Kirby: Triple Deluxe

HAL Laboratoryn ja Masahiro "Super Smash Bros." Sakurain luoma vaaleanpunainen pallero Kirby ilahduttaa edelleen, yli 20 vuoden jälkeen. Myös Nintendo uskoo yhden historian oudoimman tasoloikkasankarin vetovoimaan, sillä E3-messuilla julkistettiin uusi Kirby-nimike Wii U:lle. Marion tavoin vaaleanpunaisen tappajan pelattavuus on ollut useimmiten kohdallaan, joten Nintendon panostus Kirbyyn on varsin tervetullut. Tällä kertaa tutustutaan 3DS-uutuuteen.

Unohdetaan juoni

Totuttuun tapaan Kirby: Triple Deluxen tarinatilan juoni on yhtä hölmö kuin ennenkin. Kirbyn kotimaailma Dream Land on erään yön jälkeen mullin mallin, kun jättimäinen pavunvarsi on vienyt Kirbyn asunnon taivaisiin asti. Tämän lisäksi mullistuksen taustalta löytyy ikäviä vihollisia, jotka ovat kaapanneet ja aivopesseet Dream Landin kuninkaan King Dededen.

Tarinaa valottava alkuanimaatio on nätti ja hilpeä, joskin jopa tyhjänpäiväisen juonen vuoksi sitä ei jaksa katsoa loppuun asti. Tasoloikkiminen (ja Kirbyn tapauksessa) myös leijuminen kiehtoo enemmän. Kirbyn ohjaaminen on pääosin tuttua kauraa – palleromme hyppää ja leijuu imaistuaan keuhkot täyteen ilmaa.

Kirbylle ominaisin taito eli vastustajien syöminen sekä näiden voimien hyödyntäminen saa Kirby: Triple Deluxessa uuden ulottuvuuden. Kun Kirby syö taikahedelmän, sankarimme hankkii näin itselleen Hypernova-ominaisuuden, jonka avulla imuvoima kasvaa hirvittäväksi. Tällöin alkavat liikkua paikoiltaan jopa jättimäiset kivenlohkareet, joiden siirtäminen edesauttaa kentissä eteenpäin pääsemistä. Kaiken lisäksi pallero pystyy imemään sisuksiinsa jopa puut, tykinkuulat ja junat!

Kaksi ja puoli ulottuvuutta

Kirby-pelit ovat aina olleet astetta helpompia kuin esimerkiksi Mariot. Kirby: Triple Deluxe ei eroa tässä suhteessa sarjan aiemmista osista, mutta silloin tällöin eteen osuvat pomotappelut aiheuttavat sentään hetkeksi päänvaivaa. Keräilijöille on tarjolla matkan varrella pelisarjan hahmoilla varustettuja avaimenperiä ja aurinkokiviä, mutta tarinassa pääsee kyllä eteenpäin keräämättä kaikkea tilpehööriä.

Graafisesti Kirby: Triple Deluxe ei petä, jos visuaalinen ilme on pelaajalle lähtökohtaisestikin mieleen. Maailma on täynnä kirkkaita ja ällöjä värejä sekä mitä hullumman näköisiä hahmoja, joita katsoessa suu vääntyy väkisinkin messingille. Perinteistä 2D-tasohyppelyä hämäävät paikoin taustalta kolmiulotteisesti lentävät vihulaiset, tykinkuulat tai vaikkapa tyrmäävät vieterikädet. Kirby etenee kentissä siirtymällä vuoroin taka-alalle ja vuoroin etualalle. Ratkaisu on visuaalisesti onnistunut ja tuo puzzleihin mukavan lisän sekä kevyen haasteen. 

Kirby: Triple Deluxen nimi juontuu tarinatilan lisäksi tarjolla olevasta kahdesta minipelistä. Kirby Fighters on kuin kevyt Super Smash Bros. -taistelupläjäys varustettuna Kirbyn hahmoilla ja maailmoilla. Dededes Drum Dash on puolestaan rytminen tasoloikka, jossa King Dedede loikkii eteenpäin pelisarjasta tuttujen kappaleiden tahdissa. Minipelit ovat kuitenkin vain mukava lisä pääpelin ohella.

Taattua tasalaatua

Kirby: Triple Deluxe ei ehkä ole parasta Kirbyä koskaan, mutta Suomessa ja muuallakin kohtuullisen tuntemattomaksi jäänyt tasoloikka jaksaa ilahduttaa edelleen tasaisella laadullaan. Jos Kirbyyn ei ole aiemmin tutustunut, voi ensiaskeleet vaaleanpunaisen pullean sankarin maailmaan aivan hyvin ottaa vaikkapa Kirby: Triple Deluxella. Se sisältää pelisarjan tärkeimmät ominaisuudet ja hauskuuttaa Kirby-veteraanejakin hervottomalla Hypernova-voimallaan. 

Lue myös parin vuoden takainen joulukalenteriluukku Kirby 20 vuotta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi