Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom: Ensipuraisu Knackiin

Pelimaailman keskittyessä eeppisiin luomuksiin sekä tajunnanräjäyttäviin kokemuksiin ovat hyväntuuliset tasoloikka- ja seikkailupelit valitettavasti jääneet edellä mainittujen teosten varjoon. Ei sillä, etteivätkö ne voisi olla fantastisia tapauksia, trendi vain näyttää keskittyvän harmillisen paljon monimutkaisiin ja -tahoisiin kokemuksiin. Knack on ensimmäisen aallon julkaisupeli PlayStation 4:lle, ja ensisilmäyksellä se vaikuttaa samasta puusta tehdyltä kuin klassiset Crash Bandicootit ja Spyrot.

   

Knack on tietoisuudella varusteltu olento, jonka tohtori on koonnut vanhan sivilisaation muinaisjäänteistä. Peikot ovat aloittaneet sodan ihmiskuntaa vastaan, ja lekuri uskoo luomuksensa voivan kääntää taistelun ihmisten eduksi. Pian tarinan edetessä Knack huomaa pystyvänsä hyödyntämään ympäristöstä löytyviä asioita, jotka antavat uusia kykyjä, vahvistavat ja kasvattavat hänen kokoaan. Jääpaloilla itseään lihottaneen sankarin kannattaa varoa auringonpaistetta, sillä lämpö sulattaa hänen suuren ulkomuotonsa entiselleen. Vastaavasti puupelleteillä itsensä kasvattanut päähahmo palaa liekeissä poroksi.

Liikkeitä sankarille on suotu kourallinen: perusisku, väistömanööveri, hyppy, tuplaloikka ja erikoishyökkäys. Knack on melkein kuin lapsiystävällinen versio God of Warista, jossa vain ihmisten mätkiminen ja lentävä veri on vaihdettu vähemmän realistisiin peikkoihin. Siinä missä kahakat muistuttavat Kratosin kostoretkiä, on seikkailussa ja etenemisessä vahvoja Skylanders-vaikutteita.

    

Lineaarista maailmaa ja tarinaa on onnistuttu avaamaan hyvin: tasoihin on istutettu paljon nurkkia tutkittaviksi ja asioita löydettäviksi. Osa kentistä aukeaa valtaviksi alueiksi, joita ei ihan heti loikita päästä päähän. Värikkääseen maailmaan on selvästi laitettu aikaa ja energiaa. Välillä Knack saa loikkia kauniissa maalaismaisemissa ja toisinaan suuressa kaupungissa. Tasot eivät ole kopioita toisistaan, vaan ne ovat oikeasti erilaisia ja sopivat tarinaan kuin nenä päähän.

Seikkailussa on kimppapelimuoto, jossa Knack saa ystäväkseen metallisen robottiversion itsestään. Se on tehty perheen lapsukaisia ajatellen. Hopeinen olio voi siis hyppiä mukana, nauttia tarinasta tai vaikka luovuttaa itsestään palasia alkuperäisen version haavoittuessa. Nuorten lasten on helppo tulla peliin mukaan ja opetella tasoloikkien alkeita, eikä heidän tarvitse jännittää hankalia pomotaisteluita tai jäädä jumiin vaikeisiin kohtiin.

SCE Japan Studio on selvästi paiskinut töitä teoksensa eteen. Se muistuttaa erittäin paljon niitä parhaita tasoloikkia, joita kaikki ihan varmasti salaa kaipaavat. Knack näyttää lyhyen ennakkomaistiaisen perusteella lupaavalta yksinoikeudelta PlayStation 4:n ensimmäiseen peliaaltoon. Näillä näkymin se saapuu kauppojen hyllyille 29.11.2013.

Galleria: 

Kommentit

PS4-julkaisun yhteydessä mielenkiinto Knack:a kohtaan nousi, kun taas E3:sta levinneet gameplay-videot kliinisessä, vaikkakin värikkäässä, kaupunkiympäristössä latistivat Knack-huumaa. Nyt taas tämän artikkelin luettua osittainen mielenkiinto Knack:a kohtaan palasi ainakin hetkeksi, varsinkin Kratos ja lapsiystävällisyys osui silmään sopivalla kontrastilla.

Peli kiinnostaa erityisesti luojansa Mark Cernyn kautta. Sieltä löytyy henkilöhistoriasta Crash Bandicoot, Jak ja Daxteria, Ratchet & Clank jne. Täyttää julkaisupeleistä oman lokeronsa.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi