LEGO City Undercover: The Chase Begins

3DS on saanut tasaista vahvistusta pelivalikoimaansa, eikä meno näytä laantuvan. Tällä kertaa kokoelmaa kartuttaa LEGO City Undercover: The Chase Begins, joka pohjustaa Wii U:lle julkaistun seikkailun tapahtumia. Palikkakaupunkiin sijoittuva haahuilu on kunnianhimoinen yritys, joka koettelee käsikonsolin rahkeita yhdessä jos toisessa käänteessä.

Jahti alkaa

Peli alkaa keltanokkapoliisi Chase McCainin saapuessa LEGO-kaupunkiin. Alkupuolen donitsikeikat muuttuvat nopeasti tositoimiksi, kun alokas pääsee tutkimaan verkostoitunutta rikollisjärjestöä. Aloittelevaksi lainvalvojaksi Chase on kyvykäs yksilö, mikä selittänee nopean pääsyn peitetehtävien pariin. Soluttautumiseen käytetäänkin moninaisia valepukuja, joiden avulla piilokytän kykyvalikoimaan saa laajaa vaihtelua.

Tarinan seuraamisen lisäksi pelaajalla on mahdollisuus tutkia kaupunkia vapaasti. Pienempi irtaimisto on vapaasti hajotettavissa ja rikottua kalustoa voi käyttää rakennusmateriaalina. Katukaavoihin on sijoiteltu myös kiekkoja, joilla voi ostaa uusia ominaisuuksia avaavia asusteita. Erilaiset työasut lisäävät kaupunkiin pikkukivaa tekemistä, mikä tuo kevyttä vaihtelua rosvojahtiin. Poliisinkin tehtäviä voi suorittaa juonen ulkopuolella pidättämällä vastaantulevia rikollisia.

Pelimekaniikka sisältää kiperää kaahailua vaihtelevilla ajoneuvoilla sekä melko pelkistettyä mutta kovin viihdyttävää lähitaistelua. Lennokas kamppailu sekoittaa yksinkertaista turpaan vetoa ja vastustajan heittelyä varsin onnistuneesti, tuoden kamppailuun elokuvamaista otetta. Pelattavuuden osalta paketti pysyy kasassa mukavan vakaasti.

Tekniikka, meillä on ongelma

LEGO City Undercover: The Chase Begins on 3DS:n rahkeisiin nähden hieman liian kunnianhimoinen tapaus. Suuri kaupunki kärsii muutamista teknisistä ongelmista, jotka syövät peli-iloa ikävästi. Latausajat ovat ajoittain piinaavan pitkiä ja pahimmillaan asettavat kärsivällisyyden koetukselle. Onneksi odottavan aika on pitkä vain tallennusta tai uutta kaupunginosaa ladatessa, joten häiritseviä keskeytyksiä ei tapahdu joka käänteessä.

Palikkakaupunki näyttää varsin hyvältä ja hahmoanimaatio on sulavaa, mutta visuaalisella puolella on omat ongelmansa. Piirtoetäisyys ei ole pisimmästä päästä, mutta sen kanssa nyt vielä oppii elämään. Notkahteleva ruudunpäivitys astuu kehiin varsinkin laajemmilla alueilla, ja pahimmillaan se ei ole kovin kaunista katseltavaa. Kaduilla myös törmää valitettavan usein tyhjästä ilmestyviin hahmoihin ja esineisiin, mikä potkii tunnelmaa munille kerta toisensa jälkeen.

Edellä mainitut ongelmat eivät onneksi täysin tuhoa nautintoa, mutta pahimmillaan ne voivat häiritä tehtävien suorittamista. Takaa-ajossa tyhjästä eteen ilmestyvä tavara ei paljoa naurata, vaikka sellaista ei jatkuvasti tapahtuisikaan. Mikäli peli olisi vaikeampi ja käytössä vain rajallinen määrä elämiä, tilanne olisi jo vakavampi. Onneksi 3DS:n viimeisin järjestelmäpäivitys on tuonut lieviä parannuksia teknisiin epäkohtiin.

Yritys ei aina riitä

LEGO City Undercover: The Chase Begins on hyvä yritys, mutta ei juuri enempää. Se on sääli, sillä pelilliset elementit ovat kohdallaan. Vaikka tekninen puoli laahaa asfalttia kuin irronnut pakoputki, Chasen McCainin seurassa on hetkittäin oikein viihdyttävää. Varsinkin rikoselokuvien ystävät saavat paljon aihetta hymyyn useiden lajityyppivitsien ansiosta. Mikäli sarja ottaa tuulta purjeisiin, olisi jatkossa syytä hioa pelimoottori kuntoon.

Galleria: 

Kommentit

Harmi, että rauta asettaa tässä tapauksessa (3DS) rajat sille, mitä mobiililta pelaamiselta voidaan vaatia. Tai sitten tekniikka ei vain ole kehittäjällä hallussa. Hieno idea ja rohkea yritys. Näitä lisää (vaikka sitten sillä toisella kannettavalla konsolilla).

Kyseessä tosiaan oli hyvä yritys ja onhan tuota hauska pelata silloin kun nuo tekniset ongelmat eivät nouse esille. Olisihan tuota varmaan saatu optimoitua esim. hieman grafiikkaa karsimalla, piirtoetäisyyttä lyhentämällä tai alueiden pienentämisellä. Se olisikin mielenkiintoista tietää, että onko kyse raudasta vai pelin kiirehtimisestä myyntiin. Itse veikkaisin, että ovat haukanneet aavistuksen liian ison palan laitteen tehoihin nähden.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi