Pelikasvattajien verkosto järjestää Pelit ja Oppiminen -webinaarin.

Pelit ja pelaaminen on tärkeä osa lasten sekä nuorten elämää. Suomalaisen pelaajabarometrin (2018) mukaan 76.1 prosenttia väestöstä pelaa digitaalisia pelejä ja nuoret aikuiset ovat aktiivisin pelaajaryhmä.

Pelit ovat nuorille aikuisille yksi läheisimmistä taiteen muodoista. Pelaamisen kasvava merkitys lasten ja nuorten elämässä synnyttää myös tarpeen ymmärtää pelejä paremmin, erityisesti koulutuksen näkökulmasta. Pelikasvattajien verkosto on ryhmä pelikasvatuksesta ja pelikulttuurista kiinnostuneille ammattilaisille ja peliharrastajille.

Pelikasvattajien verkosto kutsuu nyt kouluttajia, tutkijoita ja pelinkehittäjiä yhden päivän kestävään seminaariin. Tarkoitus on etsiä yhdessä merkityksellisiä ja mielekkäitä tapoja olla mukana pelaamisessa ja peleissä. Päivän tavoitteena on aloittaa vuoropuhelu tuomalla kouluttajat, tutkijat ja pelinkehittäjät yhteen jakamaan kokemuksiaan.

Mukana luennoimassa ja keskustelemassa ovat muun muassa pääpuhuja Iain Donald (Abertayn yliopisto), Emilia Kärkäs and Marianne Määttä (Female Gaming Finland), Jussi Loukiainen (Platonic Partnership), Mikael Matveinen (Lingon Games, ShareMob, the IGDA Finland Vaasa Hub) sekä Tanja Sihvonen (Vaasan yliopisto). Koko päiväohjelma puhujineen on nähtävissä tästä.

Verkkoseminaari järjestetään 8. lokakuuta 2020, kello 13.00 – 17.00 ja se on täysin maksuton kaikille osallistujille.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan tällä lomakkeella keskiyöhön 1.10.2020 saakka.

Mikä on Pelikasvattajien verkosto?
  • Pelikasvattajien verkosto on valtakunnallinen asiantuntija- ja ammattilaisverkosto (erityisesti lasten ja nuorten digitaalisen) pelaamisen parissa toimiville. Verkosto pyrkii edistämään myönteistä ja vastuullista pelikulttuuria ja siitä käytävää julkista keskustelua, sekä ehkäisemään pelaamisesta syntyviä haittoja.
  • Verkosto reagoi yhteiskunnallisiin asioihin ja mediassa esille nousseisiin pelaamiseen liittyviin teemoihin. Verkosto pyrkii myös yhtenäistämään pelaamiseen liittyvää käsitteistöä, jotta kaikki ymmärtäisivät pelaamiseen liittyvät käsitteet samalla tavalla.
  • Verkosto pyrkii aktivoimaan lapsia ja nuoria jakamaan pelikokemustaan läheistensä kanssa ja kasvattajia osallistumaan pelaamiseen lasten ja nuorten kanssa.
  • Verkosto on avoin kaikille pelikasvatuksesta kiinnostuneille ja se luo uusia yhteistyökuvioita ja levittää toimintaa, tietoa, pelejä ja aineistoja kansallisesti.
  • Verkoston näkyvin vuosittainen tapahtuma on marraskuussa vietettävä Peliviikko (#peliviikko).

Kirjaudu kommentoidaksesi