Sparkle Unleashed

Sparkle Unleashed

Kaukana jossain tarunhohtoisessa maassa pimeys tekee tuloaan. Maa, joka ennen oli värikäs ja eloisa, verhoutuu vähitellen mustaan huntuun. Pelastukseen on ainoastaan yksi tie, joka käy läpi synkän metsän ja humisevien harjujen. Taival on pitkä eikä uupumus ole kaukana.

Suomalaisen 10tonsin Sparkle-pelisarja ei ole tunnettu tarinankerronnastaan eikä uutukainen Unleashed tee tässä poikkeusta. Tarkoituksena on tuhota jonossa eteneviä, värikkäitä kuulia ennen kuin ne saavuttavat päätepisteen. Pallot häviävät tarpeeksi monen samanvärisen kohdatessa toisensa.

Vaikka Sparkle Unleashedin idea on nähty monta kertaa jo aiemminkin, on se silti todella koukuttavaa ajanvietettä. Kuulien tuhoamiseen saattaa uppoutua välillä useampikin tunti, ja pelin tajuaa laittaneensa alas vasta Vitan ilmoittaessa akun alhaisesta tilasta. Pelaaminen on vaivatonta, eikä virheistä voi syyttää usein muita kuin itseään.

Paljon sisältöä

Sparkle Unleashed:ssa on tekemistä kyllästymiseen saakka. Kenttiä on noin sata, joita läpäisemällä avautuu superiskuja. Erikoisaseet vaihtelevat tulikärpäsistä kaiken tuhoavaan tykkiin, ja ne tulevat ajoittain todella tarpeeseen. Niitä ei pääse kuitenkaan käyttämään heti, vaan tehokkaammat iskut avautuvat vasta kolmen peräkkäisen letkan tuhoutumisen jälkeen.

Tarinan tehtävien parissa kuluu useampi tunti, mutta sen lisäksi tekemistä tarjoilee survival-muoto. Siinä on tarkoituksena selvitä hengissä niin kauan kuin mahdollista. Haastetehtäviä on monta ja niiden täydellinen läpäisy vie aikaa. Ne on myös suunniteltu niin, että parhaimmat pisteet saavuttaakseen tulee kaikkien lisäominaisuuksien olla avattuna.

Sekä tarinatehtävissä että survival-muodossa vaikeusaste kasvaa portaittain. Pidemmälle edettäessä yrityksiä saattaa tarvita muutaman enemmän, mutta tasojen läpäisy käy kuitenkin nopeasti.

Aiemmasta poiketen kuulia laukova tykki on sijoitettu kentän alalaitaan, jossa sitä voi liikuttaa puolelta toiselle. Ratkaisu on toimiva, mutta ei muuta peruspeliä oikeastaan lainkaan. Pallojen tähtääminen oikeisiin väleihin on helppoa ja se onnistuu myös kosketusnäyttöä käyttämällä. Sen hyödyntäminen tuntuu kuitenkin luonnottomalta sekä se häiritsee ajoittain pelaamista. Näyttö ottaa herkästi jokaisen hipaisun ja välillä tykki singahtaa salamannopeasti väärälle puolelle kenttää, vaikka sormi hädin tuskin koskettaa laitteen pintaa.

Satumaista kuulasotaa

Sparkle Unleashedin tyyli on sekä äänimaailmaltaan että visuaalisuudeltaan hyvinkin satumainen. Musiikki ja ulkoasu tukevat toisiaan täydellisesti, ja ne tekevät tunnelmasta ainutlaatuisen. Illuusion särkee ainoastaan kertoja, jonka elämänviisaudet pulpahtavat ruudulle tietyissä vaiheissa tarinaa. Ne tuntuvat irrallisilta eivätkä anna juonelle mitään lisäarvoa.

Sparkle Unleashed on erittäin viihdyttävä paketti huolimatta heppoisesta tarinankerronnasta. Portaittain kasvava vaikeusaste tekee pelaamisesta nautittavaa ja koukuttava meininki pitää otteessaan pitkään. Eritoten äänimaailma ja ulkoasu ansaitsevat kiitokset. Sparkle Unleashed on täydellinen pikkupeli täyttämään esimerkiksi Salkkareiden kesätauon jättämän aukon. Jos et ole vielä kyllästynyt pelisarjaan, tarjoaa uutukaisen Vita-versio hyvää viihdykettä riippukeinuun.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi