Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom: NHL 13

Saksaa ei ehkä tunneta jääkiekon suurvaltana, mutta Electronic Arts oli silti jaksanut raahata uusimman NHL-pelinsä Gamescomiin lehdistön testattavaksi. Tarjolla oli vapaamuotoista pelaamista pelin tuottajan ja PR-edustajan kanssa. Testeissä kävi selväksi, että sarjaan on luvassa tuntuvimpia muutoksia moneen vuoteen.

EA Sports on ennakkoon keskittynyt rummuttamaan pitkälti sarjan uusittua luistelujärjestelmää eikä syyttä. Muutokset tuntuvat heti ensikosketuksesta lähtien. Aluksi pelaajat vaikuttavat hitaammilta ja kankeammilta. Ensimmäisessä täysivauhtisessa hyökkäyksessä kuitenkin huomaa, että Jussi Jokisen kaltaiset kiiturithan polkevat mukavasti kömpelömpien pakkien ohi päätyyn.

Erot minimi- ja maksiminopeuksien sekä eri pelaajien käännösten välillä ovat huomattavia. Kankealla siniviivamiehellä kaartaa itsensä helposti tilanteesta ulos, jos lähtee turhan hätäisesti kiihdyttelemään puolustuspään taklausyrityksissä. Hyökkäysalueella puolestaan laitoja pitkin voi nousta mukavan ketterästi pakkien ohi. Salamannopeita leikkauksia maalille ei kuitenkaan tehdä ihan tuosta vain. Kovempi vauhti vaatii suuremman kaarteen, varsinkin kankeammilta pelaajilta. Kun vauhtia ei enää huvita potkia, liukuu pelaaja edelleen saavuttamansa liikemäärän turvin eteenpäin.

Muutokset tekevät pelistä ainakin realistisemman tuntuisen jos eivät suoranaisesti aikaisempaa hauskempaa. Puolustuspelissä joutuu olemaan totuttua tarkempi liikkumisen suhteen. Toisaalta syöttöjen katkominen on helpompaa: jäätä nuolevat riskisyötöt maalin edustalla jäävät useimmiten väärän pelaajan lapaan.

Uutta luistelusysteemiä tuntui ainakin testeissä ruokkivan päivitetty tekoäly. Siinä missä NHL 12:n hyökkäykseenlähdöt ovat tekoälyn kanssa useimmiten turhan hitaita, uusimmassa versiossa nopeat avaukset keskialueelle eivät liukuneet päätyyn vaan löysivät haetun hyökkääjän. Pelin kääntäminen onnistui miellyttävän rivakasti.

Uudistuksia oli havaittavissa muuallakin kuin pelattavuudessa. Katkojen aikana näytettävät välipätkät jatkuivat suoraan pelitapahtumista purkitettujen animaatioiden sijaan. Pelaajat edelleen toki suorittavat tiettyjä maneereja, mutta kuvakulmat eivät satu aina tismalleen samaan kohtaan, ja kokonaisuus tuntuu yhtenäisemmältä. Vaihtopenkkikuvauksia elävöitetään sumentamalla pois fokuksesta olevat kohteet, kun taas maalin perukoille kätketyssä kamerassa hyödynnetään kalansilmäefektiä ja karkeampaa kuvaa. Erätauolle mentäessä selostajat jopa kommentoivat näytettäviä kohokohtia ja mainitsevat katkolle siirtymisestä tuloslukemien ilmestyessä ruudulle.

Nähdyt visuaaliset muutokset ovat toki pieniä ja unohtuvat varmasti taustalle, kun kiekkoa ruvetaan tosissaan lätkimään. Matsien kuluessa katkot hypittäneen edelleen yli, mutta televisiolähetysmäistä kokemusta halajaville uudistukset varmasti kelpaavat. Pelattavuuden osalta monet yksityiskohdat riippuvat totta kai käytettävistä säädöistä ja kehittäjien lopullisista tuunauksista. Esimerkiksi liiankin helposti luukuistaan kiekkoja lurauttelevat maalivahdit voi pistää helpomman esittelyvaikeusasteen piikkiin. Se kuitenkin lienee selvää, että kaukalossa liikkuminen maistuu erilaiselta ensimmäisestä potkusta lähtien.

Pelaajat pääsevät hakemaan tuntumaa peliin jo hyvin pian, sillä demoversion olisi tarkoitus ilmestyä konsolien verkkopalveluihin tällä viikolla. Kauppoihin saakka NHL 13 selviää 11. syyskuuta.

Galleria: 

Kommentit

Ai, että maistuisi päästä jo takomaan tuoretta änäriä. Onneksi tarvitse enää kauaa odottaa :)

PS3 + Vita = Cloud:ia odotellessa...

Never gonna happend...

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi