Sota avaruusolioita vastaan on jälleen uudessa pisteessä. Tällä kertaa pelaaja saa komentajana käskytettäväkseen joukkion, joka ei koostu pelkästään ihmisistä, vaan myös kapinallisiin liittyneistä avaruusolioista.

XCOM on sarjana ollut aina kova muuntautumaan, eikä XCOM: Chimera Squad spin-off ole poikkeus. Sarjakuvahenkiset animaatiot eivät ole uuden tulokkaan ainoa näkyvä erilaisuus edellisiin verrattuna:

Vuorosysteemi on muuttunut. Kun aiemmissa teoksissa pelaaja ohjasi ja hyökkäsi koko joukkiollaan omalla vuorollaan ja vihollisen joukkio omallaan, vuorot on nyt siroteltu sekaisin. Jokainen yksittäinen hahmo saa oman vuoronsa aikajanalla ja järjestys muodostuu hahmojen taitojen perusteella. Tämä mahdollistaa uudenlaisten yhdistelmäiskujen tekemisen.

Toinen uusi systeemi on Breach mode, jossa pelaaja päättää, mistä suunnasta kapinallisjoukkio taistelutantereelle tunkeutuu matsin alussa. Jotkut lähestymistavat ovat vain pelattavien alienrotujen käytössä, jotkut ihmisten. Lähestymistavan valitsemisella voi olla kriittinen vaikutus taistelun kulkuun.

Kolmas uusi ominaisuus on, etteivät pelattavat hahmot voi kuolla taistelutantereelle kokonaan. Pelaaja ei komenna enää suurta ihmisarmeijaa, josta suurin osa uhraisi itsensä sotakentällä ihmiskunnan nimissä, vaan pienempää ryhmää, jonka jäsenet ovat ilmeisesti paljon persoonallisempia. Kun ryhmän jäsenen HP loppuu, taintuu tämä tantereelle ja alkaa vuotamaan kuiviin. Jos omat joukot eivät ehdi vakauttamaan hänen tilaansa muutaman vuoron aikana, on kuolema lopullinen ja tehtävä alkaakin alusta.

XCOM: Chimera Squad saapuu 24.4. PC:lle. Hinta tuotteelle tulee olemaan 20 dollaria, mutta se julkaistaan suoraan -50% alennukseen, eli voit kopata pelin tuolloin itsellesi kymmenellä dollarilla.

Kirjaudu kommentoidaksesi