Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Disney Universe

Disneyn hahmojen ja elokuvien parissa on kasvanut jo monta sukupolvea, ja aineistoa hyvälle videopelille ainakin luulisi olevan riittävästi. Disney Universessa ei olekaan varsinaisesti mitään vikaa, mutta ei siinä toisaalta ole mitään kiinnostavaa koukkuakaan. Ilman tunnettua lisenssiä tätä tuskin kukaan edes huomaisi. Kohderyhmäksi on valittu lapset, minkä huomaa helpossa pelattavuudessa ja kirkkaissa pastelliväreissä. Peliä ei kuitenkaan ole puhuttu tai tekstitetty suomeksi, joten ainakin Suomessa Disney Universen kohtalona on jäädä hyllyyn.

Kuuden teeman tasoloikkatoimintaa

Rakenteeltaan peli muistuttaa Marion ja LittleBigPlanetin ristisiitosta. Päävalikossa on kuusi erilaista Disney-teemaista maailmaa, joista kukin koostuu useasta lyhyemmästä kentästä. Varsinainen pelaaminen ei kuitenkaan muutu, vaikka teemaksi vaihtuisikin Wall-E tai Leijonakuningas Pirates of The Caribbeanin tilalle. Ratkaisu on halpa, koska nyt eri paikkojen erot ovat lähes yksinomaan kosmeettisia.

Pelihahmot muistuttavat isopäisiä lapsia, jotka ovat pukeutuneet naamiaisiin. Vetimet ovat kuitenkin varsin vinkeitä, ja mukana on miltei kaikkea Jack Sparrow’sta Aku Ankkaan asti. Jokainen hahmo kehittyy pelaamisen aikana, mutta mistään roolipelikokemuksesta ei voi puhua. Tasokatto on huikea neljä (4), ja seuraavalle askelmalle pääsee avaamalla kenttiin piilotettuja kirstuja. Hauska yksityiskohta on, että pelihahmon käyttämä lyömäase muuttuu kokemustason kasvaessa. Säästöpossulla ja karttapallolla hutkiminen on jostain kummallisesta syystä varsin viihdyttävää.

Itseään toistaen yksin tai yhdessä

Varsinainen pelaaminen on hyvin yksinkertaista. Hutki vihuja, kerää pudonneita hiirenkorvia (siis ei kolikoita) ja ratko erittäin kevyitä pulmia. Yksin pelatessa meno muuttuu tylsäksi nopeasti, eikä asiaa auta liian usein toistuva taustamusiikki. Mukana on kuitenkin neljän pelaajan paikallinen moninpeli. Tässä piilee kuitenkin ainekset meheviin kinasteluihin, sillä kavereiden peliä voi myös sabotoida niin halutessaan. Toisaalta on hyvä voida samalla kertaa tehdä sekä yhteistyötä että kilpailla niin halutessaan.

Disney Universe ei herätä tunteita. Se on pahasti itseään toistava, mutta paikallinen moninpeli voi kasvattaa sen viihdearvoa runsaastikin.
Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi