Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Greed Corp (PSN)

Julkaisija: W!Games Kehittäjä: W!Games
Julkaisupäivä: 25.2.2010 Lajityyppi: Strategia
Pelaajia: 1 - 4 Hinta: 9,99€
PEGI-suositus: 7 Koko: 300 MB
PSN: Verkkomoninpeli 2-4, Tuloslistat Muuta: Katso videota pelistä

Luonnonvarastrategiaa

Hollantilaisen W!Games -pelitalon ympäristöteemainen Greed Corp on vuoropohjainen strategiapeli. Näitä ei konsoleilla liikaa ole. Monien muiden strategiapelien tapaan tavoitteena on saada mahdollisimman paljon aluetta vallattua. Ilmaiseksi ei saa mitään, vaan prosessissa on uhrattava kuvitteellisen Mistbound-maailman luonnonvaroja, joista neljä eri joukkoa keräävät resursseja sotaretkilleen.

Yksinpelissä jokaiselta joukolta löytyy kuusi tehtävää läpäistäviksi. Kampanja tarjoaa ajanvietettä yhteensä yli kymmeneksi tunniksi. Palkaksi vaivannäöstä aukeaa uusia kenttiä moninpelaamista varten. Jaossa on myös 12 Trophyä. Pelilauta muodostuu kuusikulmioista, tilannetta tarkastellaan yläviistosta. Tarpeen mukaan on mahdollista myös hieman zoomailla näkymää. Jokainen pelaaja näkee vastustajiensa yksiköt läpi koko pelin. Niin sanottua Fog of Wariakaan ole läsnä, joten mitään ei voi tehdä piilossa toisten silmiltä.

Muihin strategiapeleihin verrattuna Greed Corpissa on kuitenkin aivan uusi elementti: pelilauta vajoaa jalkojen alta silloin, kun kerääjät jauhaa maaperästä resursseja. Tiukemmissa peleissä tilanne kärjistyy siihen, että jäljellä on vain yksittäisiä ruutuja, joita pyritään pitämään hallussa. Vain yksi pelaaja voi jäädä kentälle, joten peli loppuu vasta siinä vaiheessa, kun kaikkien vastustajien yksiköt on tuhottu tai ne ovat sananmukaisesti pudonneet pelikentältä maan romahtaessa lopullisesti.Pelin kauneus piilee siinä, että itse pelimekaniikka on todella yksinkertainen, vaikka tarjoaa strategista syvyyttä. Sotakoneisto koostuu ainoastaan yhdenlaisista liikkuvista yksiköistä, kävelijöistä. Kaikki joukot ovat pelillisesti identtisiä ja eroavat toisistaan vain ulkonäöltään. Taistelussakin voittaja määräytyy yksinkertaisesti joukkojen määrän mukaan.

Maa vajoaa jalkojen alta hitaasti, mutta varmasti

Yksikköjä ja rakennuksia ostetaan kullalla, jota kertyy tietty määrä pelaajalle joka vuoron alussa. Lisäksi mahdolliset kerääjät jauhavat maaperää tuottaen lisää kultaa. Omalla alueella yksikköjä voi siirrellä kolmen ruudun päähän, mutta vieraita alueita voi vallata vain viereisestä ruudusta. Yksiköiden lisäksi hankittavissa on kolme erilaista rakennusta. Tehtaat rakentavat lisää yksikköjä, keräilijät tuhoavat ruutuja ja tuottavat vastineeksi kultaa, ja tykit tuhoavat vastustajan ruutuja ja joukkoja oman alueen turvasta. Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä on mahdollista ostaa lentokone, jolla joukkoja pystyy siirtämään kertaalleen minkä tahansa kahden ruudun välillä. Peli pyörii lähes aina keräilijöiden ympärillä. Keräilijät louhivat pelikentän olemattomiin hitaasti mutta varmasti ja ovat käytännössä pelaajien ainoa tulonlähde. Olennaista on ymmärtää, että kerran pystytetty keräilijä on pystyssä niin kauan, kunnes se louhii oman ruutunsa olemattomiin. Näin keräilijöitä voi käyttää hyökkäysmielessäkin, louhimaan vasustajan aluetta ja keräämällä samalla itselleen ruutujen tuotot.

Näyttää ja kuulostaa kivalta

Greed Corp ei harmillisesti tyylittele 1080p-resoluutiolla, kuten esimerkiksi Military Madness taannoin. Kaikesta huolimatta peli on mukavaa katseltavaa ja tapahtumien seuraaminen onnistuu helposti. Ääniefektit ovat paikoitellen epämääräistä surinaa ja kolinaa, mutta ne tekevät tehtävänsä ja havainnollistavat pelaajien siirtoja. Maan sortumisäänet kuulostavat makealta varsinkin silloin, kun mukana menee vihollisen yksikköjä. Musiikki on aika järkyttävää jazz-pimputusta, mutta ne voi halutessaan tietenkin kytkeä pois päältä.

Erikoinen tapaus

Greedi on varsin viehättävä ja omaperäinen paketti putoavine ympäristöineen. Katoava maaperä saattaa herättää osassa pelaajia myös ympäristöön liittyviä ajatuksia. Yksinpelattavaa löytyy yli kymmeneksi tunniksi, minkä jälkeen on tarjolla moninpelaamista samalta sohvalta, netin kautta tai niiden yhdistelmää. Matseihin voi laittaa täytteeksi myös tekoälypelaajia. Verkkopelit on jaettu ystävyysotteluihin ja totisempiin ranked-matseihin. Kaikki yksinpelistä tutut elementit ovat voimassa moninpelissä. Ihmisvastustajia vastaan pelaaminen on luonnollisesti mielenkiintoisempaa ja useimmiten myös paljon haastavampaa. Pelin lomassa on mahdollista keskustella muiden pelaajien kanssa.

Pelin käyttöliittymä on loppuun saakka mietitty. Kontrollien oppimiseen menee hetki, mutta sen jälkeen virhepainalluksia ei juuri tule. Eritoten strategiannälkäisten ja lautapelifanien kannattaa Geed Corpsia kokeilla vähintäänkin demon muodossa, joka löytyy Xbox Live Arcadesta ja PSN Storesta. Pelin kyytiin on helppo hypätä, mutta samalla se tarjoaa varsin syvällistä strategiapelaamista.


         

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi