Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Haastattelussa Bit. Trip Beat -kehittäjät: Gaijin Games



IGN julkaisi joulukuussa 2008 mystisen trailerin Wiille yksinoikeudella saapuvasta pelistä, joka sai pelaajat miettimään aivonystyränsä puhki, mikä tuotos olisikaan sanojen "Commander Video" ja "Only a Man" taustalla. Lopulta salaisuus paljastui – tuore pelistudio nimeltä Gaijin Games ilmoitti tekevänsä WiiWare-latauspalveluun hauskalta kuulostavaa ja näyttävää BIT. TRIP BEAT -musiikki-/rytmipeliä. Pelistudion toimitusjohtaja Alex Neuse vastaili KonsoliFINin kysymyksiin helmikuussa 2009.

Esittelisitkö itsesi suomalaisille pelaajille ja KonsoliFINin lukijoille?

Haloo. Nimeni on Alex Neuse. Olen toimitusjohtaja ja suunnittelija Gaijin Games -pelistudiossa. Rakastan videopelejä. Se on totta.

Kuinka saitte idean musiikkipeliin, jonka grafiikat ovat täysin retrohenkiset? Vaikuttiko Mega Man 9:n suosio päätöksiinne?

Olen halunnut tehdä musiikki-/rytmipelin jo pitkään. Olen myös halunnut tehdä pelin, joka olisi hyvin retroa. Eikä pelkästään NES-aikakauden retroa, vaan Atari 2600-retroa. Aivoissani oli poukkoillut paljon ideoita, mutta vasta kun keskustelimme koodaajamme Chris Osbornin kanssa yhteisestä intohimostamme eli chiptune-musiikista, nämä kaksi genreä kohtasivat ja BIT. TRIP BEATin suunnittelu sai vihdoin alkunsa.

Heti kun pääsuunnitelma valkeni minulle, käännyin taiteilijamme Mike Roushin puoleen visuaalisen ilmeen suunnittelun johdosta. Hänen visionsa myötä päätimme käyttää 3D-grafiikkaa, kuitenkin pitäen sen retrohenkisenä. Tiimimme yhteistyön ansiosta pelistä tuli lopulta täysin retroajan inspiroima, mutta samalla myös hyvin moderni.

Mega Man 9:n julkaisu tapahtui vasta kun olimme aloittaneet, joten se ei oikeastaan vaikuttanut päätöksiimme. Kuitenkin olimme todellakin innostuneita siitä, että ihmiset ottivat sellaisen retropelin hyvin vastaan. Ja Mega Man on yksi suosikeistani, joten olin aivan innostunut näkemään uuden NES-henkisen osan pelisarjasta.


Kaivoitteko Atari 2600:n esiin tutkimustarkoitukseen, saavuttaaksenne sen aikakauden tyylin?

Kaivoimme todellakin. Minulla on laaja videopelikokoelma, joten 2600:n etsiminen ei ollut kovin suuri haaste. Pelasimme tusinoittain 2600-pelejä ja pyrimme kartoittamaan sekä pelattavuuden että grafiikan osalta parhaimpia tuotoksia. Keskityimme sitten tekemään BIT. TRIP BEATista ikään kuin uutta versiota pelistä, jota ei alustalla koskaan ollutkaan.

Kuinka kontrollit toimivat pelissänne? Mitkä ohjaimet ovat tuettuja?

Wiimote on ainoa tuettu ohjain mutta kontrollit ovat hyvin yksinkertaiset sekä luonnolliset. Wiin kaukosäädintä pidetään vaaka-asennossa, pelaaja puskee sitä eteen ja taakse liikuttaakseen ruudulla näkyvää mailaa, joka taas liikkuu ruudulla ylös ja alas torjuakseen iskut.

Kontrolleihin tottumiseen menee jotakuinkin 3 - 5 minuuttia, mutta pelaamisen myötä ne tuntuvat lopulta täysin luonnollisilta. Ai niin, jos olet niitä pelaajia jotka pitävät käänteisestä Y-akselista, voit kääntää Wiimoten niin että ristiohjain jää oikealle.


BIT. TRIP BEAT näyttää mahtavalta, mutta samaan aikaan minua huolestuttaa että meneekö pää pyörälle tai tuleeko nuppi kipeäksi näin hullusta grafiikasta. Onko sinulla itselläsi ollut mitään oireita?

Hah! Hyvä kysymys. Olen pelannut sitä joka päivä - joskus jopa koko päivän - kolmen kuukauden ajan putkeen, enkä ole kärsinyt mistään sivuvaikutuksista. Luulen että pärjäät hyvin..

Onko tietoa, milloin peli ilmestyy?

Toivomme edelleen helmikuun julkaisua Yhdysvalloissa. Jos näin ei tapahdu, olen varma että se tulee maaliskuun aikana. Euroopan julkaisu tapahtuu hiukan sen jälkeen. Ja sen jälkeen taas on Aasian vuoro.

Mitä muuten pidit Wii Musicista?

Mielestäni Wii Music on mukava uudentyyppinen tapaus ja siinä on mielenkiintoinen idea, mutta olisin toivonut sen sisältävän enemmän metapeli-aspekteja. Olisin toivonut siihen enemmän tavoitteita ja oikean pelin tuntua. Se muistutti Electroplanktonia siinä mielessä että sillä on hauska leikkiä, mutta en usko palaavani Wii Musicin pariin kovin usein.



Kuinka monta ihmistä työskentelee Gaijin Gamesissa? Voitko kertoa hiukan heidän taustojaan?

Gaijin Gamesissa on kolme kokoaikaista työntekijää: minä, Mike Roush ja Chris Osborn. Gaijin Gamesin kehitystiimin lisäksi olemme ulkoistaneet äänisuunnittelun ja musiikin säveltämisen. Julkaisutiimimme Aksys Gamesissa tukee meitä esimerkiksi markkinoinnissa.

Chris, Mike ja minä tapasimme toisessa pelistudiossa nimeltä Santa Cruz Games. Kun lopetimme Tomb Raider Underworldin DS-version parissa, jokainen meistä lähti omille teillemme, kunnes tapasimme uudestaan viime vuoden puolella startataksemme Gaijin Gamesin.

Jos haluat tietää meistä enemmän, tsekkaa tiimin biografiat nettisivuiltamme.

Onko teillä ideoita seuraavaan WiiWare-peliin? Entäpä muut alustat?

Työskentelemme juuri seuraavan WiiWare-pelimme parissa, joka on BIT.TRIP -sarjan toinen osa. "Peli #2" (vielä ilman nimeä) jatkaa tarinaa siitä mihin BIT. TRIP BEATissa jäätiin.

Mitä tulee muihin pelialustoihin, toivomme jossain vaiheessa kehittelevämme myös niille. Koska olemme juuri aloittaneet, haluamme vain tehdä asiat hitaasti jotta voimme kasvaa rauhallisella tahdilla. Toisin kuin monet muut pienet pelistudiot, joilta on mopo karannut käsistä ja jotka ovat kasvaneet liian nopeaa.

Minkälaisten pelaajien tulisi kiinnostua ensisijaisesti BIT. TRIP BEATista?

Jokaisen, joka nauttii hauskanpidosta. Tämän pelin ideana on nauttia. Se voi olla välillä hyvin vaikea peli, mutta kun näin käy, voit aina pyytää kaverin liittymään peliin mukaan auttamaan. BIT. TRIP BEAT on niitä pelejä, jotka ovat helppoja pelata silloin kuin huvittaa, mutta samalla se on vaikea hallita.

Satunnaispelaajat ja kovan luokan pelaajat voivat yhtälailla nauttia sen toiminnasta. He, jotka ovat todellisia kovispelaajia, voivat viettää aikaansa mielipuolisen vaikeassa täydellisen pistemäärän tavoittelussa. Onnea siihen! Toivomme Gaijin Gamesissa teidän nauttivan BIT. TRIP BEATista yhtä paljon kuin mekin.

Galleria: 

Kommentit

hyviä kysymyksiä :)

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi