Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Tietokonepelien epätodellinen kriisi

Marraskuun myyntiluvut Yhdysvalloista olivat karvasta kalkkia loppuvuoden tärkeimmille PC-pelijulkaisuille.

Sekä Crysis että Unreal Tournament 3 epäonnistuivat saavuttamaan halutuimpien konsolipelien kysyntää. Yli 90 pisteen arvostelukeskiarvostaan huolimatta Crysis myi tutkimusyhtiö NPD:n mukaan vain noin 87 000 kopiota, mutta verkkoräiskintä UT3 jäi siitäkin kauas jälkeen noin 34 000 kopion myyntituloksellaan.

Vertailun vuoksi kuukauden kärkinimikkeeksi noussut Call of Duty 4:n Xbox 360 -versio myi 1,57 miljoonaa kopiota, ja yhdessä PlayStation 3 -version kanssa Activisionin räiskintäpeli löysi tiensä noin kahteen miljoonaan konsoliin. Ero tuskin jää pelikustantajien huomiotta, kun tulevien suurprojektien kohdealustoja pohditaan.

Vaikka vuoden puhutuimmat PC-pelit eivät tunnu menevän kaupaksi odotetulla tavalla, tietokone on tutkimusten mukaan edelleen käytetyin pelialusta. Tietokonepelaamisen painopiste lienee kuitenkin kevyissä Internet-peleissä, jotka toimivat kätevästi verkkoselaimessa. Sellaiseen peliin on helppo tarttua vaikka töissä kahvitauolla tai koulussa välitunnilla.

Karrikoidusti voisi väittää, että monimutkaisuudestaan syytetystä PC:stä on huomaamatta tullut koko kansan harmiton pelikone konsoleiden kerätessä ympärilleen yhä enemmän vakavasti harrastukseensa suhtautuvia pelaajia ja verkkopeliyhteisöjä. Vain aika näyttää, minkälaisia vaikutuksia konsolipelien kaupallisella ylivallalla lopulta on pelialalle.

Kirjaudu kommentoidaksesi