiä muistoja kymmenen vuoden takaa, jolloin taistelupelit olivat huomattavasti nykyistä kovemmassa huudossa. Vanhoina hyvinä aikoina jokaisen konsolilanseerauksen kylkeen täytyi liimata mätkintäteos, jolla esitellä laitteen ylivertaisia tehoja. Tekken Tag Tournament täytti tämän paikan PlayStation 2:n julkaisukatalogissa erinomaisesti nousten koneen alkutaipaleen terävimpään kärkeen.

Peli eroaa sarjan muista edustajista siinä, että ottelut mitellään kahden hengen joukkueissa. Nappia painamalla taistelijaa voi vaihtaa lennosta, jolloin vuorossa ollut siirtyy taka-alalle palauttelemaan energiareservejään kuntoon. Kilpailevista tiimimätkinnöistä poiketen erä loppuu jo ensimmäiseen tyrmäykseen, minkä vuoksi molempien ottelijoiden aktiivinen käyttö nousee tärkeään rooliin. Lisäksi pelimekaniikka mahdollistaa pareittain suoritettavia erikoishyökkäyksiä.

Pelattavuus edustaa yhä taattua Tekken-laatua, ja äärimmäisen sulava ruudunpäivitys mahdollistaa erinomaisen ohjaustunnon. Yleinen pelitempo on hivenen rauhallisempi kuin mihin tuoreemmissa genren peleissä on totuttu. Teknisesti nykyaikaistamisessa onnistutaan hyvin. Aitoon 1080p tarkkuuteen nostettu resoluutio auttaa asiaa. Selvimmin lähdemateriaalin ikä paistaa läpi taisteluareenoista, joiden outo sekoitus kaksi- ja kolmiulotteisia maisemia häiritsee tarkkasilmäisimpiä. Toiminnan tiimellyksessä seikkaan ei tosin ehdi kiinnittämään liiemmin huomiota. Hahmomallit näyttävät yhä kelvollisilta, sillä yksityiskohtien puute korostuu ainoastaan lähikuvissa.

Se muu tarjonta

Tekken Tag Tournament 2 Prologue jää hyvin pintapuoliseksi

TEKKEN HYBRID 3D
Testinäyttö: Sony KDL-60LX900

Tekken Tag Tournament 2 Prologuen kolmiulotteisuus lupaa hyvää lopullista julkaisua odoteltaessa. Syvyysvaikutelma on ok, ja ruudusta tulevat pop-out-efektit soveltuvat pelin maailmaan hyvin. Täydellisestä ollaan vielä jonkin matkan päässä, sillä kuvan syvyys voisi olla pehmeämpää ja pop-outit vieläkin aggressiivisempia. Mutta jos nämä kaksi asiaa korjataan lopulliseen peliin, on 3D-näyttöjen omistajilla kissanpäivät tiedossa!

Tekken: Blood Vengeancen 3D on kerrassaan loisteliasta. Elokuvan päätyttyä tekee välittömästi mieli katsoa pari kohtausta uudelleen – niin hyvännäköisiä hetkiä tässä on! Kuvan kirkkaus on säädetty kohdilleen ja herpaantumaton 3D-efekti toimii ilman minkäänlaisia ongelmia. Ehdotonta demomateriaalia kavereille näytettäväksi!

TTT2P 3D:nä: ***
Tekken: BV 3D:nä: *****

- Tonppa

raapaisuksi häämöttävästä jatko-osasta. Nimestään huolimatta kyseessä ei suinkaan ole yhtä kattava tapaus kuin esimerkiksi Gran Turismo 5 Prologue, josta pystyi ammentamaan iloa pidemmäksikin aikaa. Osuvampi nimitys tässä tapauksessa olisi yksinkertaisesti demo, sillä tositoimissa nähdään vaivaiset neljä hahmoa sieltä katraan tylsemmästä päästä: Xiaoyu, Alisa, Devil Jin ja Kazuya. Taitojaan pääsee kokeilemaan kaveria vastaan samalla ruudulla tai mittelemällä tekoälyn kanssa. Kevyeksi jäävästä annistaan huolimatta lyhyt maistiainen onnistuu päämäärässään: se nostattaa odotuksia kokoversiota kohtaan. Ei tulisi kovinkaan suurena yllätyksenä, jos samainen otos saapuisi jossain vaiheessa kokeiltavaksi PlayStation Storeen, kunhan pelin julkaisu lähenee.

Blood Vengeance tarjoaa puolestaan vajaat pari tuntia kevyttä animaatioviihdettä. Juoni on juuri niin hölmö kuin taistelupeliin perustuvalta teokselta voi odottaa. Komeasti toteutettuja taistelukohtauksia katselee mielellään, mutta varsinainen toiminta jää ikävästi paitsioon turhanpäiväisen teinidraaman valloittaessa leijonanosan ruutuajasta. Vaikka pelisarjaa on tahkonnut jo ensimmäisen PlayStationin ajoilta lähtien, katselukokemus ei herätä käytännössä mitään tuntemuksia – paitsi, että leffan parissa vietetyn ajan olisi voinut käyttää pelaamiseenkin. Suomenkielistä tekstitystä ei ole sisällytetty mukaan.

Vaikeassa raossa

Tekken Hybrid jättää ristiriitaisen kuvan. Ensimmäisen Tag Tournamentin varsinainen käännösjälki on hyvää, ja tuttu pelimekaniikka on kestänyt ajan hampaan nakerruksen. Toisaalta mitään ylimääräistä sisältöä, kuten nettiominaisuuksia, ei kannata odottaa. Paketin kaksi muuta osasta lämmittänevät ainoastaan sarjan kovimpien fanien mieltä. Lisäksi jo pitkään alelaareissa viihtynyt Tekken 6 tarjoaa rutkasti enemmän pelattavaa, vaikka Hybridiä budjettihintaisena markkinoidaankin. Mikäli nostalgiahammasta kuitenkin kolottaa, voisi rahansa käyttää huonomminkin.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi