Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Electronic Artsilta pelimoottorifirma Unitylle vuonna 2014 siirtynyt John Riccitiello totesi haastattelussa, että pelikehittäjät, jotka eivät suunnitele pelin monetisaatiostrategiaa heti projektin alussa, ovat "vitun idiootteja".

Jo EA:ta johtaessaan kyseenalaista mainetta niittänyt Riccitiello johtaa nykyään Unitya, joka ilmoitti hiljattain fuusioituvansa mainosmyynnin optimointityökaluja kehittävän IronSourcen kanssa. PocketGamer.biz-sivuston haastattelussa hän kertoi monien pelikehittäjien suhtautuvan karsaasti ajatukseen siitä, että pelin tulonhankintastrategia pitäisi suunnitella mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Riccitiello itse pitää rahapuolta tärkeänä osana suunnittelua: "Olen nähnyt pelien epäonnistuvan, koska ne saavat pelaajan jumittumaan pelin ääreen vain pariksi minuutiksi, vaikka tavoitteena pitäisi mieluummin olla tunnin."

Pelejä epäkaupallisemmin tavoittein suunnittelevista kehittäjistä Riccitiellolla on vahva mielipide: "Kyllähän Ferrarillakin yhä muotoillaan automalleja savesta, mutta vain pieni osa pelitaloista toimii enää samanlaisella tavalla. Jotkut näistä ihmisistä ovat parhaita kiistakumppaneitani, todella omistautuneita ja skarppeja tyyppejä. Ja samalla ihan täysiä vitun idiootteja."

Koko Riccitiellon ja hänen kollegansa Marc Whittenin haastattelun voi lukea PocketGamerista.

Kirjaudu kommentoidaksesi