Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom '14: Ennakossa Fable Legends

Gamescomissa KonsoliFINille tarjoutui mahdollisuus katsastaa Lionhead Studiosin uusin Fable-sarjan nimike, Fable Legends. Kyseessä on moninpeliin panostava roolipeli, jossa päästään ensimmäistä kertaa sarjan historiassa pelaamaan myös vihollisena. Fable Legends sijoittuu sarjan pääpaikkaan, Albioniin, satoja vuosia ennen ensimmäisen pelin tapahtumia.

Microsoftin pressiosastolla KonsoliFIN edustajaa ja kahta muuta odotti Lionheadin David Eckelberry ja kaksi  firman kehittäjää. Pelin ohjaaja Eckelberry tervehti kirjoittajaa jylisten mahtipontisesti "welcome, creature!". Vastasin hämmentyneenä "you too!", jolloin moottoriturvaksi myöhemmin osoittautunut ohjaaja meni vastauksesta sanattomaksi, muun porukan hekottaessa taustalla. Onneksi tahaton huumorini ymmärrettiin ja Fable Legends -sessiosta muodostui Gamescomin ystävällisin ja rennoin previkkahetki. Kuuntele jutun lopusta Eckelberryn ja kumppaneiden haastattelu, jossa hilpeät miekkoset kertovat KonsoliFINille Lionheadin uusimman nimikkeen huumorista ja kestosta.

Demossa valittavat sankarit olivat Inga (rehellinen ja hyväsydäminen tyttö), Glory (oman arvonsa tunteva ja magian taitaja), Shroud (hyvien puolelle kääntynyt, maailman paras salamurhaaja) ja Leech (otuksien raajoja keräävä parantaja). Sankarihahmoja on lopullisessa tuotteessa paljon enemmän.  Vihollispelaaja katselee kehittäjien sanoin "ylhäältä kuin jumala", asettaen kohtalokkaita ansoja ja ikäviä örkkejä sankareiden tielle. Eckelberry mainitsi ylhäältä alas -näkymän muistuttavan Fablen luojan, Peter Molyneux'n 90-luvulla kehittämää Dungeon Keeperiä.

Tarinan kertauksen jälkeen toimittajat istutettiin viiden Xbox Onen ääreen. Kahta konsolia ohjasivat pelin kehittäjät, jotka neuvoivat samalla ensikertalaisia. Ohjaaja ehdotti jostain syystä viholliseksi(!) KonsoliFINin pitkähiuksista toimittajaa, mutta toinen paikalla ollut median edustaja kertoi mukana olleen tyttöystävänsä olevan sopivampi pahiksen rooliin. Pääsin valitsemaan itselleni toisen pitkähiuksisen blondin, melee-taistelusta vastaavan Ingan.

Fable Legendsin toiminta oli varsin sulavaa niin visuaalisesti kuin pelattavuutensakin suhteen. Hahmot liikkuvat sinne minne pitääkin ja grafiikka näyttää vähintään miellyttävältä. Ennen kaikkea Fable Legendsin kirkas värimaailma sopii magian ja huumorin kyllästämään seikkailuun mainiosti. Lionhead käyttää seikkailussaan kehittämäänsä Global Illumination -teknologiaa, jonka avulla valo poukkoilee kohteesta toiseen, luoden samalla visuaalisesti kirkkaamman ympäristön. Koska testaajilla ei ollut kuulokkeita, pelin humoristinen dialogi jäi Gamescomin hälinässä kuulematta (haastattelussa aiheesta lisää).

Kontrollit oppi hetkessä, vaikka kirjoittaja ei ole sarjan aiempia osia kokeillutkaan. Hyökkäys tapahtuu oikealla bumperilla ja puolustus vasemmalla. Naputtamalla vasenta bumperia hahmo huitaisee kilvellään. Nappia pohjassa pitämällä sankari syöksyy eteenpäin. Nuolinäppäimiin on asetettu parannusrohdot ja X/Y/A/B-napeista jokaisen hahmon erikoisominaisuudet.

Lyhyen demon aikana pääsimme taistelemaan pienempiä Redcap- ja Goodfellow-otuksia vastaan, kunnes vihreän kaasun seasta kimppuun puski jättiläismäinen peikko. Muut otukset talttuivat yhteistyötilassa ilman pahempia kolauksia, mutta peikko pani hanttiin niin pahasti, että sankarit hävisivät kiivaan taistelun jälkeen. Kuolon korjattua kehittäjät paljastivat edellä mainitun vihreän kaasun johtuvan peikon piereskelystä, joten sarjasta tutusta huumorista päästään nauttimaan myös uusimmassa osassaan.

Fable Legendsistä oli kokeiltavana vain yhden tehtävän kolmannes, mutta jo tässä ajassa Lionheadin uutukainen voitti puolelleen. Xbox One -yksinoikeus on yksi monista syistä konsolin hankkimiseen.

Fable Legendsin julkaisupäivää ei ole ilmoitettu, mutta moninpelibeta on tarjolla 16.10. 2014.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi