Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Deus Ex: Human Revolution - The Missing Link

Julkaisija: Square Enix Kehittäjä: Eidos-Montreal
Julkaisupäivä: 18.10.2011 Lajityyppi: Roolipeli
Pelaajia: 1 Live-tuki: Ei
PEGI-suositus: 18+ Hinta: 1200 pistettä (15 euroa)
Koko: 1,93 Gt Muuta:

   

Tunnelmallisen teknotrilleri Deus Ex: Human Revolutionin ensimmäinen ladattava lisäsisältö The Missing Link sijoittuu emopelin puoliväliin. Päähenkilö Adam Jensenin matkatessa laivan ruumassa pelaajat menettivät juonen tapahtumista muutaman päivän. Noin viiden tunnin mittainen The Missing Link paljastaa, mitä tänä aikana tapahtui.

Lisäsisältöön pääsee käsiksi ainoastaan alkuvalikosta. Pelinsä alusta aloittaville olisi suonut mahdollisuuden pelata The Missing Link sille kuuluvalla paikalla. Omana kokemuksena se ei myöskään säilytä pelaajan muokkaamaa hahmoa, vaan antaa tukun Praxis-pisteitä vapaasti sijoitettavaksi. Eri kyvyille löytyy käyttöä. Vaikka uusi kokemus on suunniteltu pitkälti hiippailevaan makuun, tarjoaa lisäsisältö laajan repertuaarin eri etenemisvaihtoehtoja.

Yksinkertaisena pakoretkenä alkava juoni laajentuu nopeasti pääpelin teemoihin. Suuryritykset ja salaliitot ovat vahvasti läsnä, vaikka klaustrofobinen ympäristö ei anna aivan siinä määrin tilaa juonelle hengittää kuin olisi mahdollista. Rakenne on muutoinkin vahvasti toimintapainotteinen. Päähenkilön aloittamat keskustelut jäävät marginaaliasemaan, ja juonta kuljetetaan pitkälti kuuntelemalla vartijoiden turinoita. Kerronta petraa loppua kohden ja luo yhtymiä aina ensimmäiseen Deus Ex -peliin asti sekä ennen kaikkea vihjailee lupaavia tulevaisuuden näkymiä.

Sisällöllisesti The Missing Link ei tarjoa liioin uutta. Kaikki on vihollisista ja pääosin tekstuureistakin lähtien nähty jo aiemmin. Michael McCannin varta vasten lisäsisältöä varten tehdyt sävellykset aiheuttavat sen sijaan säväreitä. Visuaalinen ilme on emopelin lailla kaunis, vaikka tapahtumat sijoittuvat enemmän maltillisempiin sisätiloihin. Loistava kenttäsuunnittelu saa ahtaista käytävistä huolimatta paljon irti ja piristää muutoinkin kuvallista kerrontaa. Samoissa paikoissa ravaaminen latistaa tosin tunnelmaa aavistuksen ja alleviivaa tekoälyn rumemman puolen: aiemmin kolkattuihin vartijoihin ei kiinnitetä lainkaan huomiota. Tällä kertaa myös studion itsensä teettämä pomotaistelu on Human Revolutionin tympeitä mättöjä huomattavasti monipuolisempi, joskaan ei järin erikoinen.

The Missing Link tarjoaa täsmälleen samaa laatua kuin Human Revolution. Monipuoliset kentät, mielenkiintoinen juonikudelma ja tunnelmallinen miljöö tarjoavat muutamaksi tunniksi tekemistä, joskin pelistä pyydetty hinta on reilusti yläkanttiin. Kokemuksen toivoisi myös olevan mahdollista pelata emopelin yhteydessä. Deus Ex -faneille kyseessä on kuitenkin miellyttävä lisä, joka ei toivottavasti jää viimeiseksi.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi