Rynnäkkökiväärillä varustetun maissin tuho

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 on Call of Dutyn tyylinen räiskintä, joka sopii myös perheen pienemmille. Kolmannen persoonan ammuskelussa mittelevät – ketkäs muutkaan kuin – elävät kuolleet ja kasvit puutarhan herruudesta. Ilkeät zombit ovat vallanneet piha-keitaan, jonka kasvit yrittävät ottaa takaisin puolustamalla sitä viimeiseen terälehteen asti.

Sarjan aikaisemmasta osasta on otettu mukaan tuttuja hahmoja. Heidän lisäkseen uusia taistelijoita ovat maissintähkä Kernel Corn, ruusu Rose sekä veriappelsiinia muistuttava Citron. Yhteensä pelattavia hahmoja on 12 kappaletta, joista ensimmäinen puolisko edustaa zombeja ja toinen kasveja. Ottelijoiden muokkausmahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Kauppapaikalta pystyy hankkimaan esimerkiksi partoja, hiuksia, vaatteita, hattuja ja silmälaseja. Maksuvälineenä toimii pelinsisäinen valuutta, jota tienataan tehtäviä suorittamalla.

Sankareiden suorituskyky tulee parhaiten esille taistelun keskellä. Osa kasveista on hitaampia liikkumaan tai ampumaan, joten valinnalla on merkitystä. Hahmojen epätasapainoisuus vaivaa peliä hetkittäin, ja toivomisen varaan jää, että tilannetta tasotettaisiin kehittäjän toimesta.

Taistelijoiden liikuttaminen on sujuvaa. Ongelmaksi kuitenkin muodostuu värioksennus, joka ilmestyy ruutuun isojen kahakkojen alkaessa. Tantereella vastustajien erottaminen on hankalaa ja eteneminen tapahtuu mututuntumalla. Tämä ei kuitenkaan ärsytä, jos meininkiin suhtautuu huumorilla ja räiskii vain menemään. Tarkkuusammuntaa kasvimaalla ei päästä harrastamaan, sillä aseiden tähtäysominaisuudet eivät juuri päätä huimaa.

Uutta ja vanhaa samassa paketissa

Garden Warfare 2:n useat ottelumuodot tarjoavat reilusti tahkottavaa. Sarjan aiemmasta osasta tuttu verkkopelaaminen on saanut rinnalleen myös yksinpelin, jossa on tarjolla Garden Ops ja Graveyard Ops -ominaisuudet. Garden Opsissa neljän kasvin on tarkoitus suojella vihollisaalloilta heidän omistajansa Daven puutarhaa. Graveyard Ops on tietenkin zombieversiointi samasta sisällöstä.

Massiivista mättötaistelua päästään kokeilemaan 24 ottelijan Herbal Assault -taistelussa. Matsin voittaa joukkue, joka saa ensimmäisenä 50 tappoa. Toisena muotona on Giant Bomb, jossa tarkoituksena on kolmella pommilla tuhota ennalta määrättyä paikkaa. Kolmannessa taistelijoiden tehtävänä on vallata kolme aluetta omalle joukkueelleen.

Samalta sohvalta puutarhaan hinkuvat pääsevät läpäisemään tehtäviä yksin tai kaverin kanssa. Ystävän kanssa taistelu onnistuu jaetun ruudun kautta paikallisina matseina. Uudistetussa takapihatukikohdassa pääsee myös suorittamaan Dave-botin antamia tavoitteita. Näitä toimeksiantoja voi suorittaa aivan yksin. Takapihalta on mahdollista siirtyä zombien puolelle, jolloin pääsee suorittamaan kasvien kukistamista esimerkiksi Graveyard Ops -pelimuodossa.

Uusia karttoja nähdään yhteensä 12 kappaletta. Mittelöt sijoittuvat esimerkiksi keskelle kylää, avaruusasemaa tai futuristista aluetta. Kartat ovat laajoja, mikä tuo peliin suuren taistelun tuntua. Laajuus ei kuitenkaan aina ole eduksi. Aloituspaikat ovat hetkittäin liian kaukana itse taistelun ytimestä ja sinne pääseminen vie liikaa aikaa. Vaikka kentissä koetaan kovaa räiskintää, eivät alueella sijaitsevat rakennukset ota iskuista minkäänlaista osumaa.

Lähes täydellistä

Näinkin värikkäästä ja kekseliäästä teoksesta on hankala keksiä huonoa sanottavaa, joka keskittyisi itse teokseen tai sen sisältöön. Testauksen aikana Garden Warfare 2 kuitenkin kärsi yhteysongelmista, jolloin verkkomatseihin liittyminen oli haastavaa. Havaittavissa oli myös bugeja, jotka saattoivat keskeyttää pelaamisen ja veivät Xbox Onen alkuvalikkoon.

Parasta Garden Warfare 2:ssa ovat uudet tilat yksin- ja moninpelissä. Harmittavasti kaverin kanssa jaetulta ruudulta ei edelleenkään pääse muiden pelaajien kanssa samaan taisteluun verkkopelin puolelle, vaan ottelut käydään bottien kanssa. Paikalliset matsit eivät kuitenkaan vaadi PSN Plus tai Xbox Gold -tilausta. Kehittäjä on luvannut, että Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2:lle julkaistaan ilmaissisältöä. Odotettavaksi jää, tuleeko rosteriin esimerkiksi uusia karttoja ja hahmoja.

Kaikkinensa Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 on oivallinen teos hauskoihin pelihetkiin yhdessä koko perheen tai kaverijoukkion kanssa. Toiminta ei käy liian vakavaksi missään vaiheessa ja räiskintää voi harjoittaa hymyssä suin.

Kirjaudu kommentoidaksesi