Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Piirtely on mukavaa puuhaa, mutta siitäkin saa helposti vakavaa. Tarvitaan vain pyöreä pöytä, jonka ääreen kerätään useampi töhertelijä kilpailemaan paremmuudesta. Harmi, ettei piirustustaidoilla ole mitään tekemistä voiton kanssa. Tässä leikissä riittää viivojen vetäminen paperille mahdollisimman nopeasti.

Doodle Dash kopioi Piirrä ja Arvaa -pelin perusideaa. Arvattava sana luetaan lapulta, minkä jälkeen asia piirretään paperille niin tarkasti kuin mahdollista. Sanaleikki aiheuttaa välittömästi tahatonta ääneen hymyilyä, ja Doodle Dashissa jokainen pelaaja vastaa vain omasta hölmöilystään.

Vanhimman etuuksilla

Jokaiselle jantterille jaetaan alussa oma piirustuslauta ja tussi. Pöydän keskelle asetetaan pistekolikot, kultainen lieriö sekä noppa. Ensimmäisenä leikin saa aloittaa vanhin osallistuja, joka valitsee numeron yhden ja kymmenen väliltä sekä sulkee silmänsä. Numeron perusteella muut kilpailijat alkavat hahmotella mainittua asiaa laudalleen. Nopeus on valttia, sillä hahmotelmansa ensimmäisenä valmiiksi saanut pelaaja nappaa pöydältä lieriön. Toiseksi nopein saa itselleen nopan, jonka heitetty symboli kertoo kierroksen päättyneen.

Vanhus saa avata nyt silmänsä ja ryhtyä veikkaamaan tuotoksia. Lieriön hallitsija näyttää ensiksi oman tekeleensä arvaajalle, ja jos ajatukset menevät yksiin saavat molemmat yhden pisteen. Jos taas homma menee vihkoon, siirtyy veikkausvuoro noppamiehelle tai -naiselle. Mikäli asia on edelleen epäselvä saavat loput töhertelijät näyttää versionsa. Reiluuden nimissä jäljelle jääneet piirustajat sekä arvaaja nettoavat itselleen yhden pisteen, jos vastaus on oikein.

Napakat kierrokset

Kierroksia syntyy esimerkiksi viiden pelaajan pelissä kymmenen. Pelaajien lukumäärä kerrotaan aina kahdella, mikä kertoo montako sanaa arvataan. Kokonaispituus pysyy mukavan lyhyenä, ja Doodle Dash onkin helppo ottaa esiin vaikka ennen joulupöytään siirtymistä. Mukaan saa helposti koko seurueen, koska piirustuslautoja on yhteensä seitsemän.

Mutta koska kyse on perhepelistä, antaa Doodle Dash erinäisiä helpotuksia. Ohjeet painottavat kovasti pelaamisen olevan hauskanpitoa, eikä hampaita saa irvistellä. Todellisuus lyö kuitenkin nopeasti vasten kasvoja, sillä lahjakkaimmat ja luovimmat yksilöt pärjäävät parhaiten. Onneksi kaikki sanat eivät ole yhtä helppoja piirtää tai arvata.

Jotta kenellekään ei tulisi paha mieli, on sekä vanhemmat että nuoremmat pelaajat huomioitu säännöissä. Vanhin saa aina toimia ensiksi arvaajana, mutta jos kaksi pelaajaa nappaa lieriön samanaikaisesti, saa nuorin ottaa itselleen lieriön. Toiseksi nuorin saa tällöin nopan, vaikka joku sen olisikin jo anastanut.

Tärkeintä on pitää hauskaa

Reiluuden nimissä tapahtuvat tilanteet ovat välillä hämmentäviä, mutta kokonaisuutena Doodle Dash toimii vallan mainiosti. Piirtäminen on viihdyttävää, koska jokainen yrittää saada jotain tunnistettavaa aikaiseksi mahdollisimman nopeasti. Arvaaja hykertelee usein muiden tuotoksille, koska nopeasti luonnosteltu sana "aamupala" voi muistuttaa ystävällistä avaruusolentoa. Tilanteet aiheuttavat hilpeyttä, mutta myös harmitusta, koska pisteet menevät ohi suun.

Doodle Dash lukeutuu heittämällä tämän hetken yhdeksi parhaimmaksi partypeliksi, vaikka samankaltaisia julkaisuja on jo markkinoilla useita. Se toimii loistavasti perheen tai kaveriporukan illanistujaisissa, ja piirtely on sekä hauskaa että helppoa. Doodle Dashin parissa saattaa kulua viinilasi jos toinenkin.

Kirjaudu kommentoidaksesi