Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Mick Gordon, tulevan Atomic Heart -pelin säveltäjä, ilmoitti taannoin Twitterissä olevansa hyvällä asialla.

Uudemmista DOOM-peleistä tunnettu Gordon on päättänyt lahjoittaa sävellystyöstä saamansa palkkion kokonaisuudessaan Ukrainan kriisiavulle Australian Punaisen Ristin kautta. Mies kommentoi päätöstään Eurogamerin haastattelussa.

– Lahjoitin palkkion Ukrainan kriisiapuun, koska halusin tarjota hätäapua ihmisille, joita Ukrainan sota koskettaa, Gordon kertoi ja jatkoi:

– Olen työskennellyt Atomic Heartin parissa melkein kaksi vuotta ennen Venäjän hyökkäystä, joten ymmärrän alueen tilanteen olevan äärimmäisen vaikea ja konfliktin koskettaneen monia ihmisiä. Haluan tehdä erittäin selväksi, että tuomitsen ankarasti Vladimir Putinin väkivaltaisen aggression Ukrainaa kohtaan ja seison ukrainalaisten ihmisten rinnalla.

Gordon korosti haastattelussa myös, miten yksityisen lahjoituksen ollessa kyseessä on tärkeää olla läpinäkyvä, etenkin kun kyseessä on niinkin tärkeä asia kuin Ukrainan konflikti. Lisäksi Gordon kommentoi Atomic Heartin kehittäjää Mundfishia ja kehui tiimin tehneen loistavaa työtä.

– Mielestäni on tärkeää erottaa hallituksen toimet yksittäisten kansalaisten tekemisistä. Mundfish on työskennellyt kovasti jo useita vuosia tämän uniikin ja mielikuvituksellisen projektin parissa, ja olen kiitollinen ollakseni osa sitä. Peli on todellakin kansainvälinen panostus, sillä sitä on työstänyt 130 työntekijää yli kymmenessä maassa. Kunnioitan syvästi heidän taiteellista silmää ja luovuutta.

Lopuksi Gordon rohkaisee ihmisiä auttamaan Ukrainaa.

– Koen itse velvollisuudekseni auttaa apua tarvitsevia ja luotan siihen, minkä uskon olevan oikein. Toivon, että julkisen lahjoitukseni johdosta rohkaisen myös muita lahjoittamaan.

Pelin kehittänyt ja Kyproksella päämajaansa pitävä Mundfish on ollut paikoin tulisilla hiilillä, sillä se on väitetysti yrittänyt salailla venäläislähtöisiä juuriaan, minkä lisäksi venäläinen propagandamedia kehui Atomic Heartia viime vuoden lopulla useammassa eri lähteessä. Kritiikkiä on tullut myös siitä, ettei yhtiö ole suostunut suoraan kommentoimaan Venäjän ja Ukrainan välistä sotaa kuin toteamalla yleisesti, ettei se kannata väkivaltaa, eikä ota kantaa politiikkaan tai uskontoon.

Atomic Heart julkaistaan 21. päivä helmikuuta PC:lle sekä PlayStation- ja Xbox-konsoleille, minkä lisäksi teos nähdään julkaisun yhteydessä Game Passissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi