Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Voiko mihinkään enää luottaa, sillä kahden Street Fighter -hahmon tunnusmusiikit ovat selvästikin menneet sekaisin aikapäiviä sitten, jo 1990-luvulla.

Liioittelen vain hieman, jotta saan tekstin käyntiin. Nimittäin! Mikäli olet viime aikoina katsonut ensimmäisen Top Gun -elokuvan ja joskus pelannut Street Fighter -sarjan pelejä, olet saattanut kuulla jotain tutulta kuulostavaa.

Kuin kaksi melodista marjaa

Ensimmäisenä tunkekaa oheinen kappale korvakäytäviinne. Kyseessä on Street Fighter 2 -pelissä kuultu Ken-hahmon tunnusmusiikki.

Sen jälkeen pistäkää kuunteluun tämä Top Gun -elokuvassa kuultu Mighty Wings -kappale.

Kumpikin toki kuulostaa mainiolta, mutta yhtäläisyydet ovat huomattavat, eikö vain? Filmissä kuultu Cheap Trickin esittämä Mighty Wings -kappale on ikään kuin otettu pohjaksi Kenin ralliin. Top Gun saapui teattereihin vuonna 1986, kun taas pelin makuun päästiin vuonna 1991, joten ei ole epäselvää kumpi tuli ensin.

Jotenkin olisi voinut kuvitella, että tunnari olisi sopinut paremmin toiselle pelin hahmolle, Guilelle. Pystytukkainen taistelija kun sattuu olemaan amerikkalainen, jonka kotimätkintäareena on sotilastukikohdassa, hävittäjälentokoneen edessä. Katsokaa vaikka.

Selkeä sekaannus! Tai sitten ei, mutta hauska mielenkiintoinen yhteensattuma.

Yhtäläisyydet eivät ole kuulemma tarkoituksellisia

Oli miten oli, niin yhtäläisyydet kahden sävellyksen välillä eivät kuulemma ole tarkoituksella muodostuneita.

Polygonin laaja artikkeli Street Fighter 2:sta vuodelta 2014 mainitsee Kenin tunnusmusiikin yhtäläisyyden Mighty Wingsin kanssa. Tunnarin mätkintään säveltänyt Yoko Shimomura kertoo kuulleensa ihmisten sanovan sävelmien muistuttavan toisiaan. "Ja katsoin elokuvan juuri ennen kuin sävelsin kappaleen, joten en voi kieltää, että olin ehkä alitajuisesti inspiroitunut [elokuvan kappaleesta]", Shimomura kertoo. "En kuitenkaan ryhtynyt toimeen ajatellen, että 'ok, saan tämän kappaleen kuulostamaan Mighty Wingsiltä'."

Yhtäläisyydet pelimusiikin ja muiden sävelmien välillä eivät toisaalta ole mitenkään harvinaisia. Kuunnelkaa vaikka oheinen esimerkki, jollaisia olisi tarjota vaikka kuinka.

Ensin Panteran This Love -kappale.

Ja sitten vertailu Doom II:n Courtyardiin. Kuin kaksi melodista marjaa, eikö vain?

Mielenkiintoista kaikin puolin.

Lisää aiheesta:

Hyvän musiikin vastapainona korvat voi puhdistaa vaikka tämän kamaluuden avulla:

Kirjaudu kommentoidaksesi