Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Pelinkehityksen maailmanmestaruuskisat 2020 -artikkelisarja esittelee GDWC:n kilpailijoita ja tarinoita tiimien sekä pelien takana.

Zapling Bygone

9FingerGames on yhden miehen pelistudio, joka osallistui Pelinkehityksen maailmanmestaruuskisoihin lonkero-avaruusolioseikkailullaan Zapling Bygone.

Rennosti jutteleva Stevis Andrea eli Stevie on 2D-metroidvanian Zapling Bygonen soolokehittäjä.

"Rakastan pelien tekeminen samasta syystä kuin rakastan niiden pelaamista", Stevie toteaa naurahtaen ja jatkaa: "Jatkuva ongelmanratkaisu on riippuvuutta aiheuttavaa, se on kuin massiivinen monimutkainen palapeli, jonka rakennat itse."

Jokainen kehityksen aikana tehtävä pieni tai isompi päätös tekee kehitysprosessin jatkosta joko vaikeampaa tai helpompaa.

"Tuntuu uskomattomalta katsoa ihmisiä pelaamassa omia pelejäni", Stevie innostuu kertomaan.

Kysyessäni pelin idean synnystä Stevie joutuu miettimään hartaasti. Kysymys on hänelle vaikea tietystä syystä: "Kehitystyylini on outo, projektini eivät ole oikeastaan syntyneet. Kun aloitan projektin, minulla ei ole aavistustakaan, mikä siitä tulee", hän tunnustaa.

Alussa on kuitenkin aina selkeä tavoite, kuten myös Zapling Bygonen lähtökuopissa. Päätavoite oli saada tasohyppely tuntumaan yhtä hyvältä kuin Celeste ja Hollow Knight. Vapaan luomisprosessin käynnistyttyä uudet ideat alkavat syntyä jo luodun pohjalta, muuttuen ja jalostuen vapaasti.

"Lisään sekoitukseen uusia ideoita ja käsitteitä, kunnes minulla on jotain, joka on mielestäni tarpeeksi ainutlaatuista ja vakuuttavaa", Stevie kertoo.

Stevisillä ei ole etukäteen luotua pelisuunnitteludokumenttia tai minkäänlaista konseptitaidetta. Hän menee täysin tunnepohjalta ja oman luomisen virtansa mukana.

"Siten tuntuu, että olen ikään kuin vain mukana kyydissä ja yllättynyt pelistä samalla tavalla kuin pelaaja saattaa olla", hän tuumaa olkiaan kohauttaen.

Stevien päämäärät ja haaveet tulevaisuuden varalle ovat realistiset, mutta sisältävät vahvasti hänen intohimonsa, pelien kehittämisen.

"Tavoitteeni on yksinkertainen ja ehkä hieman tylsä. Haluan ansaita tarpeeksi rahaa pelikehityksen kautta elättääkseni itseni. Voisin jatkaa sitä, mitä rakastan, ja tehdä lisää pelejä. Ei enempää eikä vähempää", Stevie sanoo.

Kirjaudu kommentoidaksesi