Vuoden 2016 aikana nähtiin paljon koko perheen pelejä. Joskus on kuitenkin hankala tietää, mitkä olisivat omalle poppoolle sopivimpia. Tässä luukussa avaamme tämän vuoden perheystävällisten pelien tarinoita ja paketoimme tärkeimmät infot tiiviisti yhteen.

Listaan on kerätty niin yksinpelejä kuin porukalla pelattavia tekeleitä. Osa peleistä on lokalisoitu suomeksi, mutta harmittavan monesta uupuu suomenkielinen teksti- tai äänikäännös. Kaikista alla olevista on myös arvostelu, jota pääsee lukemaan klikkaamalla pelin nimeä.

Mario Party: Star Rush

Alustat: Nintendo 3DS
Tyylilaji: lautapeli
Kieli: englanti, saksa, ranska, italia, espanja, hollanti, portugali, venäjä
Pelaajamäärä: 1-4
Ikäraja: K3

Mario Party: Star Rush on digitaalinen lautapeli, jossa seikkailee Mario ystävineen. Tarkoituksena on päästä maaliin ensimmäisenä ja isoimmalla kolikkomäärällä. Star Rushin paikalliseen moninpeliin riittää, että yksi pelaaja omistaa pääpelin. Muut voivat ladata ilmaisen Mario Party: Star Rush – Party Guest -sovelluksen Nintendon eShopista ja liittyä mittelöön. Muutoin lautapelailu luonnistuu myös verkon yli.

Skylanders Imaginators

Alustat: PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360 ja Wii U
Tyylilaji: seikkailu
Kieli: suomi, tanska, ruotsi, norja
Pelaajamäärä: 1-2
Ikäraja: K7

Suositussa Skylanders -sarjan uusimmassa osassa pääpahis Kaos on luonut magian avulla pysäyttämättömän Doomlander-armeijan. Taistelua pääsee pelaamaan usealla eri senseillä, portaalimestarilla ja Skylandsin hahmolla eli Skylanderilla. Seikkailuun pääsee luomaan myös oman hahmonsa kristallin avulla, ja lisäksi avattavia hahmoja on 31 kappaletta. Uusimmassa osassa voi käyttää aikaisempia Skylandereita, joten kaappien perukoille sullotut hahmot on hyvä kaivaa esiin uusiokäyttöä varten.

LEGO Star Wars: The Force Awakens

Alustat: Android, iOS, PC, Nintendo 3DS, OS X, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Xbox 360 ja Xbox One
Tyylilaji: toiminta
Ääni: saksa, englanti, italia, ranska, puola, espanja
Teksti: saksa, englanti, venäjä, italia, ranska, puola, tanska, espanja, hollanti
Pelaajamäärä: 1-2
Ikäraja: K7

LEGO-sarjassa on vuosien ajan nähty onnistuneita palikkaversioita tunnetuista seikkailuelokuvista. Nimensä mukaisesti LEGO Star Wars: The Force Awakens perustuu kaukaisen galaksimme suosituimman avaruussaagan tuoreimpaan osaan. Seikkailussa pääsee kokeilemaan taitojaan jedinä sekä lentopilottina. LEGO-tuotokset ovat mallikkaita oppivälineitä tärkeisiin populaarikulttuurin seikkailuihin. Näistä peleistä saa nauttia koko perheen voimin, lapsista vaariin.

LEGO Harry Potter Collection

Alustat: PlayStation 4
Tyylilaji: seikkailu
Tekstitys: saksa, englanti, italia, ranska, tanska, espanja
Pelaajamäärä: 1-2
Ikäraja: K7

LEGO Harry Potter Collection saapui ainoastaan PlayStation 4:lle. Se pitää sisällään Harry Potterin kaikki kouluvuodet eli aiemmin erikseen julkaistut osat Harry Potter Years 1-4 ja 5-7. Pelattavaa riittää siis usean illan ratoksi. Tylypahkan seudulla pääsee ratkomaan erilaisia pulmia, loihtimaan sekä keittämään taikajuomia. Pelaamaan pääsee Harry Potterilla ja hänen ystävillään. Avattavia hahmoja on tarjolla yli sata. Kokoelman kielivalikosta ei kannata pelästyä, sillä tarinassa käytettävä elekieli ohjeistaa melko pitkälle.

Disney Art Academy

Alusta: Nintendo 3DS
Tyylilaji: opetus, piirustus
Kieli: englanti, saksa, ranska, espanja, italia
Pelaajamäärä: 1
Ikäraja: K3

Disney Art Academy on ratkaisu paperin loppumiseen ja kynänterän katkeamiseen. Nintendo 3DS:n piirtokoulupeli opettaa pelaajaa usean tunnin ajan taiteilemisen saloihin. Kursseilla pääsee piirtämään muun muassa Mikki Hiiren, Aku Ankan ja Frozenin Elsan. Art Academy on oiva lisä 3DS:n pelikirjastoon. Käsikonsolin voi ottaa mukaan matkoille ja aina löytyy piirrettävää!

Ratchet & Clank

Alustat: PlayStation 4
Tyylilaji: toiminta
Tekstitys ja ääni: saksa, norja, suomi, ruotsi, venäjä, portugali, englanti, italia, ranska, espanja, puola, tanska, turkki, hollanti
Pelaajamäärä: 1
Ikäraja: K7

Pidetty parivaljakko Ratchet & Clank saapui viime keväänä entistä ehostetumpana takaisin. Uusimmassa seikkailussa kuljetaan jälleen ristiin rastiin avaruutta. Uutukainen sopii vanhoille faneille ja uusille tulokkaille. Duosta tehtiin myös elokuva, jota ei valitettavasti Suomen elokuvateattereissa nähty. Nyt leffa on kuitenkin saatavilla DVD:llä ja Blu-raynä, joten kauppoihin mars!

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2

Alustat: PlayStation 4, Xbox One ja Microsoft Windows
Tyylilaji: räiskintä
Ääni: Englanti
Tekstitys: saksa, kiina, englanti, italia, portugali, ranska, puola, espanja
Pelaajamäärä: paikallisesti 1-2, verkossa 1-24. PS4:llä nettimoninpeliin tarvitaan PlayStation Plus -jäsenyys.
Ikäraja: K7

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 kertoo kasvien ja zombien sodasta. Räiskintämittelö käydään takapihan puutarhassa, jossa sodan voittajaksi voi nousta vain toinen osapuoli. Pääasiassa pelataan verkossa, mutta paikallisestikin pääsee tahkoamaan muutamia pelimuotoja. Garden Warfarea voisi verrata aikuisille suunnattuihin räiskintöihin, mutta kaikesta on tehty nuorisoystävällisempää. Aseina käytetään muun muassa auringonkukan säteitä ja maissitähkäpyssyjä.

Kirjaudu kommentoidaksesi