Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Tony Hawk's Pro Skater 2

Activision on todella lyönyt rahoiksi ostamalla kuuluisan skeittailijan Tony Hawkin nimen ja julkaissut sen alla asiaankuuluvia skeittailupelejä lähes kaikille kuviteltavissa oleville konsoleille. Pelisarjan toinen osa, Tony Hawk's Pro Skater 2, on jo nähty PC:llä, Dreamcastilla, PlayStationilla, PlayStation 2:lla, Nintendo 64:llä, Game Boy Colorilla ja pian myös Xboxilla. Nyt myös Game Boy Advance on saanut pelin omakseen konsolin julkaisuun, mutta pystyykö peli hämmästyttämään edellisten versioiden tavoin?

Heti alkuun on sanottava, että kyseessä on visuaalinen mestariteos. Kun Tony 2 ensimmäisen kerran ilmoitettiin julkaistavaksi Game Boy Advancelle ei 2D-versiona, epäilijät ehtivät jo julistaa projektin epäonnistuneeksi, mutta pelin kääntäjänä häärinyt Vicarious Visions on selvästi ollut täysin toista mieltä. Kuten tässä arvostelussa esiintyvistä ruutukaappauksista voi nähdä, mukana on täysin kolmiulotteisia pelihahmoja polygonimalleineen ja erittäin hyvin toteutettuja skeittailupuistoja (joista löytyy kotikonsoliversioihin nähden hyvin vähän eroja, vain liikkuvat objektit, kuten New Yorkin taksit eivät ole paikallaan), muusta grafiikasta nyt puhumattakaan. Kaikkiaan, Tony Hawk 2 on graafinen mestariteos GBA:lla ja peli todella pitää nähdä vauhdissa uskoakseen, millaiseen grafiikkaan tämä 32-bittinen käsikonsoli oikein pystyy.

Audiopuolella on jouduttu tekemään kompromisseja GBA:n rajoitetusta ääniteknologiasta kotikonsoleiden nähden verrattuna. Pelin muissa versioissa ollut lisenssimusiikki ei ole enää mukana, vaan tilalle on laitettu Iridion 3D-pelin tekijätiimin säveltämää musiikkia. Vaikka tämä musiikki ei varsinaisesti huonoa olekaan, ei se kovinkaan suuriin riemunkiljahduksiin innosta.

Ääniefektit ovat sensijaan kaikki paikallaan: grindaus, valikkopiippaukset ja muut kotikonsoliversioista tutut herkut ovat yhä paikallaan täysin koskemattomana.

Grafiikka- ja äänipuolella tehdyt pienet uhraukset eivät ole onneksi koskeneet pelattavuutta, sillä tekijät ovat keksineet yksinkertaisen, mutta nerokkaan ohjaussysteemin GBA-versioon. B-nappula kontrolloi hyppyä ja A:ta käytetään grindaamiseen. Olkapäänappuloita käytetään yhdessä ristiohjaimen kanssa temppujen suorittamiseen. Kontrolleiden oppimista helpottaa hyvin paljon hyödyllinen Tutorial-moodi, mutta ymmärrettävästi muutama ensimmäinen peli kuluu ohjattavuuden sisäistämiseen. Sen jälkeen homma kuitenkin toimii varsin saumattomasti.

Pelattavaa riittää, sillä mukana on 13 aitoa skeittailijaa (mukaanlukien Tony Hawk itse ja paljon muita), kuusi eri skeittailurataa (aina yksinkertaisesta varastosta New Yorkin laajaan skeittailualueeseen) sekä kolme eri pelimoodia (Career, Single Session ja Free Skate). Singe Session on yksittäinen, kahden minuutin skeittailukisa ja Free Skate on nimensä mukaisesti vapaata skeittailua ilman aikarajaa. Pelin sielu on kuitenkin Career-moodi, jossa pelaajan on kerättävä rahaa suorittamalla erilaisia tehtäviä (kuten "kerää 100.000 pistettä" ja "löydä kenttään piilotettu nauha"). Tehtävistä ansaitsemasi rahat voit sitten käyttää skeittailukaupassa ostamalla hahmollesi uusia kykyjä sekä parempia skeittailulautoja. Kaikkiaan erilaisia tehtäviä on todella runsaasti ja pelattavaa riittää pelkästään senkin yksityiskohdan takia, että jos Tony 2:n haluaa läpäistä sataprosenttisesti, pelaajan on mentävä jokainen tehtävä läpi jokaisella 13 hahmolla. Siinäpä riittääkin tekemistä, mutta onneksi mielenkiinto säilyy jatkuvasti yllä, eikä tylsistyminen iske, vaikka ehkä niin voisi luullakin. Career-moodin sataprosenttinen läpäisy tarjoaa pelaajalle vielä lisäksi varsin mukavan lisäbonuksen, joten pelaaminen tässä moodissa maistuu aina.

Edellä esiteltyjen pelimoodien lisäksi Tony 2:n muissa versioissa on esiintynyt myös muutama muu pelimoodi: Moninpeli sekä Luo-Skeittirata. Game Boy Advancen teknisten rajoitetuksien vuoksi nämä on kuitenkin jouduttu poistamaan GBA-versiosta, mikä on ikävää, mutta myös hyvin ymmärrettävissä. Kaikkeahan ei voi saada.

Kokonaisuutena Tony Hawk's Pro Skater 2 on kuitenkin Game Boy Advancen julkaisupeleistä ehdottomasti se paras. Loistava tekninen toteutus yhdistettynä loppuun asti hiottuun pelattavuuteen takaa erittäin hienon pelikokemuksen. Vaikka pientä valittamisen aihetta löytyy aina (mikään peli ei ole täydellinen), Tony Hawk 2 on erinomaisen hyvä valinta seuraavaksi GBA-pelihankinnaksi.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi