Xbox 360:n NHL 07 vie sarjan uudelle tasolle

Electronic Artsin pitkäikäisen NHL-sarjan tuorein painos saa Xbox 360:lla aivan uudenlaisen ilmeen, kun EA Canada keskittyy uudistamaan sarjaa uutta sukupolvea varten.

Entistä kauniimman ulkokuoren lisäksi konepellin alle tehdään muutoksia, joista kenties olennaisimpana näkyvät uudet kontrollit. Peliä pelataan pääasiassa tateilla, joilla hoidetaan niin luisteleminen kuin laukominenkin. Lämäri lähtee vetämällä tikkua taakse ja työntämällä eteen, kun taas rannari lähtee näpäyttämällä napakasti eteenpäin. Myös harhautukset luodaan tattia vääntämällä.

"Päänappeja" ei käytetä kuin lähinnä taktiikkavaihdoksiin, sillä liipaisimet ja puskurinäppäimet hoitavat muut tehtävät. Erillistä spurttitoimintoa ei enää ole.

Koska tavoitteena on realismi, on myös yksityiskohtia hiottu. Kiekko liikkuu entistä aidommin, eikä se ilmesty maagisesti maalivahdin haamuhanskaan. Veskarin on pidettävä katse kiekossa ja suljettava se jäihin patjatorjunnan jälkeen. Myös mailat taipuvat laukausten voimasta, ja pelaajien käyttäytyminen vastaa enemmän esikuviaan.

Dynasty Modessa pitäisi tällä kertaa olla mukana mahdollisuus ottaa osaa eurooppalaiseen eliittiliigaankin. Kokemuksen karttuessa nuoret lupaukset lunastavat potentiaalinsa, mutta myös veteraaneille menestys on tärkeää. Selostuskopissa ahertavat Gary Thorne ja Bill Clement.

Suomessa kansikuvapoikana komeilee Teemu Selänne, kun uuden sukupolven kiekkoilu valloittaa virtuaalikaukalot näillä näkymin 14. syyskuuta täällä Pohjolassakin. Sitä ennen esimakua saadaan mahdollisesti Xbox Live Marketplacelta ladattavan demon muodossa.

Galleria: 

Kommentit

Kovat puheet pitkästä aikaa. Mitenköhän tuo luistelu sitten toteutettu - täyttä vatvomista vaan?

Ja mikseiköhän uudenlaista ohjausta voitu tuoda muille kotikonsoleille..

Kuulin juttua, että PS2:n tehot eivät riitä kahden tatin ohjauksen mallintamiseen.

Luistelu on toteutettu siis tateilla, ja oikeaa liipaisinta painamalla katseen saa pysymään koko ajan eteenpäin. Kiihtyvyys tulee sen mukaan, miten tattia painaa. Vasen tikku ohjaa jalkoja, oikea mailaa.

Toivottavasti panostavat myös tekoälyssä realismiin, ettei liikaa ylläripylläreitä ottelun viimeisellä minuutilla puolesta kentästä. No tosin lätkäpelit menee omassa käytössä lähinnä moninpelinsä puolesta, joten tässä voipi olla ihan varteenotettava tuotos. Ja pakko-ostos jos eräs 2K7 päätetään julkaista vasta toukokuussa :)

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi