Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Titan Souls

Titan Souls

Vaikeat pelit ovat tehneet paluuta markkinoille jo muutaman vuoden ajan. Tunnetuimpia genren edustajia ovat Souls-sarjan pelit sekä niiden hengellinen perillinen Bloodborne. Nimestä huolimatta Titan Soulsilla ei ole japanilaiseepoksien kanssa suoraa yhteyttä, mutta vaikutteita niistä on ehdottomasti haettu – pelin nimi ei varmasti ole sattuma. Tekijätiimi on maininnut pelin esikuviksi lisäksi Shadow of the Colossuksen sekä Zelda-sarjan. Molempien vaikutus näkyy lopputuotteessa, tosin hieman eri ominaisuuksissa. Mistä sitten indiejulkaisu Titan Soulsissa on kysymys?

Maasta se pienikin ponnistaa

Muistatko Raamatun tarinan Daavidista ja Goljatista? Legenda, jonka pohjalle moni viihdetuote on rakentanut juonikuvionsa vuosien saatossa. Titan Souls kertoo saman tarinan, mutta jättimäisiä Goljatteja onkin toistakymmentä. Pelin alussa pikkuruinen, nimetön sankari saapuu vehreän niityn laidalle mukanaan jousi, nuoli ja ripaus rohkeutta. Taustatarinaa ei avata sen enempää – ei pelin alussa eikä lopussa. Titan Souls onkin isojen titaanien kukistamiseen keskittyvä pulmapeli. Vastus kuin vastus kaatuu, kunhan ensin keksii vihollisen Akilleen kantapään. Yleensä heikko kohta on nopeasti tiedossa, oli se sitten paljas takapuoli, hehkuva niskapoimu tai joku muu ruumiinosa. Haaste syntyy siitä, miten selvitä siihen asti hengissä, että saa ainokaisen nuolensa ammuttua juuri oikealla hetkellä tappavan tehokkaasti.

Pieni on kaunista

Titan Souls luottaa kontrollien osalta yhden tatin ja kahden napin voimaan. Yhdellä painikkeella ammutaan sekä taiotaan maagisesti nuoli takaisin, toisella tehdään elintärkeä väistöliike – kuperkeikka. Kun pelaaja pitää nappia pohjassa kuperkeikan jälkeen, jatkaa hahmo kävelyn sijaan juoksuaskelin. Lisähaasteena sankari ei voi liikkua samaan aikaan, kun hän käsittelee jousta tai vetää ainokaisen nuolensa takaisin. Toimenpiteiden kanssa saakin olla todella tarkkana. Simppelit kontrollit toimivat yllättävän hyvin ja tulevat nopeasti selkärangasta, joten pelaaja voi keskittyä itse pääasiaan, eli titaanien kaatamiseen.

Zelda-sarjan vaikutteet näkyvät niin ikään kontrolleissa kuin myös graafisessa ilmeessä. Ylhäältä päin kuvatun seikkailun ulkoasu on retromaisen simppeli, mutta kaunis kuin Link pienenä. Ympäristöt ovat täynnä pieniä yksityiskohtia, tunnelmallisia maisemia ja solisevia puroja. Korkea kuvakulma korostaa pelihahmon pikkuriikkisyyttä suuren seikkailun keskellä. Vihertävien niittyjen lisäksi eteen avautuu talvi-, laava- ja metsämaisemia. Harmillisesti ympäristöt jäävät paria poikkeusta lukuun ottamatta vain ontoiksi kulisseiksi, eivätkä ne tarjoa pelaajalle muuta kuin pakollisen siirtymätaipaleen loppupomotaisteluiden välissä.

Pienestä kiinni

Peli jakautuu useaan eri alueeseen, ja ne voi kiertää haluamassaan järjestyksessä. Jokaisessa kohteessa asustaa toinen toistaan haastavampia hirvityksiä. Vihamieliset vastukset lyövät ensin ja kyselevät sitten. Pelaaja saakin olla varpaillaan heti taistelun alkusekunneista asti, sillä kuolema saattaa korjata silmänräpäyksessä. Ja sehän korjaa usein. Titan Souls on peli, jossa kaikki opitaan kantapään kautta. Kuoleman jälkeen hahmo palautuu tallennuspisteelle kuolettavan iskun tarjonneen loppupomon läheisyyteen. Ei siis takaisin taisteluareenalle, vaan sen ulkopuolelle. Pelaajan pitää jokaisen tappion jälkeen niellä ylpeytensä ja palata apostolin kyydillä takaisin titaanin luokse. Kymmenien kuolemien jälkeen ratkaisu alkaa todella turhauttaa. Lopulta kun jättiläinen kaatuu ja sen sisältä vapautuvat sielut on napattu talteen, tuntee useimmiten ennemminkin helpotusta kuin suurta voitonriemua.

Titan Souls on ehdottomasti tutustumisen arvoinen pikkupeli. Game Jam -tapahtumasta alkunsa saanut tuotos on osoitus, että erilaisille pelikokemuksille on aina tilausta. Osa suunnitteluratkaisuista ei tunnu järkeviltä, mutta niiden kanssa oppii elämään. Pienillä viilauksilla ja pelimaailman rikastamisella Titan Souls olisi ansainnut yhden tähden lisää. Nyt nimikettä uskaltaa suositella pääasiassa haasteista nauttiville. Ensimmäisen läpipeluukerran jälkeen avautuva New Game Plus ja järjetön Iron Man -moodi tarjoavat pitkäksi aikaa lisähaastetta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi