Ratchet & Clank-pelisarja tunnetaan yhtenä PS2:sen parhaimmista pelisarjoista, eikä pelien laatu ole heikentynyt PS3:lle siirryttäessä. Vaan miten on A Crack in Timen laita?
Peli on suoraa jatkoa Tools of Destructionille ja välipala-peli Quest for Bootylle. Tools of Destructionin lopussa Zonit nappasivat Clankin, Quest for Bootyssa sitten kerrottiin vähän mitä Ratchet puuhaili näiden kahden pelin välissä.
Heti pelin alkunäytöksessä näytetään että Clank on Suuren Kellon (The Great Clock) sisässä ja Ratchet & Clank 3:sesta tutulla Dr. Nefariouksella on hirveä hinku päästä Orvus-kammioon (Orvus Chamber) ja Clankin muistissa on avain sinne pääsyyn, jota Nefarious yrittää kovasti havitella. Hetken päästä paetaankin Dr. Nefariousta karkuun, huonoin tuloksin. Sitten peli siirtää sinut katselemaan mitä Ratchet & Qwark puuhailevat. Välinäytöksessä Qwark parodioi Star Trekiä alkusanoillaan. Tuolle tuli hymähdettyä mutta samalla ei voinut olla miettimättä että kuinka monelta tuokin asia menee ohi. Hetken päästä rysähdetäänkin aluksella kartoittamattomaan viidakkoon ja seikkailu lähtee käyntiin.
Ratchet & Clank pelit tunnetaan yleisesti hyvin kekseliäistä aseista ja härveleistä. Poikkeusta ei tässäkään pelissä tehdä, vaan pelaajalla on käytössään suuri arsenaali aseita joilla pistää vihollisia matalaksi. Aseet myös kehittyvät sitä mukaa mitä niitä käyttää, tehden niistä tehokkaampia. Aseissa on 5 tasoa, ja luonnollisesti aloitetaan ensimmäisestä. Aina neljänteen tasoon asti aseen toiminta pysyy samana, joka tason myötä tulee lisää ammuksia, enemmän tehoa ja tulitusnopeutta. Kun ase kehittyy viidennen ja viimeisen kerran, aseesta tulee lähes kokonaan uusi. Tämä suorastaan pakotti minut käyttämään kaikkia aseita pelissä, sillä halusin nähdä millaisia niistä tulee kun ovat täysin kehittyneitä.
Yksi pelin merkittävimmistä uudistuksista on avaruuslentely. Edellisissä R&C peleissä oli kartta, johon oli merkitty kaikki planeetat. Valittiin planeetta, ja sitten katsottiin latausruutua jossa matkataan kohti planeettaa. Vaan eipä enään. Nyt saat vapaasti lennellä ympäri avaruutta, jossa on näitä isoja planeettoja joihin pelin päätarina sijoittuu ja sitten näitä pienempiä kuita joista löytää kultapultteja, asepäivityksiä, zoneja ja Ryno V-aseen holopiirrustuksia. Nämä kerätäkseen, Ratchetin täytyy selviytyä vihollislaumasta tai hyppiä halki kuun. Avaruus oli hajoitettu muistaakseni neljään sektoriin, joissa jokaisessa on n. 10 kuuta. Lisätekemistä on siis tarjolla. Pelissä on myös edellisten osien mukaisesti eräänlainen Areena joissa pitää selviytyä vihollislaumoja vastaan voittaakseen palkintoja. Kaikenkaikkiaan peli tarjoaa roimasti lisätekemistä.
Pelissä myös tasaisin väliajoin pelataan Clankilla. Clankin täytyy löytää tiensä halki Suuren Kellon päästäkseen Orvus Chamberiin, nähdäkseen mitä siellä on ja miksi Nefarious haluaa sinne. Clank on saanut uusia kykyjä ja osaa nyt hidastaa aikaa ja luoda itsestään kopioita. Näitä kykyjä tarvitaan puzzlejen suorittamiseen, jossa voi mennä perheen pienimmillä sormi suuhun. Pääosin puzzlet eivät olleet vaikeita, mutta kyllä sieltä pari löytyy joita sai miettiä vähän tarkemmin. Jos palasi kellon tiettyihin osiin uudestaan, oli tarjolla vähän vaikeampia puzzleja, joista sai palkinnoksi kultapultin.
Pelissä on myös kuulemani mukaan laadukas suomidubbi, joten perheen pienimmätkin voivat tästä nauttia ja ymmärtää pelin tarinaa ja huumoria. Itse taas olen pelannut niin paljon PS2-ajan Ratchetteja, että en osaa kuvitellakkaan pelaavani näitä pelejä suomidubeilla.
Kuitenkin, pelin päätarina oli omasta mielestäni liian nopeasti nähty mikäli sivutehtävät sivuuttaa täysin. Onneksi peli tarjoaa hyvän uudelleenpeluu arvon Challenge Moden myötä. Challenge Mode on niinkuin New Game +, kaikki aseet, armorit ja pultit mitä olet ostanut säilyy seuraavaan läpipeluu kertaan. Challenge Modessa myös pelin vaikeustasoa nostetaan hieman ja silloin Hardilla pelatessa rupesi olemaan jo haastetta.
Kaikenkaikkiaan, A Crack in Time on taattua Insomniac laatua ja jokaisen R&C fanin pakkohankinta. Se myös päättää Future-trilogian.