Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

PlayStation 3 uudistui taas sisäisesti (päivitetty)

PlayStation University -sivusto tietää kertoa, että PlayStation 3:n sisuskalut ovat jälleen uudistuneet.

Uusin malli tunnetaan tyyppinumerolla CECH-2100A ja se sisältää uuden version RSX-grafiikkapiiristä. Cell-prosessorin tapaan nyt myös RSX-piiri on varmistettu 45nm-tekniikalla. Lisäksi konsolin neljä 64 megan XDR-muistia on vaihdettu kahteen 128 megaiseen.

Päivitys klo 22.30: Japanilainen PocketNews on sittemmin saanut Sonylta vahvistuksen, että uuden RSX-piirin valmistuksessa käytetään 40nm-prosessia. Huomiosta kiitos Rookielle.

Edelliseen malliin verratua laitteen virrankulutus on laskenut 15 prosenttia. Pelikäytössä laite vie sähköä keskimäärin alle 80 wattia, kun julkaisumallin kulutukseksi mitattiin aikoinaan yli 190 wattia. Painoa laitteella on kevyemmän virtalähteen ja pienemmän jäähdytysyksikön ansiosta tasan kolme kiloa. Kevennystä edelliseen malliin on 200 grammaa ja julkaisuversioon peräti kaksi kiloa.

Luonnollisesti uudistuksilla haetaan myös pienempiä tuotantokustannuksia. Vielä ei kuitenkaan ole tietoa, maksaako valmistus edelleen myyntihintaa enemmän. Viime syksynä Sony kertoi tappioiden olevan 10-20 prosenttia myyntihinnasta.

Galleria: 

Kommentit

Tuli vaan mieleen, että mistä sony saa voittoa PS3:sta. Tuleeko se peleistä vai mistä? En usko että ihan hyvän tahdon eleenä konsoleita lahjoittavat pois.

@ nko:

Eiköhän se noista peleistä sitä revi, mutta ainakin alkuaikoina Sony veti PS3:sta puhtaasti tappioita. Sony on iso yhtiö, jolla on varaa myydä tappiolla jonkun aikaa. Toisin on esim. Nintendolla, jonka ainut suuri bisnes on videopelit.

nko, konsoli maksaa kuitenkin vielä sen 300 ekua, ja sen sisällyskalut ovat halventuneet ja vanhentuneet aika roimasti tässä kuluneen 4 vuoden (!) aikana. Kannattaa myös muistaa, että PS3:n alkuaikoina Sony teki useita poistoja ja leikkauksia PS3:n sisuksiin, ja yhtäkään niistä poistoista ei ole palautettu takaisin. Kovalevyissä nopea kehitys on mahdollistanut että Sony saa nyt 120-gigaista levyä samalla hinnalla tai jopa halvemmalla kuin aikoinaan 20/40-gigaisia. Kun PS3:a myydään nyt sillä hinnalla jolla PS2 aikanaan _julkaistiin_ (maailmanmarkkinahinta), on selvää että tässä sukupolvessa on ollut erilainen hintakehitys kuin edellisessä.

Tuollainen rimpula. Minun julkaisussa ostettu FATti jyrää tuollaisen rääpäleen koko muruiksi.

Eikös RSX valmisteta 40nm-tekniikalla, eikä 45nm?

http://www.engadget.com/2010/04/26/sony-ps3-upgraded-with-cooler-45-nm-r...

Mahewcoro: En ostanut PS2:tani edes julkaisussa, mutta silti se maksoi 2 600 markkaa, eli rapiat 500 euroa nykykurssilla. (Inflaatio mukaan lukien 1 e on enää noin 5 muinaista markkaa.) Siihen mennessä hintaa oli Suomessa jo ilmeisesti ainakin kertaalleen tiputettu. Totta kyllä, että suuressa ja mahtavassa Amöriikassa PS2:n lähtöhinta oli 299 dollaria.

Ja mitä tulee noihin laskelmiin PS3:n valmistuskustannuksista ja niistä koituvista tappioista... Nehän todellakin on laskettu dollareina, mutta täällä EUgandassa PS3:n hinta on 1 $= 1 € -kurssin ansiosta lähes puolitoistakertainen. Euroopassa myyty PS3 tuskin tappiota tuottaa. Namiskuukkelia tulee pelimyynnin lisäksi luonnollisestikin myös Storesta kaikenlaisen bittimössön muodossa.

PS2n hinta oli julkaisussa 3200 markkaa, edullisimmillaan, eli jonkin verran kalliimpi kuin PS3 julkaisunaikainen hinta.

Mahewcoro: Tosin ongelmana on että Sony ei käytä perus kolmannen osapuolen komponentteja vaan melko epätavallisia kolmannen osapuolen komponentteja kuten Rambus:in XDR DRAM muistia ja juuri PS3:a varten tehtyjä custom piirejä (joiden hinta ei kauheasti liiku suuntaan eikä toiseen).

Vaikka PS3:n valmistuskustannukset ovat tippuneet alle puoleen alkuperäisestä niin Sony kuulemma omien sanojensa mukaan vieläkin tekee tappiota jokaisesta myydystä koneesta. Eli en luule että koneen hinta liikkuu mihinkään ainakaan tänä vuonna.

Kyllähän sony tekee muutenkin rahaa ps3 ansioista, sillä kyllähän ps3 näytteli isoa roolia aikanaa HDDVDn häviemisessä formaatti sodassa, ja nytten kun sininensäde on se vaihtari mikä voitti kyseisin kilpailun jonka kehityksessä sony oli vahvasti mukana. Niin eiköhän jokaisesta Blu-ray levystä jotain lisenssi maksuja kilahda sonyn kirstuun..

Markkamiehille muistutukseksi että PS3:n lähtöhinta Suomessa oli 650-670 euroa, vaikka tämä nimenomainen vertailu onkin tänä aikana tapahtuneen valuuttakehityksen vuoksi epäoleellinen.

PS3:n hinta on suhteessa pudonnut kuitenkin käytännössä ihan samassa suhteessa kuin PS2:n vastaavassa ajassa. PS3:n lähtöhinta noin 3,5 vuotta sitten oli 599 dollaria (tai 59 800 jeniä), kun nyt ollaan päästy puoleen tuosta (299 USD/29 980 jen). PS2:n vastaavat luvut alussa 299 dollaria ja 39 800 jeniä, ja reilun kolmen vuoden jälkeen oltiin jo 19 800 jenissä. (Vastaavaa dollarihintaa en nyt tähän hätään löytänyt). (Jännä muuten huomata, että vuodet ovat tuonne dollarin ja jenin väliseen kurssiin melkoisen eron. 299 dollarilla saakin nykyään 10 000 jeniä enemmän...)

Ja kyllä jo PS2:stakin pudoteltiin ominaisuuksia matkan varrella. Tielle jäivät mm. i.Link ja Slim-mallin myötä kiintolevytuki.

@TT-2k

pleikkarin lähtöhinta oli liki 700€.

Vigi_: Niin, Suomessa mutta vertailussa olikin nyt US/JAP-hinnat. Suomessa OVH oli PS3:n julkaisussa 649 e, joskin esim. Gamestop möi laitetta jopa 699 eurolla. Mutta Suomi-hinnoillakin mitattuna PS3:n hinta on tippunut jopa alle puoleen.

@TT-2k:
Jep, itsekin PS2n ostin 2001 heinäkuussa ja tuolloin muistaakseni 2400mk sai siitä pulittaa, oli vielä HOT-liikeketjun loppuunmyynti, jossa tuo tarjous oli.

Jos reilun vuoden takaisella inflaatiokorjatulla markan kurssilla (5,28) katsottaisiin PS3n julkaisuhintaa täällä, tekisi se n. 3430mk, jotenka pari hunttia mk PS2n julkaisuhintaa enempi..
Tällä hetkellä PS3 maksaisi n. 1580 vuoden 2009 mk..

Tänä päivänä saa myös uutena kelpo läppärin käyttiksellä samaan hintaan kuin 2001 sai keskivertoa paremman äänikortin...

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi