Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Nyko Zoom for Kinect

Kinectin vähemmän markkinoituja vaatimuksia on sensorin tarvitsema noin kahden metrin minimietäisyys pelaajan ja laitteen välille, puhumattakaan tarvittavasta tilasta sivusuunnassa. Suomalaisessa taloudessa moiset välimatkat eivät aina ole niin itsestään selviä. Tähän ongelmaan tuo ratkaisun Nykon laajakulmalinssi Kinectille.

Reilu 30 euroa maksava Nyko Zoom for Kinect on yksinkertainen ja toimiva ratkaisu. Kinectin ilmettä mukaileva kotelo liu’utetaan sammuksissa olevan sensorin päälle kunnes reunoilta kuva-alaa avaavat laajakulmalinssit ovat linjassa sensorin omien kanssa. Ohjeistetun liukuvan kiinnityksen sijaan koin helpommaksi kiinnittää laajakulmalinssi suoraan oikeaan kohtaan, sillä sensorin pinta naarmuuntui helposti opastetulla tavalla. Zoom naksahtaa merkiksi tukevasti oikealle paikalleen, mutta jostain syystä laite on mahdollista saada kiinni sensoriin myös väärään kohtaan. Kevyesti joustava takaosa helpottaa möhkäleen irrottamista.

Kiinnityksen jälkeen Nyko Zoom on käyttövalmis suoriltaan, joskin sensorin uudelleenkalibrointi ”uuteen” huonetilaan vähentää liikeratojen virhemarginaalia. Lopputulos on positiivinen. Testikokoonpanolla pikkasen reilun kahden metrin etäisyydeltä oleva pelitila supistuu kevyesti puoleen. Valikoissa navigointi ja paikoin pelaaminenkin onnistuu parhaimmillaan jopa kädenmitan päästä sensorista – lähes neljännes alkuperäisestä vaatimuksesta! Optimaalisin pelialue on silti noin metrin ja puolentoista välillä.

Sivusuunnassa noin metrin etäisyydeltä sensorista pelattaessa liikkumatilaa on yhteensä reilun kahden metrin edestä. Välimatka on riittävä kahdelle pelaajalle, eikä enää tarvitse varoa huitaisevansa kaveria päin näköä kuin tarkoituksella.

Onko tuote liian hyvää ollakseen totta? Nyko Zoom ei ole valitettavasti virheetön. Laajakulmalinssi avartaa pelialuetta sivu- ja lyhentää etäisyyttä pystysuunnassa, mutta heikentää sensorin tarkkuutta. Aiemmin tarkasti rekisteröityneet liikkeet saattavat kieppua villisti, mikä tekee esimerkiksi valikoissa selaamisesta raivostuttavaa. Pahimmillaan sensori ei tunnista yhtään mitään, mutta tämä ja moni muukin häiriötekijä tuntuu olevan peli- ja tapauskohtaisia. Koko ruumista hyödyntävissä peleissä, kuten Leedmees,ongelmaa ei ole. Myös Fruit Ninja Kinect toimii aivan yhtä jouhevasti Zoomin kanssa.

The Gunstringer ja Child of Eden tuntuvat kärsivän sen sijaan enemmän. Paikoin kaikki sujuu moitteetta, mutta välillä Zoom tekee näiden pelaamisesta liki mahdotonta. Tähtäys molemmissa peleissä on alttiimpi virheille, eikä tarkkuudesta ole välillä tietoakaan. Pahimmillaan pelejä ei voi edes pelata sensorin rekisteröidessä vakaan käden liikkeenä, mikä johtaa esimerkiksi Child of Edenissä jatkuvaan ampumiseen ja hyppivään tähtäimeen. Pienempänä pahana The Gunstringerissä sensori mieltää vasemman käden liikkeet herkemmin hypyiksi. Ongelmat tuntuvat pienenevän jossain määrin paremmassa (luonnon)valaistuksessa, ja asettamalla Kinect television alapuolelle. Alituinen huopaaminen paremman tunnistuksen vuoksi kallistaa vaakakupin helposti alkuperäisen Kinectin hyväksi. Ahtaudesta huolimatta aikansa voi keskittää pelkästään pelaamiseen, eikä Zoom-linssin kanssa tappelemiseen.

Viimeinen heikentävä, joskin arvostelijan kirjoissa kovin mitätön, seikka on Kinectin ottamien kuvien vääristyminen. Zoom-linssillä otettuja valokuvia reunustaa myös musta sururaita.

Nyko Zoom for Kinect on ristiriitainen lisälaite. Eri päivinä ja kellonaikoina käydyt sessiot jakautuvat karkeasti tasan täysin moitteettomien kokemuksien ja puhtaiden katastrofien välillä. Eniten ongelmia ilmeni räiskintävetoisissa peleissä. Lupaukset pienemmistä etäisyyksistä käyvät toteen, mutta vastapainoksi Zoom-linssillä varustetun sensorin kanssa saa säätää asetuksissa huomattavasti useammin kuin ilman laajakulmaa.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi