Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Bad Company 2: Onslaught (DLC)

Laajennus peliin Battlefield: Bad Company 2 Kehittäjä: EA Digital Illusions CE
Julkaisupäivä: 22.6.2010 Lajityyppi: räiskintäpeli
Pegi-suositus: 16 Hinta: 800 pistettä

Maaliskuussa julkaistu Battlefield: Bad Company 2 on kerännyt kiitosta varsinkin moninpelillään. Karttojen pieni lukumäärä on kuitenkin saanut fanit toivomaan yhä äänekkäämmin uutta pelattavaa. DICE on vastannut haasteeseen julkaisemalla joukon pieniä päivityksiä, joiden ”kartta” on itse asiassa vain uusi versio jo olemassa olevasta pelikentästä. Lukuisten pettymyksien jälkeen saapuu Onslaught, jossa neljä kaverusta taistelee tekoälylaumoja vastaan lippuja vallaten. Uusi pelimuoto tuo tervetullutta vaihtelua kaavaan, mutta on aivan liian lyhytikäinen oikeuttaakseen 800 pisteen hinnan.

Bad Companyn Onslaught on Battlefieldin versio Gears of Warin Hordesta tai Halon Firefightista. Siilipuolustusta suosivan pelitavan sijaan neljän miehen partion tehtävänä on vallata Conquest-muodosta tuttuja lippuja. Räiskintä tapahtuu pääosin Rush-kentissä, mikä pitää toiminnan etenevänä. Yksin pelatessaan saa käyttöönsä loputtoman määrän jatkomahdollisuuksia, mutta kaveriporukassa aina vähintään yhden on oltava hengissä tai muuten leikki loppuu. Vaikeustasoja on tarjolla peräti neljä, mutta siitä huolimatta neljän miehen veteraaniporukalla pelaaminen on melko helppoa. DICE on viisaasti lisännyt seuranhakujärjestelmän Onslaughtiin, jolloin yksinäiset sudetkin löytävät vaivattomasti peliseuraa itselleen.

Uutta pelimuotoa räiskitään kolmessa, kasvojenkohotuksen saaneessa, Rush-kentässä ja yhdessä Conquest-areenassa. Isla Inocentes on entisellään, mutta sumun läpi paistava aurinko tuo kummasti lisää fiilistä. Nelson Bay ja Valparaiso ovat nekin entisellään, mutta lahdelman yllä leijuva sankka sumu on aavemainen näky ja Valparaison viidakkonäkymä yöaikaan on paketin tunnelmallisin kattaus. Conquestista tuttu Atacama Desert on yhtä ajoneuvopainotteinen kuin ennenkin, mutta tällä kertaa pelataan ilta-auringon alla.

Eläytymisen kannalta kamalinta on Onslaughtin vihollisten tekoäly. Röntgenkatseellaan vihut näkevät pelaajan täydellisesti seinien ja savuverhojen läpi. Viimeistelyn yliluonnolliseen tuo bottien ampumataidot, joiden edessä Simo Häyhäkin kalpenisi: ei ole mitenkään epätavallista saada nappi otsaansa puoli sekuntia pään nostamisen jälkeen. Tekoälyn epäreilut otteet eivät pilaa kokemusta, mutta onnistuvat laskemaan nautittavuutta merkittävästi. Vitsit ovat vähissä erityisesti silloin, kun vastaan tulee taisteluhelikoptereita ja tankkeja.

Kannattaako Onlaught ladata? Uuden pelimuodon ansiona on tuoda tervetullutta vaihtelua ”BäFään” ja kolmen kaverin kanssa yhteistyössä pelaaminen on aina mukavaa. Toisaalta Onslaughtin tarjoama viihde ei ole kovinkaan pitkäikäistä, sillä mikään mitali tai uusi ase ei motivoi palaamaan kentille saavutuspisteiden avaamisen jälkeen. Viiden euron eli 400 pisteen latauksena paketti olisi oikein hyvä, mutta nykyisellä 800 pisteellä Onslaught tuntuu liian kalliilta sisältöönsä nähden.
Galleria: 

Kommentit

Aika selvä nobuy. Uusia mappeja kehiin, eikä tällaisia turhakkeita, jotka on nähty jo yhden lyhyen pelisession jälkeen.

Fellulle danket arviosta.

Toivottavasti viimeistään Vietnam-lisäri tuo peliin jotain uutta, vaikka tällä menolla sekin on vain uusi skini helikopteriin ja Arskaan, ja muita vehkeitä ei sitten käytetäkään.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi